| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
maczoadi

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 3:48 pm |
|
|
|
Witam serdecznie!To mój pierwszy post więc troszke sie przedstawie na początek.
Jestem szczęśliwym studentem IV roku Wydziału Lekarskiego Śląskiej Akademii Medycznej i, jak większość tutaj, jak mniemam, człowiekiem zafascynowanym Japonią.
Udało mi się również w zeszłym roku załatwić praktyki wakacyjne w szpitalu Keio(troszke przypadkowo, głownie dzieki uprzejmości dr Yoshidy-wspaniały człowiek).Wspaniałe przeżycie.
Niestety z tą wyprawą skończyły mi się wszystkie oszczęności, a wzrosły marzenia i aspiracje...
Stąd moje kilka pytań:
1Czy może ktoś wie, czy da rade załatwić coś na kształt pratkyki, tyle, że dłuższej niż miesiąc, czy może pomóc w kontakcie ze szpitalami?
2Ważną kwestią są pieniądze.Niestety.Myślałem o pracy na miejscu, niestety z moim doświadczeniem i wykształceniem nie mam szans na zaangażowanie przez japońską firmę i wyjazd do Japonii.
Wiem, że na miejscu istnieje biuro pomocy w kwestii pracy dla cudzoziemców, ale ja wolałbym załatwić coś w Polsce i potem wyjechać, niż przemieżać półświata w ciemno.Licze na jakieś porady.
3Myślałem o wolontariacie, np w szpiatlu przez jakiś czas(praza, np w zamian za zapewnienie zakwaterowania)-w ten sposób uczyłbym się medycyny zapewniając sobie pobyt-czy jest to w ogóle możliwe i gdzie sie kierować.
Z tymi wszystkimi kwestiami kierowałem się do ambasad, niestety odsyłano mnie.
Wielkie dzieki każdemu za cierpliwość w czytaniu tego postu.Czekam na porady |
|
| Powrót do góry |
|
|