| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
chl03

|
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 6:16 pm |
|
|
|
Hej wybieram sie z moim chlopakiem do japonii w sierpniu przez rosje. wszystko mamy juz rozplanowane (koszty calkowite ok 2000 zl w tym przejazd koleja transsyberyjska) ale chcielibysmy jechac wieksza grupa.
jezeli ktos jest zainteresowany to bardzo prosze o kontakt na mejla
bmxszelest@wp.pl albo nr tel
516637403
aha jesli chodzi o doswiadczenie podroznicze to mamy za soba podroze w stylu do hiszpanii na stopa
pozdrawiam!
gosia |
|
| Powrót do góry |
|
|
Mateushi

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mewa

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 9:27 am |
|
|
|
| jak dlugo ma trwac ta podróz? a koszty to 2000 tys od osoby? |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 5:18 pm |
|
|
|
Czemu niektórzy ludzie nie potrafią zrozumieć, że 2000 tyś = 2 000 000 (słownie dwa miliony).
Jak chce się napisać 'dwa tysiące' to piszemy albo 2 tyś. albo 2000, a nie 2000 tyś!!
Sorry za offtopic |
|
| Powrót do góry |
|
|
mewa

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:25 pm |
|
|
|
| faktycznie straszny problem. sory 2000 zl. teraz moze byc? co za gosc.. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:23 am |
|
|
|
| co za gosc... ale ma racje! |
|
| Powrót do góry |
|
|
madoka

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 3:30 pm |
|
|
|
hey,
chciałabym wiedziec, czy ten koszt to jest tylko za przejazd, czy jeszcze coś jest w to wliczone, bo ja też mam zamiar sie wybrać do Japonii w te wakacje, ale myslałalm raczej o samolocie, jednak gdybym mogła sie dołączyć to bardzo chętnie.
Jeśli można chl03, proszę o więcej informacji,
pozdrawiam, |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
madoka

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 3:41 pm |
|
|
|
upss, sorry!
dzięki Krzychos7 za uwagę, już moje pytanie kieruję konkretnie na podanego maila. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 90 Skąd: 15NM from EPKT (50° 18' N 19° 10' E)
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 4:01 pm |
|
|
|
Chciałbym się tylko wtrącić... tj wydaje mi się, że ciężko będzie się zmieścić w 200oPLN za podróż. Podróż koleją transyberyjską mimo powszechnie panujących opinii nie jest super tanie... koszt biletu do Władiwostoku to ok 10tys rubli.
I jeszcze jedno... widzę iż chlo03 ma doświadczenie w podróżach, aczkolwiek chciałbym nadmienić iż podróż na wschód trochę się różni niż na zachód. Warto wcześniej dokładnie zaplanować sobie i zarezerwować transport (myślę tu o pociągu, ponieważ może się okazać iż nie ma wolnych miejsc - to się często zdarza - a następny nie jedzie za pół godziny). _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 5:30 pm |
|
|
|
| podróż można śmiało zaplanować bo jedzie się tylko dwoma pociągami... mnie konkretnie chodzi o to żeby zrobić rezerwacje na bilet Moskwa-Władywostok przynajmniej kilka dni wcześniej, mimo powszechnie panującej opinii o krajach wschodu jako miejscu ogólnego bałaganu, to po wycieczce pociągiem każdy zauważa, że nasze koleje mogą się przy ich schować. Wiadomo, iż na trasie niespełna 10tyskm czas podróżny może ulec zmianie, ale jakoż iż w jedną stronę wsiada się w Moskwie a w drugą w Władywostoku, więc pociąg jest podstawiany punktualnie. _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 5:57 pm |
|
|
|
Jeśli chodzi o podróż koleją transsyberyjską przede wszystkim trzeba odmiennie do tego podejść. Sama podróż musi być "przygodą" samą w sobie, ponieważ traktowanie tego jako sposób dotarcia do Japonii może okazać się bardzo uciążliwym... Czytałem już artykuły ludzi, którzy odbywali podróże tego typu i wszyscy byli zadowoleni. Ceny rzeczywiście są znacznie niższe (zależy to też od klasy!!) od lotniczych, podróż trwa bardzo długo, pociągi są lepsze od naszych, zdarzają się długie postoje, trzeba na siebie uważać, ale przede wszystkim dobrze się bawić, bo inaczej ciężko wytrzymać tak długą podróż. Heh, gdyby był to rejs byłoby znacznie łatwiej i przyjemniej  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 6:18 pm |
|
|
|
Na pewno jest to swego rodzaju przygoda, szczególnie w dalszych partiach trasy... na każdej stacji są odpowiednio długie postoje, że każdy może nabyć co potrzeba, i każdego dnia zmieniana jest lokomotywa (tak aby nie nastąpiła jej awaria - profilaktycznie), niestety minęły już czasy gdy mówiono, że "można podczas jazdy pociągu wyjść na grzyby i do niego wrócić", była to swego rodzaju wiadomo przenośnia, było sporo czasu na podziwianie okolicy, ale za to teraz czas podróży uległ skróceniu o połowę, niemniej i teraz taka wycieczka dostarcza sporo wrażeń.
Co do ceny to jednak nie jestem pewien czy nie taniej będzie lecieć samolotem, a już na pewno rosyjskim. Bo o ile były by tzw. plackarty to byłoby to najtańsza forma transportu, ale z tego co mnie wiadomo aktualnie kursuje tylko I i II klasa a to wychodzi odpowiednio ok 10tys i 20tys rubli w jedna stronę. _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
chl03

|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 8:01 pm |
|
|
|
hej, to znowu ja :)
nie udało nam sie w zeszłym roku
mielismy kilka osob zdeklarowanych ale sie wycofali.
nasza podroz ograniczyla sie do rosji białorusi i ukrainy.
w tym roku juz na bank!
koszty wzrosly do 3500 ( za WSZYSTKO)
w sumie to pisze z zapytaniem o rade.
naprawde ciężko znaleśc jakąś informację o tym jak przekroczyć wodę między rosja a japonia.
pewnie sa jakies strasznie drogie promy, moze ktos cos wie?
pozdrawiam was serdecznie
gosia |
|
| Powrót do góry |
|
|
hifi100

|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 10:04 pm |
|
|
|
| chl03 napisał: |
hej, to znowu ja :)
nie udało nam sie w zeszłym roku
mielismy kilka osob zdeklarowanych ale sie wycofali.
nasza podroz ograniczyla sie do rosji białorusi i ukrainy.
w tym roku juz na bank! (...)
|
Ja lece samolotem 2 lipca, i będe tam ponad 6 tygodni dokładnie do 19 sierpnia.
Napisz do mnie na gg 4752181 jeśli chcesz |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 6:26 pm |
|
|
|
Zapraszam na stronę Finnair. Sprawdź cenę biletów do Osaki i Nagoi, powiedzmy na Sierpień Będziesz mile zaskoczony. Ja już swój zamówiłem i lecę do Osaki we Wrześniu. Byłoby świetnie, jakbyś też się zabrał
Czas ma wielkie znaczenie, szczególnie jeśli chodzi o sezon, oraz wyprzedzenie, z którym zamawiasz bilet. Im wcześniej zamówisz tym tańszy będzie (oczywiście do pewnego stopnia).
Za transport motoru zapewne zapłacisz krocie. Dla przykładu za 1kg bagażu (poza dopuszczalnymi 20kg/pasażer) musiałbyś zapłacić ok 250zł. Nie mówię, że by przetransportować swojego jednoślada musisz zapłacić równowagę motoru x 250zł, ale na pewno nie jest to tanie. Mało tego, nie wiem czy w Japonii honorują polskie prawo jazdy. Najlepiej poruszać się po Japonii pociągami. Kupujesz tzw Japan Railway Pass na 7, 14 bądź 21 dni i jeździsz dowolnym pociągiem (w tym bullet train :) )
Najtaniej chyba jest w gaijin housach. Coś w rodzaju schronisk dla biednych gaijinów  |
|
| Powrót do góry |
|
|