Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

MMO-RPG

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Gry    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Papillon

Post Wysłany: Pią Maj 09, 2008 7:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Yo! Pewnie każdy słyszał o tym "legendarnym" już gatunku gier PC. Ci którzy słyszą tą nazwę pierwszy raz lub zawsze zastanawiali się co to jest, odsyłam do wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG. Oczywiście w tym temacie chciałbym się dowiedzieć jakie preferujecie tytuły z tej kategorii, które są warte uwagi jak i jakie posiadają wady(!) Szczególnie chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś dobre MMO z kreską "przypominającą" mangową (czyli robione technologią- cell shaded animation). Pozdrawiam i zapraszam do udzielanie się w tym temacie.

Oto krótka lista MMO (darmowych) jakie moim zdaniem są godne uwagi. Z wadami i zaletami jakie dostrzegłem:

- Silkroad (każdy chyba zna wady jak i zalety ;/) + fajnie się gra, dużo wiary= w tym polaków/// - przede wszystkim wbicie się na server! dla użytkownika bez konta premium jest udręką! - boty w grze! nigdy tylu nie widziałem, - noobki- niestety w tym dużo polaków - słabo się expi. 6/10

- ArchLord (bardzo ciekawe fantasy-MMo) + zarąbiście się gra!, + dużo polaków którzy chętnie pomagają, + szybkie expienie, + ogólnie masę do roboty w świecie ArchLord, fajny klimat i kasa (praktycznie od 15 lvl juz możesz zostać niezłym bogaczem^^takie dropy tam padają), łatwe wbicie się na servery)/// - (naprawdę chyba nie dostrzegam! chyba że w późniejszym etapie gry to masowe podkradanie sobie mobów w lochach xD. 9/10

- 9Dragons (MMo o sztukach walki) + gratka dla sympatyków Kung-fu i nie tylko, dużo autentycznych stylów walki i klanów min. Wu-tang, Shaolin League of Beggars itd. +szybkie exp, łatwa kasa, sporo polaków i gildi, +wszystkie ubrana nie mają limitu levelowego (wszystko zależy od kaski) + fajna muza + ładnie wykonane bronie +dobrze zorganizowane party/// - też nie ma ich za wiele: np. wszystko kręci sie wokół kasy oraz możliwość łatwego zrąbania swojej postaci poprzez zły build postaci. 9/10

- Dream Of Mirror Online (fantasy MMo z kreską podchodzącą do mangowej) szczerze niewiele mogę jeszcze powiedzieć na temat tej gry bo krótko w nią pogrywam, ale szczerze jakoś mi nie podchodzi: + fajnie wykonane niektóre postacie- słodycz! +dużo klas postaci +przyjemna dla oka grafika + łatwe exp i to chyba tyle/// - niemożliwa Słodycz we wszystkim (zależy kto co lubi! owszem lubię czasem popatrzyć na słodkie postacie, ale gdy nie jest to przesadzone! Tu jest) - słaba muza - chaos panujący na ekranie jak i w mieście. 6/10

Jeszcze jest sporo innych Tytułów, ale to może pierw zobaczę czy będzie jakieś zainteresowanie tym tematem, i wtedy ewentualnie dopiszę. Proszę o wasze "tytuły" wady,zalety jak i ocenę poprostu wymianę inf. NarX @ll

Alaxis

Post Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:38 am   Odpowiedz z cytatem
Z listy tych wymieniony tyknołem tylko domo, i mogę powiedzieć że całkiem ciekawie to wygląda, lecz nie mogę powiedzieć o tym że wciąga. Było mineło.

Jak do tematu mmorpg, jak chcesz znać coś mangowego, to pod tą stronę jest chyba robiony Ragnarok.
Akurat ro, mogę spokojnie polecić, chociaż nie uważam że znajdziesz w ro coś bardzo cennego uwagi, ale może uda ci się w to wpaść tak jak mi. (czyli ~2.5 roku jakoś na dysku jest i co jakiś czas odpalam ) W swojej prostocie tej koreańskiej gierki jest coś wciągającego ;p. Jeszcze można się przyglądać v.2 ro czyli ich nowej produkcji tego samego tylko na silniku na jakim jest zrobione L2.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Keii

Post Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:51 am   Odpowiedz z cytatem
99% darmowych MMORPG to podobne do siebie grindfesty na niskim poziomie, które wyglądają jakby były robione taśmowo.
http://mabinogi.nexon.net/ - Mabinogi jest chlubnym wyjątkiem.
Oprócz walki można bowiem robić w tej grze masę innych rzeczy. Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej, zapraszam na wiki.

Papillon

Post Wysłany: Sob Maj 10, 2008 10:52 am   Odpowiedz z cytatem
Keii napisał:
99% darmowych MMORPG to podobne do siebie grindfesty na niskim poziomie, które wyglądają jakby były robione taśmowo.
http://mabinogi.nexon.net/ - Mabinogi jest chlubnym wyjątkiem.
Oprócz walki można bowiem robić w tej grze masę innych rzeczy. Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej, zapraszam na wiki.

Ale z tego co mi wiadomo to w Mabinogi mogą grać, jak narazie tylko userzy z Płn. Ameryki... Czy może już to się zmieniło?

Keii

Post Wysłany: Sob Maj 10, 2008 12:18 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja "gram" (a raczej ćwiczę język) na Mabinogi.jp, w które teoretycznie mogą grać tylko userzy z Japonii, więc nie widzę problemu. Wpisać amerykański adres - powinno wystarczyć.

sergioosh

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 3:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli istnieją takie zabezpieczenia, to łatwo można je obejść stosując jakiś darmowy amerykański serwer proxy.

Ja osobiście polecam LineageII, choć nie darmowy, ale jest to jedyny MMORPG z jakim miałem styczność.
Powrót do góry
Alaxis

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 3:54 pm   Odpowiedz z cytatem
L2 jest prawie nie darmowy, ponieważ istnieje wiele prywatnych serwerów na których można za darmo pograć
Powrót do góry
Keii

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 6:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Popłuczyny po oficjalnym...

PatrykB.guiltygear.pl

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 6:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Wyjdzie Dragon ball online na pc.
Choć nie wiadomo jak sie będzie prezentować i jakie wymagania internetu głównie. Na pewno ktoś słyszał o tej grze.

Ostatnio zmieniony przez PatrykB.guiltygear.pl dnia Pią Lip 25, 2008 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Keii

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 7:01 pm   Odpowiedz z cytatem
"Wymagania internetu" pewnie takie jak przy reszcie MMO - łącze o stałym sygnale, o niekoniecznie dużej przepustowości. 256 kb/s powinno wystarczyć.

Papillon

Post Wysłany: Nie Maj 11, 2008 9:59 pm   Odpowiedz z cytatem
nom, jak masz 512 kb/s to styka ci chyba na każdy darmowy MMo. Tak jak Ty, również chciałbym DB online ale czy kiedyś wyjdzie? a jak wyjdzie to zaś korean i japan version na pewno ;/ wszystko to kwestia czasu...

Alqualos

Post Wysłany: Nie Maj 25, 2008 9:57 pm   Odpowiedz z cytatem
Silkroad... hmm boty, boty i jeszcze raz boty... to mnie wpienia. Expi sie wolno... za wolno... Jezeli chodzi o Lineage2 polecam prywatny serwer " The Abyss" przyjemnie mi sie tam gralo.

A co do 9Dragons... Gameguard execute error: 115... nie moge grac i nie wiem jak zrobic abym mogl grac... jakies rady ?
Powrót do góry
unknown

Post Wysłany: Nie Cze 29, 2008 9:14 pm   Odpowiedz z cytatem
ja obecnie w L2 gram na "zeusie" innymi slowy linezeus... ale jak to prywatne servery to nie jest to samo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gelf

Post Wysłany: Pon Sie 11, 2008 8:34 pm   Odpowiedz z cytatem
hmm coz mozna powiedziec ze jestem fanem gier mmo, gralem w kilkanascie ale te ktore najbardziej przykuly moja uwage byly:
-Guild Wars
-WoW ( world of warcraft ) jeden z bardziej rozbudowanych jakie znam
-Lineage 2 jak gralem 6 lat temu tak gram i dzis
-RYL ( risk your life ) malo znane lecz na retailu gra ma nie powtarzalny klimat
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mivan

Post Wysłany: Pon Sie 11, 2008 11:48 pm   Odpowiedz z cytatem
Oczywiście - World of Warcraft. Własnie wróciłem z raidu na Illidana, niestety, udało się ubić tylko 50% hp i padliśmy

Ostatnio widziałem zapowiedź Age of Conan, nowego MMO który się sprzedaje ponoć lepiej niż GTA4, oglądałem trochę filmików i co mogę powiedzieć... pvp wypas, aż zachęca do gry ale pve raczej niezbyt. Oczywiście nie mam specjalnych uwag, bo gra jest porządnie zrobiona, ale raczej MNIE nie przyciaga.

Takahiro

Post Wysłany: Wto Sie 12, 2008 10:01 am   Odpowiedz z cytatem
Z wymienionych MMO w pierwszym poście grałem tylko w Silkroad i ArchLord. W Silkroad gram cały czas pomimo botów, zapchanych serwerów, goldfarm i noobow. Ostatnio Joymax wziął się trochę za tą grę i co tydzień banuje trochę botów. Na te nowsze serwery wbija się albo za 1szym razem albo max za 3. Ale cóż... pomimo tego i tak odradzam ludziom tę grę, za dużo nerwów wżera
W ArchLord grałem krótko... ale wydaje mi się dość ciekawą grą. Jeszcze nie zdążyłem sobie o niej wyrobić zdania.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Gry Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1