Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Witam

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Offtopic    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nimloth

Post Wysłany: Pią Paź 28, 2005 9:25 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich użytkowimników forum ohayo-nippon.net!
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc wypadałoby coś o sobie powiedzieć. Jestem z Wrocławia, ucze się w VILO (klasa maturalna :) ), jeśli chodzi o Japonie to moimi głownymi zainteresowaniami były od zawsze manga i anime. Od jakiegoś czasu zacząłem się interesować także japońską muzyką, a także filmem (jeśli chodzi o kino to interesuje mnie kino azjatyckie, zwłaszcza japońskie i koreańskie). Bardzo podoba mi się język japoński, dlatego mam zamiar się go nauczyć korzystając z internetu, ewentualnie z jakiś kursów, bo niestety nie posiadam predyspozycji aby zdawać na japonistyke . Mam nadzieje, że to forum pomoże mi w nauce, a także w zdobywaniu nowych wiadomości na temat Japonii .
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kaiou

Post Wysłany: Pią Paź 28, 2005 11:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Heh, nie ma to jak się poddawać przed startem...

Z netu się języka nie nauczysz, z książek też nie.... Kurs może i jeszcze ale marne szanse na naprawdę wysoki poziom...

A tak przy okazji - witamy :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nimloth

Post Wysłany: Sob Paź 29, 2005 10:21 am   Odpowiedz z cytatem
Dzięki za powitanie z takim optymistycznym akcentem Wiem, że internet nie jest najlepszym źródłem do nauki języka, ale uzupełniony książkami, do podstaw powinien wystarczyć (przynajmniej mam taką nadzieje) :) a potem kurs pomoże w dalszej nauce. To i tak nie dużo ale ja traktuje to jak hobby, więc na bardzo wysoki poziom języka nie licze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
MasterShake

Post Wysłany: Pią Gru 02, 2005 9:59 am   Odpowiedz z cytatem
a gdzie we Wrocławiu znalazłeś jakies książki????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Offtopic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1