| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Lina-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 1:24 am |
|
|
|
Wręcz przeciwnie Frezio. Hellsing Ultimate jest właśnie właściwą adaptacją mangi, a nie 13 odcinkową porażką nie trzymającą się kupy, której jedynym dobrym punktem jest muzyka. To te 13 odcinków jest "nienormalne"!! Seria TV nawiązywała do mangi tylko bodajże w pierwszych 4 odcinkach. Potem obiera całkiem inny tok najczęściej w ogóle nie trzymając się żadnego głównego wątku. Przykład, millenium i freakchip w połowie serii praktycznie w ogóle przestały istnieć, podczas gdy w mandze są głównymi wątkami. Incognito- WTF?!
Hellsing Ultimate jest po stokroć lepszy (wciąż jednak muzyka jest o wiele lepsza w serii TV). Ma tych samych seiyuu, piękną animację, no i trzyma się mangi. Oglądając pierwszy odcinek trochę się zawiodłem, lecz kolejne dwa są po prostu świetne.
BTW. OAVka ma mieć 8 odc po 40 min, z czego wyszły dopiero 4 (3 dostępne w internecie). Łatwo przeliczyć, że mimo wszystko OAVka jest jednak dłuższa od TV, więc nie ma mowy o jakimkolwiek skrócie  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 3:38 pm |
|
|
|
Przyznam, że nie wiedziałem ;] Będę musiał się wyposażyć w mangę bo nie ujadę. Co do jakości to nie mam najmniejszych wątpliwosci, iż "HU" jest lepszy od "normalnego Hellsinga". (szkoda, że "HU" obejrzałem tylko 1/2 pierwszego odc.)
Na dniach zapoznam się z tymi co są na stronie, którą wcześniej podałem.
Ale bez mangi ni rusz ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Lina-chan

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 6:29 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Hellsing Ultimate jest właśnie właściwą adaptacją mangi, a nie 13 odcinkową porażką nie trzymającą się kupy, której jedynym dobrym punktem jest muzyka. |
Co do tego to muszę się z Tobą zgodzić :)
Ok to trzeba się zaopatrzyć w HU :) _________________ Kussezareba nobilu
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ルツヤン

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Lina-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Solferin

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Fuyu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 3:15 pm |
|
|
|
| Ja szczerze wole serie 13 odcinkowa a nie jakies komputerowe zabawy jak w ,,ultimate" mogli kontynuowac stara serie, akurat koniec byl taki ze zostawiono duzy potencjał _________________ Watashi wa omoi de ni wa naranaisa
|
|
| Powrót do góry |
|
|