| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Yatchan

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 6:55 pm |
|
|
|
Furendo15: akurat pisanie na telefonie, komputerze, czy jakomkolwiek urządzeniu elektronicznym to najszybsza droga do zapomnienia ręcznej pisowni. Może i będziesz umiał przeczytać, ale za Chiny Ludowe nie napiszesz żadnego znaku.
I co z tego, że Chiny są w Azji? Polska to w oczach niektórych prawie Rosja, a czy używamy cyrylicy i produkujemy lokomotywy na szerokie tory? Słyszałeś może o produkcji tylko na eksport? |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 7:45 pm |
|
|
|
Japoński na tego typy telefonie to zdecydowanie pomyłka. Niby po co pchać się w coś, co sprawia, że wielu Japończyków jest wtórnymi analfabetami?
Jeśli na prawdę zależy Ci na Japońskim w telefonie, to załatw sobie telefon z ekranem dotykowym jak np wspomniany już iPhone. Jeśli to za drogo, to zawsze możesz kupić starszy telefon z WM, w którym będziesz spokojnie mógł pisać znaki, a nawet posiadać podręczny słownik. |
|
| Powrót do góry |
|
|
himonoonna

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 1:21 am |
|
|
|
| WM? |
|
| Powrót do góry |
|
|
furendo15

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 8:16 am |
|
|
|
1.mów se co chcesz a ja i tak sądze że "made in china"ma tu cos do rzeczy...
2.przepraszam
3.za bardzo nie mam jak się wyluzowac...ale sie postaram sorki...
ale ja dużo piszę w domu normlanie na kartkach a na telefonie to poprostu chciałabym też pisać bo jaksie nudzę i nie ma mnie wdomu to w komie bym mogłą pisać...a tak bez tego to nici...;/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:31 pm |
|
|
|
WM- Windows Mobile.
Polecam np HTC Wizard (inaczej SPV M3000 albo MDA Vario), albo HTC BlueAngel (inaczej MDAIII, Qtek 9090). Można kupić używane za 400 do 600zł na Alledrogo.
furendo15 nie pisz posta pod postem- edytuj poprzedni jeśli chcesz coś dodać. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
furendo15

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 6:08 pm |
|
|
|
| i co ?jak to wygląda? Dobrze działa?:) co to jest WM? |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 1:55 am |
|
|
|
| krzychos7 napisał: |
A najpierw tak co do wypowiedzi slawek15, że niby w Japonii nie ma marki SonyEricsson http://www.sonyericsson.co.jp/ poza tym niby Sony to forma z jakiego kraju?
|
Z Japonii, oczywiście. Ale w czasie kiedy ja pisałem poprzedniego posta ani DoCoMo, ani AU, ani Softbank (wtedy jeszcze bodajże Vodafone) nie oferowali telefonów Sony Ericsson. Dlatego napisałem, że nie widziałem.
A co do tego programu na telefon - pisać można, fajnie, ale jak wygląda sprawa wysyłania smsów do Japonii? Wszystkie nowe telefony w Japonii obsługują smsy, choć Japończycy korzystają z maili komórkowych, jednak przypuśćmy, że chciałbym wysłać smsa po japońsku na japoński telefon w Japonii. Czy taki sms zostanie prawidłowo przesłany przez naszą sieć? Bo jeśli nie to trochę bez sensu ten program do pisania na telefonie...
Inna sprawa, jeśli chce się przeglądać strony po japońsku na Operze, ale wtedy wielkość znaków raczej nie jest zadowalająca, prawda? Wiem, jak wygląda przeglądanie stron na japońskich telefonach, gdzie czasami naprawdę wielu ludzi potrzebuje opcji "powiększ", by cokolwiek przeczytać :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:24 am |
|
|
|
| krzychos7 napisał: |
Zaś co do sieci komórkowych. Ja jeszcze nigdy nie kupiłem telefonu z sieci na umowę. Zawsze telefon kupuje niezależnie i w takiej formie w Japonii SonyEricsson był od zawsze w Japonii. |
A Japończycy prawie nigdy
Mam telefon z japońskim, ale niestety padł i nie powstanie... Jeśli jednak ten program obsługuje też chiński i chciałbyś go w tym języku przetestować, to mój obecny telefon ten język obsługuje :-)
| Cytat: |
| Zapewne dlatego Japończycy kożystają z maili zamiast smsów, ponieważ to sie bardziej opłaca. Ja naprzykład wole kożystać z gg na telefonie ponieważ nawet płacąc za dane wychodzi mniej niż za smsy. |
Też mnie to zawsze intrygowało... niby taniej, ale w takim razie dlaczego w Chinach używa się normalnie smsów? Japończycy zawsze muszą być inni :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 10:13 am |
|
|
|
A no zapewne w Chinach używa się smsów z tego powodu co u nas, czyli bo prościej. U nas smsy się mniej opłacają a jednak prawie wszyscy ich używają.
Co do tego programu to nie obsługuje on Chińskiego, do każdego języka jest oddzielny program, tylko pisałem że firma Psiloc posiada w swojej ofercie programy do obsługi tych języków.
Oto ich oferta programów lokalizujących: http://shop.psiloc.com/pl/Localizations
P.S.
Otóż mogę potwierdzić iż program pozwala na przesłanie smsów po Japońsku i nasze sieci w tym nie przeszkadzają. Zrobiłem tak:
Wziełem dwie karty SIM, jedną miałem wyjętą z telefonu, drugą w tym telefonie z programem, wysłałem sms na tą wyjętą kartę, wyłączyłem telefon, zamieniłem karty, włączyłem, i przyszedł sms z Japońskimi znakami w pełni poprawnie. Tak więc działą wszystko dobrze.
Jeszcze pozostaje pytanie ile kosztuje sms do Japonii  _________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|