Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Japonska Telewizja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japońskie kino    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ongaku_no_hana

Post Wysłany: Nie Mar 04, 2007 6:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Słuchajcie, strasznie chcialabym ogladac japonska telewizje tak jak i te glupie polskie kanaly na telewizorze, ale nie bardzo wiem jak to mozna zrobic...
Slyszalam cos o NHK, ale nie wiele...
Czy ktos mi moze pomoc?? Blagam napiszcie cos konkretnego, bo oszaleje...

krzychos7

Post Wysłany: Nie Mar 04, 2007 8:22 pm   Odpowiedz z cytatem
Zależy o co dokładnie co chodzi. Jeśli chcesz oglądać japońską telewizje normalnie to można tylko poprzez satelitę, kupujesz antenę i dekoder do programów niekodowanych (bo do kodowanych byś musiała wykupić z jakiejś japońskiej sieci tv abonament) i oglądasz (w śród tysięcy kanałów jest sporo japońskich).
Można też znaleźć TV online i oglądać na kompie lub po podłączeniu kompa pod TV na telewizorze (wtedy jest lepszy obraz). Co do NHK to właśnie można go odbierać przez internet (http://www.nhk.or.jp/english/) Tutaj http://wwitv.com/portal.htm masz jeszcze 22 programy z japonii.

sergioosh

Post Wysłany: Nie Mar 04, 2007 8:41 pm   Odpowiedz z cytatem
Co do tej ilości to trochę przesadzasz. Pewnie istnieją satelity, na których można znaleźć tak dużo japońskich programów, ale raczej ciężklo będzie uzyskać wystarczająco dobry sygnał na naszej szerokości. Mam satelitę u siebie ustawioną na Hotbirda i Astrę. Tylko na tej drugiej znalazłem niekodowany program japoński (JSTV1 bodajże się nazywał), ale nie zawsze mogłem go włączyć, tzn. Często pokazywała się tylko wiadomość, że kanał jest zakodowany... Telewizja strumieniowa przez internet to chyba jednak lepszy pomysł.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ongaku_no_hana

Post Wysłany: Nie Mar 04, 2007 8:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Dzieki Wam bardzo :*
Z ta astra to mnie pocieszyles bo niedlugo juz bede miec ale na liscie programow nie bylo zadnego japonskiego... same chinskie i koreanskie albo nawet kurdyjskie czy jak im tam. jakies prawie nieznane kurdy sa a japonskiego w ogole...
jestem obuzona! ( zapominam powoli poprawnej ortografii...)

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 9:10 am   Odpowiedz z cytatem
Ongaku masz całkowitą rację. Po co mam jakieś kurdy itp, zresztą ja z polsata cyfrowego to chyba wszystkie włoskie odbieram.....po co mi to w ich miejsce mogliby zarzucić jakimś japońskim... nawet jakiś lokalny z Tokio mógłby być, byle był 100% Nohongo XD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzychos7

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 5:57 pm   Odpowiedz z cytatem
No tak. Teraz sprawdziłem i nie ma japońskich kanałów FTA. Przez pomyłkę przeglądałem płatne kanały i tam jest sporo. Poza tym z tymi tysiącami to chodziło mi o MPEG i nie japońskich tylko ogólnie (ile japońskich jest to nie wiem dokładnie ale sam z 10 oglądałem). Ale normalnie to ich się nie odbierze (trzeba by płacić).

P.S.
Na Polsacie, Cyfrze i N to ogólnie mały wybór kanałów. Jedynie polskich dobrych dużo. By oglądać inne trzeba kupić lepszy dekoder.

ongaku_no_hana

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 7:58 pm   Odpowiedz z cytatem
A co z tymi platnymi? Jestem gotowa zaplacic by ogladac to co dobre i mi potrzebne :) Nie bardzo sie na tym wszystkim znam bo nadal mam tylko 7 kanalow... niezle nie? da sie jeszcze tak zyc I jakie sa te jeszcze inne dekodery? Powiedzcie mi wszystko co wiecie :))
Dzieki w gory :)

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:26 pm   Odpowiedz z cytatem
ale zawsze istnieje możliwośc kupienia "na lewo" dekoderka z odblokowanymi wszystkimi programami (cyfra, polsat itp) i można odbierać też ponoc Azjatycką TV. Fakt za taki dekoder trzeba dać z około 800 zł ale potem za free sie ogląda
Powrót do góry
ongaku_no_hana

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 8:35 pm   Odpowiedz z cytatem
hehe na lewo nie u mnie w domu ( niestety)...
zwariuje... chce po prostu wlaczyc TV i miec po japonsku...
I to jest moj zakichany los i szczescie... wszystko tylko nie japonski...
Widac kolejny raz zostalam zwiedziona na manowce...
Nadzieja matka glupich...

Powiedzcie mi ( duzo wiecie :)) jak, gdzie, skad wykupic sobie COS, te programy zeby je LEGALNIE ogladać na LEGALNYM TV ?? :)

//Nie pisz dwóch postów jeden pod drugim. Edytuj. - krzychos7

krzychos7

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 9:16 pm   Odpowiedz z cytatem
To już cięższa sprawa. Takie płatne TV japońskie są w japońskich sklepach tak jak polskie sieci są w polskich. Więc musiała byś wybrać się do Japonii po to (albo zamówić jakoś). Popytam się i dokładniej ci powiem jak to wygląda z odbiorem płatnych TV japońskich w Polsce.
Co do piratowania to już słabo się opłaca. Większość (w tym Cyfra, Polsat i N) mają dynamicznie zmieniane kody i trzeba co miesiąc aktualizować. A dekodera nie trzeba droższego tylko kartę programowalną.

ongaku_no_hana

Post Wysłany: Pon Mar 05, 2007 9:23 pm   Odpowiedz z cytatem
Popytasz :) Och jak milo :)
Dzieki :* :* Dzieki :* :* Dzieki :*
Naprawde bardzo mi na tym zalezy :)

sergioosh

Post Wysłany: Wto Mar 06, 2007 1:27 pm   Odpowiedz z cytatem
krzychos7 napisał:
P.S.
Na Polsacie, Cyfrze i N to ogólnie mały wybór kanałów. Jedynie polskich dobrych dużo. By oglądać inne trzeba kupić lepszy dekoder.

I tu się mylisz. Każdy dekoder ma dostęp do znacznie większej ilości kanałów, tyle że trzeba przeprowadzić pełne skanowanie pasma zamiast korzystać z fabrycznie ustawionych programów. Na dekoderze Polsatu miałem w sumie 1400 kanałów dostępnych (Astra+ Hotbird), z czego ok 400 oglądalnych.
Wydaje mi się, że można odebrać dosyć dużo japońskich programów. Trzeba tylko ustawić talerz na jakąś bardziej wysuniętą na wschód satelitę (przyda się dobra antena, conajmniej 120cm paraboliczna z dobrym konwerterem). Problem w tym, że to kosztuje i nie wiem czy gra warta świeczki. Chyba jednak optymalnym rozwiązaniem jest jednak strumieniowa telewizja.
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Wto Mar 06, 2007 6:15 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak patrzyłem dzisiaj właśnie ciężko z darmowymi kanałami japońskimi (na Astrze lub Hotbird w ogóle nie ma).
A na dekoderze Polsatu, N czy Cyfry nie odbierzesz wszystkich kanałów jakie możesz odebrać poprzez zwykły (czytaj lepszy) dekoder. Standardowo dają straszne tandety i nie wiele można z nimi zrobić. Może niektóre starsze maja więcej ale teraz dają fizycznie niemożliwe (nieopłacalne) do rozszerzenia listy kanałów.
A najlepszy odbiór jest na offsetowych antenach (o ile śnieg nie napada lub deszcz).

P.S.
Nie wiem czy zauważyłeś ale ongaku_no_hana chciała oglądać na telewizorze i raczej nie chce używać do tego komputera.

sergioosh

Post Wysłany: Wto Mar 06, 2007 8:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Ciekawe co się stało z tamtym japońskim programem co oglądałem go na Astrze. Co prawda udało mi się tylko pare razy go zobaczyć, ale z drugiej strony nigdy jakoś specjalnie na niego nie "polowałem". Nie wiem jakie teraz dekodery dają, ale mi poza częstymi zwiechami nie przeszkadzał ten który dostałem (bodajże Kenwood jakiś).

PS Chcieć to móc, ale trzeba też mierzyć siły na zamiary. Jeśli docelowym jest oglądanie japońskiej telewizji, to oglądanie jej na komputerze chyba nie jest tak straszną perspektywą. Poza tym ma to też swoje zalety. Np nie ma potrzeby zajmowania całego telewizora dla siebie
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Wto Mar 06, 2007 10:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja też wole tv-online i żałuje że jeszcze jest to strefa raczkująca przynajmniej w Polsce (w Czechach na przykład jest już pare kanałów HD online nawet).

sergioosh

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 10:44 am   Odpowiedz z cytatem
HD online ?? Oo' U nas nawet gdyby coś takiego powstało, to mało kto miałby możliwość oglądania ze względu na wolny bądź ograniczony transfer. Nie wiem jak to jest w przypadku strumieniowej telewizji, ale wiem, że obraz HD nadawany z satelity ma bitrate 30mbit XD
Póki co możemy podziwiać obraz HD w trailerach
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Sro Mar 07, 2007 12:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Trzeba mieć minimum 3Mb łącze.

ルツヤン

Post Wysłany: Wto Gru 04, 2007 4:26 pm   Odpowiedz z cytatem
oO wydaje mi sie ze canal + jest sto razy lepszy od tej tv japonskiej ...
Powrót do góry
..:Colinka:..

Post Wysłany: Wto Gru 04, 2007 5:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Ongaku, to Ty już potrafisz na tyle japoński, żeby ogladać japońskie TV, czy chcesz się tak pouczyć? Może gdzieś poleci "Tokyo Friends" z Otsuka Ai

P.S. Dziekuje Ongaku

Chu chu lovely muni muni mura mura~~

^.~*
Powrót do góry
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pią Maj 14, 2010 7:03 am   Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy było już, ale TUTAJ można ściągnąć programik do oglądania japońskiej TV i słuchania japońskiego radia.
Wszystko leci na żywo tak jak w JP TV. Mój brat testował ten programik w Polsce i niby działa poprawnie.

.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japońskie kino Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2