Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

...:::... Nowe Forum o Japonii I...:::...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Ciekawe strony    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pią Lip 14, 2006 10:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam!!!
zapraszam wszystkich na forum o Japonii:

www.jmusix.fora.pl

forum jest nowo powstałe (powstało w niedziel 9 lipca 2006 w środku nocy) więc narazie nie dzieje się tam zbyt wiele.

zapraszam do rejestracji i pisania!

Pozdrawiam!!!!
Aki

............................................
ASIAN KUNG FU GENERATION WYMIATA!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Niltinco

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 10:49 am   Odpowiedz z cytatem
Witam
Być może forum masz fajne ale nie uważasz, że kolejne forum o Japonii jest zbędne? Na każdym są te same tematy, w końcu powtarzają się te same posty. Lepiej rozwijać już istniejące zamiast kopiować coś co już istnieje. Marzy mi się, że ktoś wreszcie zrobi porządne forum o Chinach bo takiego w polskim internecie nie ma ani jednego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 12:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Chiny to nie moja działka
Może i masz racje, gdyby bylo jecno wiekie forum o Japonii bylo by super, no ale cóż...nie w Polsce takie rzeczy
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 1:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Marzy mi się, że ktoś wreszcie zrobi porządne forum o Chinach

Sie tworzy ... Ale trudno coś zrobić bez zainteresowanych użytkowników

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 1:58 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Sie tworzy ... Ale trudno coś zrobić bez zainteresowanych użytkowników

A można prosić o jakieś szczegóły ? Chyba, że chodzi Ci o to forum http://www.orient.fora.pl/ na którym niestety jakiegokolwiek zainteresowania ze strony ludzi brak choć zamieściłam o nim wzmiankę na jakiejś stronie o Chinach.

Cytat:
Może i masz racje, gdyby bylo jecno wiekie forum o Japonii bylo by super, no ale cóż...nie w Polsce takie rzeczy

Nie zwalaj winy na kraj ;P. Wszystko się da zrobić tylko trzeba chcieć. Znam tylko 2 dobre fora o Japonii, to i na org.pl. Wystarczy je rozwijać (bo do fuzji raczej nie dojdzie ;P), a od razu świat będzie piękniejszy .
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 2:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Właśnie piszę o braku zainteresowanych użytkowników . No ale w sumie nie ma się co dziwić. Nie jestem informatykiem i forum jest takie jakie jest - trochę slabiutkie - może to odstrasza. No i postów żadnych nie ma. Ale pisać posty dla siebie? Chyba lepiej już założyć bloga .

Niestety fora o Chinach jeśli są to cieszą się raczej małym zainteresowaniem - kiedyś znalazłem jedno, ale nikt nie pisał tam od pół roku. Choć ostatnio natrawiłem na dość fajne forum - tyle tylko, że o kinie chińskim/ azjatyckim, a nie ogólnie o Chinach... http://nanikore.pl/Forum

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 2:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Nie jestem informatykiem i forum jest takie jakie jest - trochę slabiutkie - może to odstrasza. No i postów żadnych nie ma. Ale pisać posty dla siebie?

Hmmm czyli jednak chodziło ci o to forum. Wygląd na pewno nie odstrasza, a z czasem można go zmienić. To raczej nie problem . Problemem jest brak zainteresowania no ale w końcu Chiny nie są tak popularne jak Japonia (a szkoda). Pisanie postów dla siebie nie ma sensu ale skoro jest już aż 2 użytkowników ;P to możemy zacząć coś pisać (cokolwiek ) i może z czasem nowi użytkownicy się pojawią bo myślę, że nie wygląd, a brak jakichkolwiek postów może ich odstraszać.
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 3:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli się chce, żeby nowopowstałe forum się rozkręciło, to potrzebna jest po prostu reklama... Bo zainteresowanych jest na pewno sporo osób ;p A co do wyglądu - to tego akurat na fora.pl tak łatwo zmienić się nie da, jeśli się chce coś spoza dostępnych szablonów.

A odnośnie linka z tematu - nie jestem w stanie się nadziwić, po co kolejne forum o Japonii, jak i na tych, która są wcale takiego wielkiego ruchu nie ma.

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 5:41 pm   Odpowiedz z cytatem
narazie mamy 8 użytkowników.
6 Polaków i 2 Japonki:D
Powrót do góry
Teloniusz

Post Wysłany: Pią Lip 21, 2006 12:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Ale na cholerę następne forum? Mało już takich jest (i to całkiem dobrych)?!?

Storm

Post Wysłany: Sob Lip 22, 2006 11:57 am   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
Wygląd na pewno nie odstrasza, a z czasem można go zmienić. To raczej nie problem .

Według mnie wygląd forum odgrywa znaczącą rolę w nabywaniu nowych forumowiczów, szczególnie nowopowstałe forum. Tak już jest, że najpierw nasz wzrok przykuwa szata graficzna, a dopiero później zwracamy uwagę na treść. Dlatego nowe forum powinno być w miare orginalne, proste i w klimacie tematu, któremu jest poświęcone. Odradzałbym zmiany wyglądu w trakcie jego funkcjonowania, ponieważ ludzie się do niego przyzwyczajają, a radykalne zmiany mogą spowodować, że będą czuli się nieswojo.

Akira - jak dla mnie stylistyka Twojego forum jest zbyt cukierkowa i może Ci się to wydawać dziwne, ale to mnie właśnie odpycha.

Ponadto nie wiem po co robić tyle kategorii. Doprowadza to do tego, że sami się w tym gubimy (np. u Ciebie kategoria Język chiński zawiera fora: Język chiński i Sinologia (a sinologia generalnie nijak się ma do języka chińskiego). Na "org.pl" w ogóle zrezygnowali z kategorii co sprawiło, że forum jest przejrzyste i czytelne.

Następna rzecz - nazwa. Musi być krótka i łatwa do zapmiętania. "Orient" jest spoko, ale to ma być przecież forum o Chinach a nie o szeroko pojętym oriencie.

No i ostatni punkt - reklama. Jeśli chcesz, żeby na Twoje forum zaglądało wiele osób, to musisz je o tym poinformować, bo same na to nie wpadną. Proponowałbym powchodzić na jakieś fora o Japonii (bo takich jest sporo) i tam napisać parę słów o swoim. Na pewno znajdą się osoby, które oprócz Japonii interesują się także Chinami i pomogą Ci w "rozkręceniu" forum.

I proponuję, żeby takie forum o Chinach prowadziła osoba, która naprawdę czuje klimat, a nie jakiś niedoszły japonista.

To tyle. Działajcie ludzie, bo wiem, że takie forum jest naprawdę potrzebne. W razie czego możecie na mnie liczyć!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Nie Lip 15, 2007 7:47 pm   Odpowiedz z cytatem
żeby nie robić nowego tematu....
tamto forum, podane powyżej z niewiadomych przyczyn zamknął jAdmin

załorzyłam wczoraj nowe! I tylko moje!

www.nihonai.fora.pl

narazie tylko 10 userów, ale widze, że forum sie rozwija
jesli macie ochote to możecie się zarejstrować... ja nie namawiam do niczego
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Nie Lip 15, 2007 8:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Chyba nigdy nie zrozumiem po co ludzie tworzą coraz to nowe fora o Japonii duplikując tematy zamiast rozwijać już istniejące. No nic to, mam nadzieje, że to nowo powstałe forum będzie prezentowało jakiś poziom.
Tak na marginesie bo nie chciałam się rejestrować. W pierwszym temacie w dziale kultura:
Cytat:
"gei" - co oznacza człowiek i "sha" - oznaczającego sztukę.
Powinno być na odwrót więc niech autor posta to poprawi.
Powrót do góry
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pon Lip 16, 2007 3:55 pm   Odpowiedz z cytatem
powiem autorowi, żeby poprawił.

W pewnym sensie masz rację, ale zawsze to miło mieć swoje forum

Co do poziomu... po dwuch dniach istnienia forum ciężko cokolwiek wywnioskować, ale postaram się żeby było dobrze.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Ciekawe strony Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1