| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kanashii

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2005 9:19 pm |
|
|
|
Dla wszystkich chrześcijan jasne jest jedno - Jezus Chrystus został ukrzyżowany, pochowano go i zmartwychwstał. Są jednak tacy, dla których nie jest to wcale takie oczywiste. Koran na przykład jednoznacznie stwierdza, że Jezus wcale nie umarł na krzyżu. Przeróżne gnostyckie sekty mają swoją wersję żywota Mesjasza, łącznie z historią jego ślubu z Marią Magdaleną, losami jego potomstwa itd. Właśnie na tym opiera się cała legenda linii krwi Graala, być może właśnie to wiedzieli templariusze (dlatego pluli na krzyż i wypierali się fałszywego Jezusa). Ale nie tym chciałem się zająć, bo to całkiem inna historia
Ciąg dalszy |
|
| Powrót do góry |
|
|
Gosia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dcwynar

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2005 8:07 pm |
|
|
|
| Wiadomość z gatunku Daenikena. Pewnie jakiś nawracacz niewiernych zmarł tam sobie w 18 wieku. |
|
| Powrót do góry |
|
|
xenon

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:33 am |
|
|
|
| A Elvis ukrywa się w Tokyo :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Nyuu

|
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 2:38 pm |
|
|
|
| Nie mam czasu na przeczytanie tego materiału, ale to małą zajawkę przeczytałam, i uważam że jest to głupota. Niech sobie sekty wymyślają jakieś bzdety, każdy Chrześcijanin wie swoje. |
|
| Powrót do góry |
|
|