| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Papillon

|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 7:40 pm |
|
|
|
Yo! Pewnie każdy słyszał o tym "legendarnym" już gatunku gier PC. Ci którzy słyszą tą nazwę pierwszy raz lub zawsze zastanawiali się co to jest, odsyłam do wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG. Oczywiście w tym temacie chciałbym się dowiedzieć jakie preferujecie tytuły z tej kategorii, które są warte uwagi jak i jakie posiadają wady(!) Szczególnie chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś dobre MMO z kreską "przypominającą" mangową (czyli robione technologią- cell shaded animation). Pozdrawiam i zapraszam do udzielanie się w tym temacie.
Oto krótka lista MMO (darmowych) jakie moim zdaniem są godne uwagi. Z wadami i zaletami jakie dostrzegłem:
- Silkroad (każdy chyba zna wady jak i zalety ;/) + fajnie się gra, dużo wiary= w tym polaków/// - przede wszystkim wbicie się na server! dla użytkownika bez konta premium jest udręką! - boty w grze! nigdy tylu nie widziałem, - noobki- niestety w tym dużo polaków - słabo się expi. 6/10
- ArchLord (bardzo ciekawe fantasy-MMo) + zarąbiście się gra!, + dużo polaków którzy chętnie pomagają, + szybkie expienie, + ogólnie masę do roboty w świecie ArchLord, fajny klimat i kasa (praktycznie od 15 lvl juz możesz zostać niezłym bogaczem^^takie dropy tam padają), łatwe wbicie się na servery)/// - (naprawdę chyba nie dostrzegam! chyba że w późniejszym etapie gry to masowe podkradanie sobie mobów w lochach xD. 9/10
- 9Dragons (MMo o sztukach walki) + gratka dla sympatyków Kung-fu i nie tylko, dużo autentycznych stylów walki i klanów min. Wu-tang, Shaolin League of Beggars itd. +szybkie exp, łatwa kasa, sporo polaków i gildi, +wszystkie ubrana nie mają limitu levelowego (wszystko zależy od kaski) + fajna muza + ładnie wykonane bronie +dobrze zorganizowane party/// - też nie ma ich za wiele: np. wszystko kręci sie wokół kasy oraz możliwość łatwego zrąbania swojej postaci poprzez zły build postaci. 9/10
- Dream Of Mirror Online (fantasy MMo z kreską podchodzącą do mangowej) szczerze niewiele mogę jeszcze powiedzieć na temat tej gry bo krótko w nią pogrywam, ale szczerze jakoś mi nie podchodzi: + fajnie wykonane niektóre postacie- słodycz! +dużo klas postaci +przyjemna dla oka grafika + łatwe exp i to chyba tyle/// - niemożliwa Słodycz we wszystkim (zależy kto co lubi! owszem lubię czasem popatrzyć na słodkie postacie, ale gdy nie jest to przesadzone! Tu jest) - słaba muza - chaos panujący na ekranie jak i w mieście. 6/10
Jeszcze jest sporo innych Tytułów, ale to może pierw zobaczę czy będzie jakieś zainteresowanie tym tematem, i wtedy ewentualnie dopiszę. Proszę o wasze "tytuły" wady,zalety jak i ocenę poprostu wymianę inf. NarX @ll |
|
| Powrót do góry |
|
|
Alaxis

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 10:52 am |
|
|
|
| Keii napisał: |
99% darmowych MMORPG to podobne do siebie grindfesty na niskim poziomie, które wyglądają jakby były robione taśmowo.
http://mabinogi.nexon.net/ - Mabinogi jest chlubnym wyjątkiem.
Oprócz walki można bowiem robić w tej grze masę innych rzeczy. Jeśli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej, zapraszam na wiki. |
Ale z tego co mi wiadomo to w Mabinogi mogą grać, jak narazie tylko userzy z Płn. Ameryki... Czy może już to się zmieniło? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 3:50 pm |
|
|
|
Jeśli istnieją takie zabezpieczenia, to łatwo można je obejść stosując jakiś darmowy amerykański serwer proxy.
Ja osobiście polecam LineageII, choć nie darmowy, ale jest to jedyny MMORPG z jakim miałem styczność. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Alaxis

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
PatrykB.guiltygear.pl

|
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 6:30 pm |
|
|
|
Wyjdzie Dragon ball online na pc.
Choć nie wiadomo jak sie będzie prezentować i jakie wymagania internetu głównie. Na pewno ktoś słyszał o tej grze.
Ostatnio zmieniony przez PatrykB.guiltygear.pl dnia Pią Lip 25, 2008 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Papillon

|
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 9:59 pm |
|
|
|
nom, jak masz 512 kb/s to styka ci chyba na każdy darmowy MMo. Tak jak Ty, również chciałbym DB online ale czy kiedyś wyjdzie? a jak wyjdzie to zaś korean i japan version na pewno ;/ wszystko to kwestia czasu... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Alqualos

|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 9:57 pm |
|
|
|
Silkroad... hmm boty, boty i jeszcze raz boty... to mnie wpienia. Expi sie wolno... za wolno... Jezeli chodzi o Lineage2 polecam prywatny serwer " The Abyss" przyjemnie mi sie tam gralo.
A co do 9Dragons... Gameguard execute error: 115... nie moge grac i nie wiem jak zrobic abym mogl grac... jakies rady ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
unknown

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 9:14 pm |
|
|
|
| ja obecnie w L2 gram na "zeusie" innymi slowy linezeus... ale jak to prywatne servery to nie jest to samo |
|
| Powrót do góry |
|
|
Gelf

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mivan

|