| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
tetsuko

|
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 11:01 am |
|
|
|
Witam wszystkich uczestników forum.
Zamierzam otworzyć mój własny sklep internetowy z produktami "tylko" z Japonii.
Moje zadanie w kwestii znalezienia odpowiednich rzeczy powinno być ułatwione jako że już niedługo wybieram się do Osaki + moja partnerka jest rodowitą Japonką.
Chciałem zapytać o sugestie na temat tego jakie produkty chcielibyście tam znaleźć?
Czekam na wasze pomysły i sugestie.
Pozdrawiam,
Marcin |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
oka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 10:31 am |
|
|
|
| Fakt, ubrania są rzadko spotykane. Sam rozglądam się od pewnego czasu za jakąś porządną keigoki i hakamą. Póki co pomaga mi www.wojownik.com.pl. Ale może warto właśnie takie uniformy sprzedawać. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 2:13 pm |
|
|
|
Jakie produkty? Typowo japońskie of course
Na początek polecam sprowadzić tańsze rzeczy w niewielkich ilościach, żeby sprawdzić co się "przyjmnie". Jeśli miałabym prowadzić własny sklep to sprowadziłabym:
książki (do nauki japońskiego, albumy itp), mangi, pałeczki, lampiony, pierdoły Sanrio, miseczki, czarki, kubki itp, figurki z anime jak i te ze szkła (daruma, maneki neko, jakieś postaci japońskie), wachlarze, przybory papiernicze, kosmetyki.
Później możesz pomysleć o czymś droższym jak:
iPody, laptopy lub inne elektryczne i elektroniczne rzeczy, futony, tatami, obrazy, rzeźby, japońska porcelana, ciuchy (kimona wszelkiej maści + dodatki, ciuchy jakie noszą przedstawiciele japońskich subkultur), typowe japońskie obuwie).
Nie mam więcej pomysłów XD
Powodzenia  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Katana

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 4:00 pm |
|
|
|
| Cytat: |
Później możesz pomysleć o czymś droższym jak:
iPody, laptopy lub inne elektryczne i elektroniczne rzeczy,
|
Co do elektroniki to wątpię w ten pomysł.
Od tego są nasze sklepy i japońska elektronika jest gorszej jakości od tych samych towarów które są dostępne u nas. |
|
| Powrót do góry |
|
|
jabcook

|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 5:29 pm |
|
|
|
| Może nie tyle gorsze ale dość drogie cło jest za sprowadzanie towarów elektronicznych spoza uni. Cło od 0 do 10% wartości towaru do tego wymagany podatek vat 22% |
|
| Powrót do góry |
|
|
ribik

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ayashi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
himonoonna

|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 3:03 am |
|
|
|
| przede wszytkim jedzenie- to nie dostepne u nas w sklepach [takich jak kuchnie swiata, czy bomi]. Japońskie curry, sosy, wszelkie suszone i marynowane produkty, słodycze, krakersy i inne snacki. A potem można myśleć o rzeczach z krótszym terminem ważności. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Drankun

|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 2:35 pm |
|
|
|
| Na pewno ubrania japonskich firm (np Bathing Ape), ale rowniez wszelkie "duperele" typu jakas figurka z japonii do postawieniu w pokoju, jakis obraz. Rowniez japonskie magazyny (o jpopie, anime itp) |
|
| Powrót do góry |
|
|