| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
cinek

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 6:58 pm |
|
|
|
| Witam wszystkich!!!pisze prace na temat polityki zagranicznej Japonii i jej historii w latach 20-stych i 30-stych XXw. Mam kilka książek autorstwa Hall, Batowskiego, Wilanowskiego, Mrożka. Może możecie mi polecić jakieś inne pozycje z góry dziękuje!!Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
Wysłany: Nie Sty 01, 2006 11:26 pm |
|
|
|
| Cytat: |
Konstytucja i system polityczny jako instytucjonalne uwarunkowanie polityki zagranicznej Japonii. Doktryna Yoshidy jako ideowa podstawa japońskiej polityki zagranicznej i jej ewolucja w okresie powojennym. Japońska koncepcja bezpieczeństwa narodowego i jej wymiary. Percepcja zagrożeń. Znaczenie czynników ekonomicznych w realizacji polityki zagranicznej: rola handlu, inwestycji i pomocy rozwojowej. Czynnik wojskowy w polityce zagranicznej Japonii. Region Azji i Pacyfiku - najważniejszy obszar aktywności międzynarodowej Japonii po II wojnie światowej. Sojusz ze Stanami Zjednoczonymi - ewolucja i znaczenie dla stosunków wewnątrzregionalnych. Stosunki ekonomiczne ze Stanami Zjednoczonymi i ich znaczenie dla regionu i gospodarki światowej. Stosunki z ChRL, państwami koreańskimi, Rosją, UE, Polską. Ocena międzynarodowej roli Japonii.
|
Emb.jap.pl
Orient.uw.edu.pl |
|
| Powrót do góry |
|
|
Shirai

|
Wysłany: Pon Maj 22, 2006 4:57 pm |
|
|
|
| Słuchajcie poszukuje książki, gdzie znajde wiadomości na temat Hanzo Hattori, czy mógłby mi ktoś pomóc ? Byłbym dozgodnie wdzięczny, prosił bym o tytuł i autora jeśli to możliwe. Licze na waszą pomoc i pozdrawiam serdecznie :wink: |
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shirai

|
Wysłany: Wto Maj 23, 2006 3:43 pm |
|
|
|
| Tego właśnie szukałem. Dzięki sliczne, widze, że można na was polegać. Pozdrawiam serdecznie :wink: |
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shinji

|
Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 7:16 pm |
|
|
|
Poszukuje ksiazek, ew. wiekszych artykulow na temat teatru kabuki oraz pezji haiku. Z gory dzieki za pomoc !
shi |
|
| Powrót do góry |
|
|
czajeczka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Raisha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
gompka

|
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 6:18 pm |
|
|
|
Mam do Was wielką prośbę. Studiuję integrację europejską, a w zasadzie przez przypadek i wbrew własnej woli muszę zaliczyć przedmiot po angielsku o Dalekim Wschodzie. Zastanawiam się nad tematami :
Economical diversity in the Far East.
The Japanese model of industrial development.
Asian Tigers - characteristics and thair role in the world.
Byłabym bardzo wdzięczna za podrzucenie jakichś linków bądź nazw książek o tematyce gospodarki Dalekiego Wschodu, gdyż po kilku próbach szukania na necie, stwierdzam, że to kompletnie nie moja bajka. |
|
| Powrót do góry |
|
|
torukia

|
|
| Powrót do góry |
|
|