Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

wsparcie dla projektu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Slepy

Post Wysłany: Wto Mar 06, 2007 10:56 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam wasz wszytkich
w imieniu naszego teamu(ktory jest praktycznie w fazie rozpadu) chcialbym i licze na was ze wspomozecie nasz projetk. Po pierwsze pomozecie nam w redagowaniu tego unikalnego jak na polske projektu

www.slownikonline.yoyo.pl

Nasz team sie wykrusza i ludzia po prostu niechce sie dalej tworzyc ten slownik, lecz ja nigdy sie nie poddam. Nie ma takiego slownika dostepnego w polskim internecie.

Kazdy was kto odwiedzi strone niech kliknie na reklamy google, niech to robi conajmniej raz dziennie a dzieki temu bedziemy mieli pieniadze na wykupienie nowych pozwolen do urzytkowania pewnych materialow i licencji.

www.slownikonline.yoyo.pl

jest to darmowy internetowy slownik japonsko-polski, polsko-japonski. Jest on obecnie w fazie budowy ale licze na was ze pomozecie nam(mi) w redagowaniu oraz w wykupie nowych materialow oraz licencji.

Stworzmy ten slownik !

Naprawde licze na was, mam nadzieje ze macie jakies dane, jakies slowa z ich tłumaczeniem, jak tak to wyslijcie mi je a po sprawdzeniu ich poprawności umieszcze je na stronie.
Niestety teraz zostalem sam z projektem gdyz reszta osob wykruszyla się. Będę kontunyowal ta rozpoczeta prace. Nasze plany polegaly na tym iż skonczymy ten słownik a dopieroz potem na forach umieścimy informacje o tym, lecz teraz zostalem sam i musze się zgłosić o pomoc do was.
A co do reklam to jest naprawde wazne żebyście wchodzili na stronke i klikanie na reklamy gogle, możecie tez powiedziec o tym swoim przyjacielem aby tez odwiedzali słownik i klikali na reklamy. Caly dochod z tego jest przeznaczany na słownik, wczesniej składaliśmy się z chłopakami i dzieki temu kupiliśmy pare programow i licencji, lecze teraz jak już napisałem zostalem sam i nie stac mnie na owy zakup. Teraz znam dobrego informatyka i chciałbym aby zrobil wyszukiwarke slow, no ale to kosztuje.

Jak sa jakies pytania to odpowiem na nie, tu czy na emaila.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sergioosh

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 10:47 am   Odpowiedz z cytatem
No cóż, jest do dosyć spore przedsięwzięcie. Możesz na mnie liczyć.
Mam jednak zastrzeżenia.
Po pierwsze w słowniku japońskim powinna być możliwość sortowania wg porządku kany.
Powinien być zapis w kanie i kanji, a nie tylko w romaji.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Slepy

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 11:07 am   Odpowiedz z cytatem
na litere "z" sa juz slowa zapisane rowniez w kanji i hiraganie/taktakanie. A co do sortowania to chodzi o to ze zostalem znam i nie znam sie az tak dobrze na html-u.
Powrót do góry
moki54

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 2:14 pm   Odpowiedz z cytatem
:) ok wszystkie osoby z mojej listy kontaktów gadu dostały link z prośbą o kliknięcie w reklame :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Niltinco

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 2:52 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam
Jak tylko bedę mieć net w mieszkaniu postaram się popodsyłać jakieś słówka z tłumaczeniem na polski, kaną i kanji.
Powrót do góry
Slepy

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 6:05 pm   Odpowiedz z cytatem
wielkie dzieki, to proste wystarczy kliknac na te reklamy google na dole czy tez w slowniku sa na prawym menu. A co do slow to ok bede oczekiwal od was emaili.
Powrót do góry
exeman

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 11:42 pm   Odpowiedz z cytatem
Takie proszenie o klikanie w reklamy w google jest niezgodne z regulaminem i jest oszustwem :>

A sam slownik - ciekawa idea. Musze Cie zmartwic, ze malymi krokami nadchodzi konkurencja (nie z mojej strony, jovis nie bedzie polski)

Dziwi mnie, na co Ci kasa z reklam, skoro hosting masz za darmo? O jakich programach piszesz? Jesli chodzi tylko o wyszukiwarke, to przeciez to Ci zrobi pelno osob nawet za 50 zlotych.

O jakich licencjach piszesz zwiazanych ze slownikiem? Cos mi sie tu wydaje odrobine naciagane...
Powrót do góry
Slepy

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 1:07 am   Odpowiedz z cytatem
Np: program w ktorym wrzucam tekst a on slowa z romaji przetwarza na kane i kanji. No 50 zl:) No ja akurat teraz nie mam wiec o to mi chodzi :) A to dobrze ze konkurencja idzie, niech takich tron bedzie jak najewecej... bo w polsce to jak zawsze. Radjo Maryja jest bardziej up-to-date niz Polska
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:10 am   Odpowiedz z cytatem
program? Wystarczy odpowiednie kodowanie tekstu w html i można w notatniku pisać Oo' W końcu jest IME w Windows, nie?
Powrót do góry
exeman

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 12:02 pm   Odpowiedz z cytatem
Z checia poznam ten program ktory sluzy do magicznej zamiany slow na kana/kanji i ktory jest platny.
Powrót do góry
Slepy

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 4:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Exeman
http://www.download.com/A...47324.html
uniwersalny program a jego zaleta jest wlasnie ta cecha o ktorej pisalem
sergioosh
ze o co ci chodzi? Czy ty wogole przeczytales co ja napisalem bo chyba sie nie rozumiemy w tym momencie. BO jezeli mowisz o tym pakiecie jezykowym to javascript:emoticon('')
javascript:emoticon('') , wiesz domyslajac sie przebiegu rozmowy myslalem ze wspomicie ze moge konwertowac W WORDZIE, albo w jakims Wakanie, albo w innych programach ktore juz mam od dawna i jak widac nie przydaly sie, ale TO:)

A tak na przyszlosc - tworzenie slownika rozpoczeta juz jakis czas temu, i w pewnym momencie zaprzestano jego budowy i zamiescilismy info na stronie ze jak ktos uwaza ze ten projekt jest potrzebny to niech napiszne nam emaila i wiesz co exeman O DZIWO LUDZIE PISALI! Bo mimo ze narazie mamy ponad 5tys slow to do wakacjie bedzie ich okolo 20 tys samych jap-pol Wiec bedzie to najwiekszy poljezyczny w polsce projekt:)Wiec dlatego dalej lecz juz prawie sam tworze ten slownik. Nie boje sie bledow bo wszystkie slowa jakie zanim zamieszcze na stronie wysylam O DZIWO DO PEWNEJ JAPONKI URODZONEJ W JAPONII, wiec reasumujac robie ten slownik dla ludzie ktorzy z nich korzystaja a co do uwag o jego redagownie to spoko...moze kiedys zmienia tak jak chcecie, albo co LEPSZE WYSLE WAM JEGO DANE ORAZ BUDOWE A WY GO PRZEKONWERTUJECIE NA TAKI STYL TRESCI JAKI WAM SIE PODOBA, bo ja na ten slownik nie poswiecam wiecej niz 5 godzin na tydzien, sorki ale mam swoje studia, swoja nauke i zycie prywatne a to co robie jest tak dla siebie i z wlasnej satysfakcji.
O EXEMAN reklamy na stronie sa od tygodnie i juz zdazylem przez ten czas zarobic US$ 0,12 O BOSHE TO W PRZELICZENIU PRAWIE 40gr O BOSHE !! CZAISZ? Takie kokosy ze az to nastepnego roku moze uzbieram wymagany limit wyplaty no i zasponsoruje cos nowego na stronie oprocz tresci!!
ALBO WIESZ CO? Moze tak ze myslisz ze ja was chce tu naciagnac to prosze zalatw dla projektu wyszukiwarke, nie mowie o tych darmowych programach, czy skryptach bo wierzcie mi ze juz je wszystkie probowalem i TOTALNIE nie nadaja sie do slownika. Jak nie wierzycie to sprawdzie:)! Nie bede wam podawal kolejnych nazw bo mozecie je w necie znalesc. Proponuje angjezyczne bo w polsce nic nie ma ( OPROCZ RADIA MARUJA).
EXEMAN ROZUMIESZ IRONIE ? Ja myslisz to zrozumiesz:)

Ps- czego nie napisalem to tego ze dziekuje nielicznym z was dzieki ktorym zdobylem juz nowe slowa, paredziesiat stron w wordzie. No i dziekuje Skowronkowi ktory zapenwne nie bywa na tym forum(inne kregi kulturalne) ktory O DZIWO WYKUPI DLA NASZEGO SERWISU PLATNA DOMENE.

Jakies pytania? Bo czuje ze na pewno wysuniecie swoje teorie a ja nie jestem po to by je tu obalac. Ja robie swoje, a jak jestescie przeciwni temu to NAPISCIE ZAZALENIE A W TERMINIE 7 DNI JE ROZPATRZE I UDZIELE NA NIE ODPOWIEDZI
Powrót do góry
exeman

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 5:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Slepy:

To, ze zarobiles malo nijak ma sie do tego, ze sposob w jaki tego dokonales jest oszustwem.

Nie widze tu tez zadnej ironii o ktorej piszesz, przeciez wszystko wylozyles kawa na lawe.

Slepy napisał:

...no i zasponsoruje cos nowego na stronie oprocz tresci!!

Co chcesz dawac na strone oprocz tresci?

Dlaczego sie tak denerwujesz? Przeciez caly czas pisze, ze projekt jest ciekawy i dobry. Dlaczego kierujesz do mnie jakies pretensje?

Nie mow, ze w Polsce nic nie ma, to nie prawda.

Gdzie studiujesz?
Powrót do góry
Slepy

Post Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:42 pm   Odpowiedz z cytatem
Sorki ale teraz nie moge odpowiadac na pytania, odezwe sie w najblizszym czasie. A tak krotko to examan po prostu twoje odpowiedzi odebralem jako atak na mnie i na moj projekt ze to niby chce was wykorzystac. Chce zasponosorowac wyszukiwarke, news letter oraz serwer gdzie wrzuce mp3 bo mam japonke ktore bedzie nam mowila slowa i jak klikniesz na dane slowo to uslyszysz jak orginalanie w japonii je wymawiaja. Ale to w przyszlosci.
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Mar 09, 2007 2:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Slepy, skąd bierzesz wyrazy do słownika (tylko od ludzi, którzy coś Ci podeślą czy jeszcze skądś) i w jakim języku komunikujesz się z tą Japonką, która sprawdza czy wyrazy są poprawne? Zauwazyłam, że w słowniku jest sporo zapożyczeń z angielskiego, a brak typowo japońskich odpowiedników oraz są wyrazy polskie ale z jakimiś dziwnymi odpowiednikami japońskimi np. nie wiem czemu shinto (które po prostu zapisuje się shinto) jest podane jako gangake.
Nie pisałam tego w złej wierze i mam nadzieje, że tak nie odbierzesz mojej wypowiedzi.
Powrót do góry
Xell

Post Wysłany: Nie Cze 10, 2007 11:16 am   Odpowiedz z cytatem
Witam!
Jeśli nadal potrzebny jest ktoś do pisania choćby wyszukiwarki, odezwij się, mogę trochę pokombinować
Ogółem inicjatywa warta zachodu, choć do perfekcji sporo brakuje. Powodzenia!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kanashii

Post Wysłany: Nie Cze 10, 2007 12:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Każdy was kto odwiedzi stronę niech kliknie na reklamy google, niech to robi co najmniej raz dziennie a dzieki temu będziemy mieli pieniądze na wykupienie nowych pozwoleń do użytkowania pewnych materiałów i licencji.

Czyli reasumując jest to niezgodne z regulaminem takie klikanie Adsense i zapewne zablokują wam konto w niedługim czasie
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Nie Cze 10, 2007 1:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Już jakieś 2 miesiące temu wysłałam Slepy'emu kilkaset złożeń kanji z odczytami i znaczeniem ale do tej pory nie zostało to zamieszczone na jego stronie. Nie mam pojęcia czy ten słownik będzie dalej tworzony czy autor zawiesił projekt.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1