| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Ecom

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 3:13 pm |
|
|
|
Witajcie. Nazywam się Tomek i licze na wasza pomoc.
Skonczylem studia i bede chciał pojechc z kumplem do Japonii pociagiem.
Pocztek w Warszwie pozniej Moskwa, Chiny i Japonia. Mam male pytnie, jakie mogą być koszty biletów kolejowych oraz czas takiej podrozy?
Jesli mozecie to czekam na odpowiedz
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 90 Skąd: 15NM from EPKT (50° 18' N 19° 10' E)
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 8:23 pm |
|
|
|
mhm ale rozumie ze chiny sa celowo w planie podrozy? bo szybciej by bylo jechac do wladywostoku, pamietam ze swego czasu taka wycieczka trwala 2 tygodnie z moskwy :)
co do cen to dokladnie nie wiem, ale pamietam iz czytalem o tym chyba w Focusie, postaram sie go znalesc i dam znac jak to wyglada.
Zdania zaczyna się wielką literą. _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ecom

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:05 pm |
|
|
|
dzieki za wpis. Niech bedzie 2 tygodnie, zawsze sie cos zwiedzi. te Chiny to tak nie koniecznie. Musze dostac sie do Japonii, samolotem nie chce, to pozostal mi pociag. Ale przy okazji zwiedze i troszke Chiny jak trzeba:)
I wlasnie wiem ze z wawy do Moskwy pozniej koleja trans... ale o cenach nic nie wiem:D |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ecom

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:07 pm |
|
|
|
jak do Wladywostoku?czyli z wawy do Moskwy pozniej jeszcze koleją transsyberyjską, czy jest lepsze polczenie?
Zdania zaczyna się wielką literą. Dopisywanie postu pod postem nie jest tutaj mile widziane, można je po prostu edytować... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keitaro

|
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 11:08 am |
|
|
|
Hmmm...
Oto inne możliwości:
-Statkiem
-Autobusem _________________ DO WYNAJĘCIA!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ecom

|
Wysłany: Czw Cze 22, 2006 4:12 pm |
|
|
|
| a jakie koszta? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:07 pm |
|
|
|
| wczoraj nie mialem czasu szukac bo dzis mialem egzamin ale zaraz poszukam info o tym pociagu. dokladnie chodzi o kolej transyberyjska, napewno bedzie to najtansze polaczenie ale tak jak mowilem, pociag momentami jedzie tak, ze pasazerowie z pierwszych wagonow wychodza na grzyby a wsiadaja sobie pod koniec skladu za jakis czas.... _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:55 pm |
|
|
|
Znalazlem poszukiwany przezemnie tekst, troszke go obciolem. I z gory chcialem przeprosic za wprowadzenie w blad. Pociag z Moskwy do Wladywostoku jedzie nie 2 tyg a 8 dni. Widac czasu sie zmienily,swiat poszedl do przodu to i pociagi szybciej jezdza
"Podrozowanie pociagiem jest w miare tanie. Przed podjęciem decyzji o kupnie biletu trzeba zapoznac sie z systemami taryfowymi, co pozwala zmejszyc koszty nawet o polowe. [...] Podroze koleja wymagaja najbardziej prcyzyjnego planowania. Bilety sa niedrogie, ale oferta czesto obwarowana rozmaitymi zastrzezeniami dotyczacymi terminow wyjazdu, rodzaju pociagu, daty waznosci, stref terytorialnych, w ktorych mozna z nich korzystac. [...] Prawdziwa kolejowa przygoda czeka jednak na wschodzie. Juz rzut oka na rozklad w Moskwie wywoluje emocje, czasu nie mierzy sie w godzinach, lecz dniach. [...] Władywostok osiem dni. [...]Jedna z odnog kolei transyberyjskiej mozna przez Mongolie dotrzec do Pekinu. dalsza jazda przez Chiny dostracza niezapomnianych wraznen i emocji.[...]" Focus nr.7 2005r.
a tutaj stronka ktora znalazlem na ten temat: http://www.rosjapl.info/rosja/kolej_transsyberyjska.php
Jeszcze tylko jedno bym dodal iz dobrze zeby chociaz jedna osoba z jadacych znala rosyjski, poniewaz jakby niepatrzec to dluga podroz a rozne rzeczy moga sie zdarzyc. _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ecom

|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 6:09 pm |
|
|
|
Bardzo Dziekuje. Jestem Tobie wdzieczny!
Mysle ze dobrze rozumiem. Z Moskwy do Wladywostoku a pozniej promem tak?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 12:54 pm |
|
|
|
| Jest jeszcze sprawa wiz. W samej Japonii nie jest potrzebna na pobyt do 3 miesięcy, ale nie wiem czy jest tak samo w chociażby Chinach. Też myślałem o podróży do KKW koleją, ale prawdę mówiąc opinie na necie są bardzo zróżnicowane w tym temacie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
Wysłany: Nie Cze 25, 2006 4:40 pm |
|
|
|
ceny biletu na pociag od 70-140 usd // prom 2 klasa jakies 140 dolcow w jedna strone
w skrocie...
za 2500/3000 zl mozesz pojechac do japonii i sobie wrocic jeszcze
over and out_________________
| Cytat: |
| "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage" - Lao Tzu |
www.macross.wordpress.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
Wysłany: Pon Cze 26, 2006 5:05 pm |
|
|
|
| mosad napisał: |
za 2500/3000 zl mozesz pojechac do japonii i sobie wrocic jeszcze
|
mhm jesli to sama podroz to chyba samolotem.... _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ecom

|
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 8:46 am |
|
|
|
Nie chodzi o to ze za taką samą kwote polecisz samolotem, i bedzie lepiej, ladniej i przyjemniej. Chodzi o to ze za taka samą kwote zwiedzisz i przezyjesz o wiele, wiele wiecej...
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|