Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Czego się uczyc?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Watanabe

Post Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Mam pewne pytanie. Dopiero bede zaczynał szkołę srednia wiec jescze około 4 lata nauki przedemną, ale juz mysle o studiach i o Japonistyce. A moje pytanie jest takie. Czego najlepiej sie uczyc przez te 4 lata? Jezyka, histroii?? Co zrobic zeby byc dosc dobrze przygotowany?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Niltinco

Post Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli zasady rekrutacji się nie zmienią to przygotuj się dobrze do matury i to wszystko, a jeśli jednak się zmienią (oby) to ucz się tego co Cię najbardziej interesuje. Japoński możesz ale nie musisz znać zdając na japonistykę.
Powrót do góry
mottomo

Post Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli możesz to idź na profil humanistyczny lub językowy. Przy odrobinie szczęścia przygoyuje cię to do matury z polskiego i angielskiego nieco lepiej. A historię możesz zdać sobie awaryjnie żeby mieć coś "na zapas" gdybyś się nie dostał. Ja jestem na humanie i mam zamiar zdawać polski ,angielski i historię wszystko na rozszerzonym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergioosh

Post Wysłany: Pon Maj 22, 2006 10:26 am   Odpowiedz z cytatem
Jeśli przywrócą rozmowę kwalifikacyjną to wydaje mi się dobrym pomysłem nauka geografii Japonii i śledzenia bierzących wydarzeń na świecie i w samym kraju wschodzącego jena .
Powrót do góry
Saku Yukihime
わさび

Post Wysłany: Pon Maj 22, 2006 2:10 pm   Odpowiedz z cytatem
JEŚLI będzie rozmowa kasyfikacyjna to naucz się geografii Japonii na mapie w języku Japońskim , religie na dalekim wschodzie no i aby coś na bierząco wiedzieć
ale tak na 4 lata do przodu myśleć...
zajmij się maturą jak to mottomo pisał, najlepiej na profil humanistyczny lub językowy. tylko ze skoro mówisz ze 4 lata to pewnie cos w stylu ekomomika, więc nie wiem czy będziesz miał możliwość wybrania takiego kierunku

i lepiej ucz się jeżykja obcego tego co się uczysz, bo chyba lepiej pokazać się od porządnej strony z angielskiego niż pokazać podstawy japońskiego ;]

http://totalny.hardcore.pl
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1