Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Kurs Japonskiego (Tokyo)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hipcio

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 9:03 am   Odpowiedz z cytatem
Dzieki wszystkim za informacje. Wyjazd przedluzylem sobie do 5 tygodni (3 troche za malo). Mozecie mi powiedziec jak wyglada sprawa z metrem w tokio ? Czy jest skomplikowane ? (zapewne jest tam cale podziemne miasto :) )
Co sadzicie o transporcie zakupow ? lepiej wziasc mniej rzeczy i wladowac wszystko w walizke czy wyslac poczta jako gift ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Phase

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 10:57 am   Odpowiedz z cytatem
IMHO jesli chodzi o zakupy to nie przesadzaj z nadmiarem ich Po za tym NIE kupuj w KKW konsoli i gier dlaczego? Konsole mają region i akceptują tylko gry w systemie NTSC.No chyba,że stać na importowanie co chwila gier z Azjii
Mój znajomy wysyłał prezenty jako "gift" po to aby uniknąć cła,które może Cię na granicy spotkać do zapłaty za kupione rzeczy w Japonii.

BTW: topic o kursie japo przeistoczył się w "jade do Japonii pomóżcie!"

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Artina

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 11:49 am   Odpowiedz z cytatem
Hipcio a tak mniej więcej to ile zainwestujesz w tę podróż?? Bo według mnie to świetny pomysł taki wyjazd może sama sie kiedys skusze
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 12:39 pm   Odpowiedz z cytatem
Bardzo dobrze, że przedłużyłeś pobyt!!
Co do metra, to z tego co wiem masz na każdej stacji automat, który wydaje bilety. Na pewno początki nie będą łatwe, ale pewnie załapiesz o co w tym chodzi.
http://www.jref.com/pract...okyo.shtml
google is your friend
Ładuj rzeczy ile popadnie do bagaży. Pamiętaj jednak o limicie. Z reguły jest to 20kg plus bagaż podręczny- 6kg. Ja wracając z podróży przekroczyłem limit (23kg), ale się nie przyczepili ani nic nie musiałem płacić. Co do wysyłki... hmm to zależy. Masz wiele dróg (morska, powietrzna) i skala różnicy w czasie bywa ogromna (od paru tygodni do paru dni!).
Co do kosztów, to pewnie jak zwykle będą większe niż przewidywane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Hipcio

Post Wysłany: Pon Lut 26, 2007 10:14 am   Odpowiedz z cytatem
Kurs bedzie mnie kosztowal 150000 jenow + cena biletu (zamieszkanie u rodziny). Phase: gry na DS-a moge kupic bo nie maja blokady regionalnej, tak samo gry na 360-tke, niektore sa region free czyli nie ma problemu.
Przegladalem oferty roznych biur organizujacych takie kursy i najczesciej polecana szkola jest wlasnie ta. Yhym, czyli jednak najlepiej bedize wyslac zakupy poczta. Na 5 tygodni bedzie trzeba wziasc troche rzeczy
Powrót do góry
Mar Wen

Post Wysłany: Sob Mar 10, 2007 7:17 pm   Odpowiedz z cytatem
"poniżej 3000 zł w dwie strony ze wszystkimi opłatami"

Ja szukam i szukam i nigdzie w liniach, które wymieniłeś takiej małej kwoty znaleźć nie mogę:/ co prawda jadę do Japonii dopiero za rok ale jednak planowanie też jest przyjemne;] tylko że wszystkie ceny są od 3,7 w góre:/.......

Zalecam przed wysłaniem kolejnych postów sprawdzić dokładnie ortografię
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hipcio

Post Wysłany: Sob Mar 10, 2007 7:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Przepraszam, wyszlo mnie troche drozej, z prywatnymi lekcjami (2 razy w tygodniu) 220000YEN, czyli okolo 5 700zl + bilet.
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Sob Mar 10, 2007 10:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Mar Wen napisał:
"poniżej 3000 zł w dwie strony ze wszystkimi opłatami"

ja szukam i szukam i nigdzie w liniach ktore wymieniłeś takiej małej kwoty znaleźć nie moge:/ caprawda jade do japonii dopiero za rok ale jednak planowanie tez jest przyjemne;] tylko że wszystkie te ceny są od 3,7 wgore:/.......

Chodziło o najtańszą opcję. Zależy kiedy lecisz, na jak długo i dokąd (Tokio, Osaka, Nagoya)
Dla przykładu opcja, której ja szukałem na ten rok to wylot 14 czerwca i powrot 13 września, wylot z Warszawy do Tokio. Szukałem na www.aero.pl ale podobną cenę ma też wyszukiwarka onet'u
Dla potwierdzenia załączam print screen:
japonia
Powrót do góry
Mar Wen

Post Wysłany: Nie Mar 11, 2007 1:30 pm   Odpowiedz z cytatem
ehhh no tak zawsze jest to "najtańsza opcja" a potem dochodzą opłaty, podatki, wizy...... i wychodzi 2 rzy wiecej;]
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Nie Mar 11, 2007 1:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Do Japonii nie potrzebujesz wizy do 90 dni, a cena którą podałem zawiera już podatki i opłaty, za wyjątkiem opłaty manipulacyjnmej biura, która wynosi bodajże ok. 100 zł. Tak więc wcale nie robi się z tego 2 razy więcej :)
Z doświadczenia wiem, że taniego biletu szuka się dłuuuugo, sam szukałem ponad dwa tygodnie, codziennie przeszukując wszystkie możliwe strony i chodząc do biur podróży, no ale ja kupowałem dość poźno...
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Mar Wen

Post Wysłany: Nie Mar 11, 2007 1:45 pm   Odpowiedz z cytatem
w takim razie zastanawiam sie co jest lepsze krócej i drorzej czy taniej i dłużej??? chyba da sie przecierpieć dłuższy lot jeżeli można przy tym zaoszczędzić troche kasy i wydać ją w Japonii
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Nie Mar 11, 2007 4:51 pm   Odpowiedz z cytatem
No nie wiem, czy da się jeszcze taniej, niż to co podał Sławek: nawet Aeroflot kosztuje 950 euro....

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3