Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wyjzd do Japoni przez Chiny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ecom

Post Wysłany: Sro Cze 21, 2006 3:13 pm   Odpowiedz z cytatem
Witajcie. Nazywam się Tomek i licze na wasza pomoc.
Skonczylem studia i bede chciał pojechc z kumplem do Japonii pociagiem.
Pocztek w Warszwie pozniej Moskwa, Chiny i Japonia. Mam male pytnie, jakie mogą być koszty biletów kolejowych oraz czas takiej podrozy?
Jesli mozecie to czekam na odpowiedz
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tarik

Post Wysłany: Sro Cze 21, 2006 8:23 pm   Odpowiedz z cytatem
mhm ale rozumie ze chiny sa celowo w planie podrozy? bo szybciej by bylo jechac do wladywostoku, pamietam ze swego czasu taka wycieczka trwala 2 tygodnie z moskwy :)
co do cen to dokladnie nie wiem, ale pamietam iz czytalem o tym chyba w Focusie, postaram sie go znalesc i dam znac jak to wyglada.

Zdania zaczyna się wielką literą.

Ecom

Post Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:05 pm   Odpowiedz z cytatem
dzieki za wpis. Niech bedzie 2 tygodnie, zawsze sie cos zwiedzi. te Chiny to tak nie koniecznie. Musze dostac sie do Japonii, samolotem nie chce, to pozostal mi pociag. Ale przy okazji zwiedze i troszke Chiny jak trzeba:)
I wlasnie wiem ze z wawy do Moskwy pozniej koleja trans... ale o cenach nic nie wiem:D
Powrót do góry
Ecom

Post Wysłany: Sro Cze 21, 2006 10:07 pm   Odpowiedz z cytatem
jak do Wladywostoku?czyli z wawy do Moskwy pozniej jeszcze koleją transsyberyjską, czy jest lepsze polczenie?

Zdania zaczyna się wielką literą. Dopisywanie postu pod postem nie jest tutaj mile widziane, można je po prostu edytować...
Powrót do góry
Keitaro

Post Wysłany: Czw Cze 22, 2006 11:08 am   Odpowiedz z cytatem
Hmmm...
Oto inne możliwości:
-Statkiem
-Autobusem

Ecom

Post Wysłany: Czw Cze 22, 2006 4:12 pm   Odpowiedz z cytatem
a jakie koszta?
Powrót do góry
Tarik

Post Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:07 pm   Odpowiedz z cytatem
wczoraj nie mialem czasu szukac bo dzis mialem egzamin ale zaraz poszukam info o tym pociagu. dokladnie chodzi o kolej transyberyjska, napewno bedzie to najtansze polaczenie ale tak jak mowilem, pociag momentami jedzie tak, ze pasazerowie z pierwszych wagonow wychodza na grzyby a wsiadaja sobie pod koniec skladu za jakis czas....

Tarik

Post Wysłany: Pią Cze 23, 2006 1:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Znalazlem poszukiwany przezemnie tekst, troszke go obciolem. I z gory chcialem przeprosic za wprowadzenie w blad. Pociag z Moskwy do Wladywostoku jedzie nie 2 tyg a 8 dni. Widac czasu sie zmienily,swiat poszedl do przodu to i pociagi szybciej jezdza

"Podrozowanie pociagiem jest w miare tanie. Przed podjęciem decyzji o kupnie biletu trzeba zapoznac sie z systemami taryfowymi, co pozwala zmejszyc koszty nawet o polowe. [...] Podroze koleja wymagaja najbardziej prcyzyjnego planowania. Bilety sa niedrogie, ale oferta czesto obwarowana rozmaitymi zastrzezeniami dotyczacymi terminow wyjazdu, rodzaju pociagu, daty waznosci, stref terytorialnych, w ktorych mozna z nich korzystac. [...] Prawdziwa kolejowa przygoda czeka jednak na wschodzie. Juz rzut oka na rozklad w Moskwie wywoluje emocje, czasu nie mierzy sie w godzinach, lecz dniach. [...] Władywostok osiem dni. [...]Jedna z odnog kolei transyberyjskiej mozna przez Mongolie dotrzec do Pekinu. dalsza jazda przez Chiny dostracza niezapomnianych wraznen i emocji.[...]" Focus nr.7 2005r.

a tutaj stronka ktora znalazlem na ten temat: http://www.rosjapl.info/rosja/kolej_transsyberyjska.php

Jeszcze tylko jedno bym dodal iz dobrze zeby chociaz jedna osoba z jadacych znala rosyjski, poniewaz jakby niepatrzec to dluga podroz a rozne rzeczy moga sie zdarzyc.

Ecom

Post Wysłany: Pią Cze 23, 2006 6:09 pm   Odpowiedz z cytatem
Bardzo Dziekuje. Jestem Tobie wdzieczny!
Mysle ze dobrze rozumiem. Z Moskwy do Wladywostoku a pozniej promem tak?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Tarik

Post Wysłany: Pią Cze 23, 2006 8:22 pm   Odpowiedz z cytatem
dokladnie... chociaz szczerze mowiac nie wiem dokladnie jak to tam wyglada z tym promem (napewno takie sa, tylko jak wyglada to organizacyjnie), ale jakoz iz temat mnie zainteresowal (ciekawa wycieczka ) to postaram sie jakies informacje na ten temat uzyskac, a jesli mi sie ylko to uda napewno sie nimi podziele.

sergioosh

Post Wysłany: Nie Cze 25, 2006 12:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Jest jeszcze sprawa wiz. W samej Japonii nie jest potrzebna na pobyt do 3 miesięcy, ale nie wiem czy jest tak samo w chociażby Chinach. Też myślałem o podróży do KKW koleją, ale prawdę mówiąc opinie na necie są bardzo zróżnicowane w tym temacie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Tarik

Post Wysłany: Nie Cze 25, 2006 1:32 pm   Odpowiedz z cytatem
Jesli chodzi o Rosje to problemu nie ma, co do Chin nie wiem, trzeba by spytac w konsulacie, aczkolwiek mysle ze nawet jakby wizy byly to nie bedzie problemem ja dostac. Co do podrozy koleja to faktycznie roznie to bywa, aczkolwiek do odwaznych swiat nalezy nie mniej z wlasnych doswiadczen moge powiedziec iz ogolnie krazace opinie o podrozowaniu po krajach ogolnie uznawanych za mniej cywilizowanych niz Polska, czy tez o wiekszym ryzuku niebezpieczenstwa, sa krotko mowiac wyssane z palca...

mosad

Post Wysłany: Nie Cze 25, 2006 4:40 pm   Odpowiedz z cytatem
ceny biletu na pociag od 70-140 usd // prom 2 klasa jakies 140 dolcow w jedna strone

w skrocie...

za 2500/3000 zl mozesz pojechac do japonii i sobie wrocic jeszcze

over and out

www.macross.wordpress.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Tarik

Post Wysłany: Pon Cze 26, 2006 5:05 pm   Odpowiedz z cytatem
mosad napisał:
za 2500/3000 zl mozesz pojechac do japonii i sobie wrocic jeszcze

mhm jesli to sama podroz to chyba samolotem....

Ecom

Post Wysłany: Wto Cze 27, 2006 8:46 am   Odpowiedz z cytatem
Nie chodzi o to ze za taką samą kwote polecisz samolotem, i bedzie lepiej, ladniej i przyjemniej. Chodzi o to ze za taka samą kwote zwiedzisz i przezyjesz o wiele, wiele wiecej...
Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1