| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
seeed

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 12:22 am |
|
|
|
Pod przykrywką fundacji zdrowia, działa tajna organizacja rządowa, która wyposaża małe dziewczynki w mechaniczne implanty, wykonuje pranie mózgu oraz poddaje ciężkiemu treningowi. Dzieci stają się maszynkami do zabijania i odwalają mokrą robotę, walcząc z mafią, terrorystami i kryminalistami.
Może nie jestem aż tak zafascynowany tym anime ale uznałem je za warte zaprezentowania. Jeżeli więc wiecie choć trochę o czym mowa, możecie się tu wypowiedzieć. _________________ - Jeżeli skrzywdzisz któregoś z moich dzieciaczków...
- To co mi zrobisz ty grubasko?
- Zaj*bie cię poczwaro. Jak szkodnika.
Ostatnio zmieniony przez seeed dnia Sro Cze 20, 2007 12:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 11:35 am |
|
|
|
| Jeśli "choć trochę" określa np pierwszy odcinek to się wypowiem. Nic mi się w tym anime nie spodobało. Fatalna kreska, pomysł mocno wyeksploatowany, a przede wszystkim typowy. Co tu oglądać? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
seeed

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 9:50 am |
|
|
|
| Czy jak zamienie słówko morderczynie na "sprzątaczki" to poprawi waszą opinię? _________________ - Jeżeli skrzywdzisz któregoś z moich dzieciaczków...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 8:15 pm |
|
|
|
| Według mnie najlepiej po prostu byłoby nie odmieniać. Mówisz "doktorka" czy "pani doktor"? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
bobon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
seeed

|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:06 am |
|
|
|
sergioosh napisał:
| Cytat: |
| Jeśli "choć trochę" określa np pierwszy odcinek to się wypowiem. |
Chodziło mi o to, że jak się obejrzało więcej niż jeden odcinek. Bo z jednego odcinka można wywioskować tyle tylko o co mniej więcej chodzi i ocenić kreskę. Zanim zaczniecie cokolwiek oceniać, oberzyjcie więcej jak jeden odcinek. _________________ - Jeżeli skrzywdzisz któregoś z moich dzieciaczków...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kinga-chan

|
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 9:58 pm |
|
|
|
To ja sie może troche naraże i wypowiem sie pozytywnie o tym anime:D... W moim przypadku to pierwsze anime tego typu więc nie moge nazwać go 'oklepanym' Podoba mi się ogólna fabuła i dość specyficzne przedstawienie każdej z postaci w miare 'upływu czasu' Pozatym jak dla mnie to kreska (ogólnie tak krytykowana) pasuje do klimatu tego anime... I dlaczego przekreślać anime już ze względu na wiek bohaterek. Szczerze mówiąc to mi bardzo spodobało się to, że choć jedno anime było pozbawione jakiś podtekstów (jak to najczęściej zauważam na każdym kroku w innych anime). Pozatym pewnego rodzaju zagłębianie się w psychike dziewczynek było 'ciekawe' ;] Co do muzyki to nie przypadła mi do gustu, opening jeszcze ale ending <nie fajny> heh
sie rozpisałam = =' |
|
| Powrót do góry |
|
|
seeed

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kinga-chan

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 5:39 pm |
|
|
|
| Może jednak nie wypowiadajmy się tak pochopnie o tym anime. To, że ktoś tak niezręcznie go przedstawił, nie znaczy, że samo przedstawiane anime jest do d... niczego. Recenzje w większości są pozytywne. Lubię anime, które stwarza wrażenie typowego, a koniec końców okazuje się bardzo głębokie i interesujące. Chociażby NGE, anime o wielkich robotach walczących z potworami z kosmosu? Chyba nie do końca, ale takie wrażenie może sprawić bez zagłębienia się w temat. |
|
| Powrót do góry |
|
|