| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Watanabe

|
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:04 pm |
|
|
|
| Mam pewne pytanie. Dopiero bede zaczynał szkołę srednia wiec jescze około 4 lata nauki przedemną, ale juz mysle o studiach i o Japonistyce. A moje pytanie jest takie. Czego najlepiej sie uczyc przez te 4 lata? Jezyka, histroii?? Co zrobic zeby byc dosc dobrze przygotowany? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:15 pm |
|
|
|
| Jeśli zasady rekrutacji się nie zmienią to przygotuj się dobrze do matury i to wszystko, a jeśli jednak się zmienią (oby) to ucz się tego co Cię najbardziej interesuje. Japoński możesz ale nie musisz znać zdając na japonistykę. |
|
| Powrót do góry |
|
|
mottomo

|
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 8:24 pm |
|
|
|
| Jeśli możesz to idź na profil humanistyczny lub językowy. Przy odrobinie szczęścia przygoyuje cię to do matury z polskiego i angielskiego nieco lepiej. A historię możesz zdać sobie awaryjnie żeby mieć coś "na zapas" gdybyś się nie dostał. Ja jestem na humanie i mam zamiar zdawać polski ,angielski i historię wszystko na rozszerzonym. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 2:10 pm |
|
|
|
JEŚLI będzie rozmowa kasyfikacyjna to naucz się geografii Japonii na mapie w języku Japońskim , religie na dalekim wschodzie no i aby coś na bierząco wiedzieć
ale tak na 4 lata do przodu myśleć...
zajmij się maturą jak to mottomo pisał, najlepiej na profil humanistyczny lub językowy. tylko ze skoro mówisz ze 4 lata to pewnie cos w stylu ekomomika, więc nie wiem czy będziesz miał możliwość wybrania takiego kierunku
i lepiej ucz się jeżykja obcego tego co się uczysz, bo chyba lepiej pokazać się od porządnej strony z angielskiego niż pokazać podstawy japońskiego ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|