| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Slepy

|
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 10:56 pm |
|
|
|
Witam wasz wszytkich
w imieniu naszego teamu(ktory jest praktycznie w fazie rozpadu) chcialbym i licze na was ze wspomozecie nasz projetk. Po pierwsze pomozecie nam w redagowaniu tego unikalnego jak na polske projektu
www.slownikonline.yoyo.pl
Nasz team sie wykrusza i ludzia po prostu niechce sie dalej tworzyc ten slownik, lecz ja nigdy sie nie poddam. Nie ma takiego slownika dostepnego w polskim internecie.
Kazdy was kto odwiedzi strone niech kliknie na reklamy google, niech to robi conajmniej raz dziennie a dzieki temu bedziemy mieli pieniadze na wykupienie nowych pozwolen do urzytkowania pewnych materialow i licencji.
www.slownikonline.yoyo.pl
jest to darmowy internetowy slownik japonsko-polski, polsko-japonski. Jest on obecnie w fazie budowy ale licze na was ze pomozecie nam(mi) w redagowaniu oraz w wykupie nowych materialow oraz licencji.
Stworzmy ten slownik !
Naprawde licze na was, mam nadzieje ze macie jakies dane, jakies slowa z ich tłumaczeniem, jak tak to wyslijcie mi je a po sprawdzeniu ich poprawności umieszcze je na stronie.
Niestety teraz zostalem sam z projektem gdyz reszta osob wykruszyla się. Będę kontunyowal ta rozpoczeta prace. Nasze plany polegaly na tym iż skonczymy ten słownik a dopieroz potem na forach umieścimy informacje o tym, lecz teraz zostalem sam i musze się zgłosić o pomoc do was.
A co do reklam to jest naprawde wazne żebyście wchodzili na stronke i klikanie na reklamy gogle, możecie tez powiedziec o tym swoim przyjacielem aby tez odwiedzali słownik i klikali na reklamy. Caly dochod z tego jest przeznaczany na słownik, wczesniej składaliśmy się z chłopakami i dzieki temu kupiliśmy pare programow i licencji, lecze teraz jak już napisałem zostalem sam i nie stac mnie na owy zakup. Teraz znam dobrego informatyka i chciałbym aby zrobil wyszukiwarke slow, no ale to kosztuje.
Jak sa jakies pytania to odpowiem na nie, tu czy na emaila.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 10:47 am |
|
|
|
No cóż, jest do dosyć spore przedsięwzięcie. Możesz na mnie liczyć.
Mam jednak zastrzeżenia.
Po pierwsze w słowniku japońskim powinna być możliwość sortowania wg porządku kany.
Powinien być zapis w kanie i kanji, a nie tylko w romaji. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Slepy

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 11:07 am |
|
|
|
| na litere "z" sa juz slowa zapisane rowniez w kanji i hiraganie/taktakanie. A co do sortowania to chodzi o to ze zostalem znam i nie znam sie az tak dobrze na html-u. |
|
| Powrót do góry |
|
|
moki54

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 2:14 pm |
|
|
|
| :) ok wszystkie osoby z mojej listy kontaktów gadu dostały link z prośbą o kliknięcie w reklame :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 2:52 pm |
|
|
|
Witam
Jak tylko bedę mieć net w mieszkaniu postaram się popodsyłać jakieś słówka z tłumaczeniem na polski, kaną i kanji. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Slepy

|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 6:05 pm |
|
|
|
| wielkie dzieki, to proste wystarczy kliknac na te reklamy google na dole czy tez w slowniku sa na prawym menu. A co do slow to ok bede oczekiwal od was emaili. |
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Slepy

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 1:07 am |
|
|
|
| Np: program w ktorym wrzucam tekst a on slowa z romaji przetwarza na kane i kanji. No 50 zl:) No ja akurat teraz nie mam wiec o to mi chodzi :) A to dobrze ze konkurencja idzie, niech takich tron bedzie jak najewecej... bo w polsce to jak zawsze. Radjo Maryja jest bardziej up-to-date niz Polska |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:10 am |
|
|
|
| program? Wystarczy odpowiednie kodowanie tekstu w html i można w notatniku pisać Oo' W końcu jest IME w Windows, nie? |
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 12:02 pm |
|
|
|
| Z checia poznam ten program ktory sluzy do magicznej zamiany slow na kana/kanji i ktory jest platny. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Slepy

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 4:28 pm |
|
|
|
Exeman
http://www.download.com/A...47324.html
uniwersalny program a jego zaleta jest wlasnie ta cecha o ktorej pisalem
sergioosh
ze o co ci chodzi? Czy ty wogole przeczytales co ja napisalem bo chyba sie nie rozumiemy w tym momencie. BO jezeli mowisz o tym pakiecie jezykowym to javascript:emoticon(' ')
javascript:emoticon(' ') , wiesz domyslajac sie przebiegu rozmowy myslalem ze wspomicie ze moge konwertowac W WORDZIE, albo w jakims Wakanie, albo w innych programach ktore juz mam od dawna i jak widac nie przydaly sie, ale TO:)
A tak na przyszlosc - tworzenie slownika rozpoczeta juz jakis czas temu, i w pewnym momencie zaprzestano jego budowy i zamiescilismy info na stronie ze jak ktos uwaza ze ten projekt jest potrzebny to niech napiszne nam emaila i wiesz co exeman O DZIWO LUDZIE PISALI! Bo mimo ze narazie mamy ponad 5tys slow to do wakacjie bedzie ich okolo 20 tys samych jap-pol Wiec bedzie to najwiekszy poljezyczny w polsce projekt:)Wiec dlatego dalej lecz juz prawie sam tworze ten slownik. Nie boje sie bledow bo wszystkie slowa jakie zanim zamieszcze na stronie wysylam O DZIWO DO PEWNEJ JAPONKI URODZONEJ W JAPONII, wiec reasumujac robie ten slownik dla ludzie ktorzy z nich korzystaja a co do uwag o jego redagownie to spoko...moze kiedys zmienia tak jak chcecie, albo co LEPSZE WYSLE WAM JEGO DANE ORAZ BUDOWE A WY GO PRZEKONWERTUJECIE NA TAKI STYL TRESCI JAKI WAM SIE PODOBA, bo ja na ten slownik nie poswiecam wiecej niz 5 godzin na tydzien, sorki ale mam swoje studia, swoja nauke i zycie prywatne a to co robie jest tak dla siebie i z wlasnej satysfakcji.
O EXEMAN reklamy na stronie sa od tygodnie i juz zdazylem przez ten czas zarobic US$ 0,12 O BOSHE TO W PRZELICZENIU PRAWIE 40gr O BOSHE !! CZAISZ? Takie kokosy ze az to nastepnego roku moze uzbieram wymagany limit wyplaty no i zasponsoruje cos nowego na stronie oprocz tresci!!
ALBO WIESZ CO? Moze tak ze myslisz ze ja was chce tu naciagnac to prosze zalatw dla projektu wyszukiwarke, nie mowie o tych darmowych programach, czy skryptach bo wierzcie mi ze juz je wszystkie probowalem i TOTALNIE nie nadaja sie do slownika. Jak nie wierzycie to sprawdzie:)! Nie bede wam podawal kolejnych nazw bo mozecie je w necie znalesc. Proponuje angjezyczne bo w polsce nic nie ma ( OPROCZ RADIA MARUJA).
EXEMAN ROZUMIESZ IRONIE ? Ja myslisz to zrozumiesz:)
Ps- czego nie napisalem to tego ze dziekuje nielicznym z was dzieki ktorym zdobylem juz nowe slowa, paredziesiat stron w wordzie. No i dziekuje Skowronkowi ktory zapenwne nie bywa na tym forum(inne kregi kulturalne) ktory O DZIWO WYKUPI DLA NASZEGO SERWISU PLATNA DOMENE.
Jakies pytania? Bo czuje ze na pewno wysuniecie swoje teorie a ja nie jestem po to by je tu obalac. Ja robie swoje, a jak jestescie przeciwni temu to NAPISCIE ZAZALENIE A W TERMINIE 7 DNI JE ROZPATRZE I UDZIELE NA NIE ODPOWIEDZI    |
|
| Powrót do góry |
|
|
exeman

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 5:06 pm |
|
|
|
Slepy:
To, ze zarobiles malo nijak ma sie do tego, ze sposob w jaki tego dokonales jest oszustwem.
Nie widze tu tez zadnej ironii o ktorej piszesz, przeciez wszystko wylozyles kawa na lawe.
| Slepy napisał: |
...no i zasponsoruje cos nowego na stronie oprocz tresci!!
|
Co chcesz dawac na strone oprocz tresci?
Dlaczego sie tak denerwujesz? Przeciez caly czas pisze, ze projekt jest ciekawy i dobry. Dlaczego kierujesz do mnie jakies pretensje?
Nie mow, ze w Polsce nic nie ma, to nie prawda.
Gdzie studiujesz? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Slepy

|
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:42 pm |
|
|
|
| Sorki ale teraz nie moge odpowiadac na pytania, odezwe sie w najblizszym czasie. A tak krotko to examan po prostu twoje odpowiedzi odebralem jako atak na mnie i na moj projekt ze to niby chce was wykorzystac. Chce zasponosorowac wyszukiwarke, news letter oraz serwer gdzie wrzuce mp3 bo mam japonke ktore bedzie nam mowila slowa i jak klikniesz na dane slowo to uslyszysz jak orginalanie w japonii je wymawiaja. Ale to w przyszlosci. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pią Mar 09, 2007 2:26 pm |
|
|
|
Slepy, skąd bierzesz wyrazy do słownika (tylko od ludzi, którzy coś Ci podeślą czy jeszcze skądś) i w jakim języku komunikujesz się z tą Japonką, która sprawdza czy wyrazy są poprawne? Zauwazyłam, że w słowniku jest sporo zapożyczeń z angielskiego, a brak typowo japońskich odpowiedników oraz są wyrazy polskie ale z jakimiś dziwnymi odpowiednikami japońskimi np. nie wiem czemu shinto (które po prostu zapisuje się shinto) jest podane jako gangake.
Nie pisałam tego w złej wierze i mam nadzieje, że tak nie odbierzesz mojej wypowiedzi. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Xell

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 12:34 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Każdy was kto odwiedzi stronę niech kliknie na reklamy google, niech to robi co najmniej raz dziennie a dzieki temu będziemy mieli pieniądze na wykupienie nowych pozwoleń do użytkowania pewnych materiałów i licencji. |
Czyli reasumując jest to niezgodne z regulaminem takie klikanie Adsense i zapewne zablokują wam konto w niedługim czasie |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 1:20 pm |
|
|
|
| Już jakieś 2 miesiące temu wysłałam Slepy'emu kilkaset złożeń kanji z odczytami i znaczeniem ale do tej pory nie zostało to zamieszczone na jego stronie. Nie mam pojęcia czy ten słownik będzie dalej tworzony czy autor zawiesił projekt. |
|
| Powrót do góry |
|
|