| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Phase

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 4:37 pm |
|
|
|
Po japońsku to chyba jest tak : Daigaku-imo (ale nie jestem tego pewny).
Dzisiaj miałem przyjemność konsumpcji po pracy i nawet całkiem smaczne było (pomijając fakt,że do gotowania mam dwie lewe ręce).
A przepis jest taki:
1. słodki ziemniak
1. łyżeczka sosu sojowego
1. łyżeczka sezamu
2. łyżki wody
5. łyżeczek cukru
Na samym początku trzeba dobrze umyć ziemniaka.Następnie nie obierając go ze skóry pociąć na małe kawałki,dobrze w wodzie wymoczyć żeby wyeliminować gorzki posmak,osuszyć dokładnie i wrzucić na patelnie i powoli smażyć na głebokim oleju.
Do drugiego garnka wrzucasz cukier,sos sojowy i wodę,w momencie gdy zgęstnieje zdejmujesz z ognia.Następnie ziemniaki usmażone dodajesz do sosu,mieszając je i posypując na sam koniec sezamem.
Smacznego!  _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Ostatnio zmieniony przez Phase dnia Pią Lut 23, 2007 5:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 9:00 pm |
|
|
|
| A ewentualna wskazówka, co do czasu smażenia? Bo w sumie miałbym nawet ochotę wypróbowac ten przepis (ale z trzema a nie pięcioma łyżeczkami...) _________________ Take it easy!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|