Lata tam tez Alitalia, Lufthansa i pare innych ale chyba drozej.
Przewaznie ceny wachaja sie od okolo 2 do 4 tysiecy zlotych.
Cena jest uzalezniona od czasu rezerwacji. Im wczsniej tym lepiej.
(jesli chcesz leciec np. jutro to bedzie to znacznie wiecej kosztowac zakladajac, ze beda wolne miejsca - ale jesli zarezerwujesz lot na za miesiac to powinno byc odpowiednio taniej)
Poza tym polecam poszukac/popytac/podzwonic:
- biura turystyczne maja czesto dostep do ciekawych ofert i mozna u nich podpytac o przelot. Jesli chca to pomoga.
- mozna zaznaczyc chec wykupienia biletu na dany dzien w razie gdyby zwolnily sie miejsca (kontaktujac sie z biurem lini lotniczych - powinni oddzwonic gdyby ktos zrezygnowal z rezerwacji)
Poza tym oplaca sie prawie zawsze kupic bilet w obie strony bo tak wychodzi zazwyczaj znacznie taniej. Date powrotu najczesniej mozna raz przesunac bez dodatkowych oplat wiec nie jest to duzy problem jesli chodzi o planowanie.
Jesli bedziesz sie kontaktowac bezposrednio z przewoznikiem mozesz tez zaznaczyc, ze chetnie wybierzesz lot z wieksza iloscia przesiadek i trwajacy dluzej ale za to tanszy (czasem mozna leciec nawet 2x dluzej i kompletnie na okolo ale wychodzi to odpowiednio taniej)
Ogoolnie najtaniej jest chyba statkiem albo trasa kolei transsyberyjskiej a potem statkiem. Ale obie te opcje zabieraja mase czasu, a druga wydaje sie na dodatek srednio bezpieczna.
wlasnie wczoraj wrocilem z J. lotem przez Moskwe. Wydaje mi sie ze w sezonie wakacyjnym to najtansze polaczenie. Bilet Wawa-Tokyo-Wawa kupowany z ok miesiecznym wyprzedzeniem w czerwcu kosztowal 2800 PLN. To polaczenie ma jednak okreslone wady.. Pzdr
ja miałem przyjemność latać z SAS i moim skromnym zdaniem było to najtańsze połączenie.W środku sezonu (1 sierpień) zapłaciłem 2500pln za lot w obie strony.
Najmiejszych problemów nie miałem i w ogóle jestem z podróży bardzo zadowolony..
Niestety jet też łyżka dziegciu w tej beczce miodu-bileciki rezerwowałem już na początku lutego.
Pozdrawiam