| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
k.

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 11:42 am |
|
|
|
zaczelam niedwno grzebac w sieci i szukac jakiejs fajowej muzyczki do sciagniecia. poki co mam juz wszystko kung fu generation. teraz zbieram inne odkrycia muzyczne. poki co jest nirgils i inne jakies tam rzeczy. po trochu szukam tez gackta bo jakem uslyszala jego 'redemption' to az mnie zatkalo i slucham tej piosenki na okraglo! wiec szukam gackta ktory wykonuje w klimacie podobnym do redemption, bo to co slyszalam do tej pory to nie za bardzo mi sie podoba... jakies tam popowe balladki.i wogole postac gackta jest dla mnie conajmniej dziwna, fenomen jakis...
a wlasnie zna ktos moze pania yoko utsumi i jej zespol yoko loco? jakem uslyszala piosenke 'neji' no to do dzis mna trzesie! ja chce wiecej! i kurde nic wiecej nie moge znalesc! no nigdzie nie znalazlam nic do sciagniecia!
Zapraszam do przeczytania regulaminu. Chociaż próbuj pisać poprawnie.
- sergioosh _________________ nocą rozpoczyna się każdy dzień
|
|
| Powrót do góry |
|
|
yuuutsu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
greah

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yadid

|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 9:45 pm |
|
|
|
| mam bardzo wielki problem ;/ a mianowicie chodzi mi oto, że kłoce się już 2 godziny z kumplem na gadu, który twierdzi, że j rockowcy ubierają się jak cioty, baby, wyglądją jak pedały i są jedną wielką komerchą, której zależy na kasie ;/ tłumacze mu, że każda kultura jest inna i podałam mu pare jeszcze mocnych argumentów a ten nadal trzyma się przy swoim ;/. nie chce, żeby postrzegał ich jako jakiś komercyjny zespół typu Tokio Hotel więc proszę szybko o odpowiedź. |
|
| Powrót do góry |
|
|
..:Colinka:..

|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 10:25 pm |
|
|
|
| Osobiście też mi się nie podoba taki ubiór, a już bardziej twarze na visual kei i te kolorowe fryzurki. Ale przeciez to ich styl; ich ciuchy, włosy, twarz. Zawsze to jakiś oryginał, jeżeli nie zachowują się tak jak wygladają to nikomu nie powinno przeszkadzać, prawda...? _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
greah

|
|
| Powrót do góry |
|
|
MałyByt:)

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 10:50 pm |
|
|
|
Każdy zespół biorący kasę za swoją twórczość jest komercyjny, więc to akurat jest żaden argument. Sam prawdę mówiąc też nie przepadam za naciskiem, jaki kładą zarówno muzycy, jak i fani na wygląd zespołu, gdyż jak dla mnie jest to wyraz braku umiejętności w zdobywaniu publiczności muzyką, przejawiający się próbą zaskarbienia sobie przychylności odbiorcy wyglądem.
A co do Twojego problemu yadid
| yadid napisał: |
| j rockowcy ubierają się jak cioty, baby, wyglądją jak pedały i są jedną wielką komerchą, której zależy na kasie |
podstawowe pytanie: i co z tego?
Powiedz mu, że może to i prawda, ale ty lubisz ich za muzykę którą tworzą. Przykładowo. Wokalista, którego uwielbiam (za swoją twórczość, żeby nie było ), podczas występów na żywo często robi z siebie totalnego pajaca ubierając się i zachowując totalnie beznadziejnie. Mimo wszystko oba zespoły w których śpiewa są moimi ulubionymi Jak dla mnie może spać na kasie, być pedałem, pedofilem, nekrofilem, jednocześnie wyglądając jak baba, ale prawdę mówiąc mało mnie to obchodzi. Niewiedza to błogosławieństwo, nie?  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 3:48 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| nie chce, żeby postrzegał ich jako jakiś komercyjny zespół typu Tokio Hotel więc proszę szybko o odpowiedź. |
Th to temat to raczej temat tabu... lepiej przemilczeć błędy w ewolucji...
yadid czym tu sie przejmować ? Jeżeli wyczerpałaś argumenty, a on nadal sie nie przekonał znaczy, że się nie chce przekonać. Wmówiono mu regułkę, której ma się trzymać i nie przyjmuje niczego innego :) Swoją drogą, skoro ten tój kolega jest tak dobrze poinformowany o wyglądzie, orientacji oraz sprawach finansowych j rokowców musi się nimi mocno interesować. :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Negai

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Misa

|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 7:00 pm |
|
|
|
j-music jest troche inna niż nasza europejska, ma cos w sobie uwilbiam savage genius, nightmare, nan mizuki, namie amuro, Ayumi Hamasaki, Hitomi,Aya Ueto i wile innych  _________________ I will never give up!!!
"If you give up,
your dream and everything else,
will end right here"!!!
Ostatnio zmieniony przez Misa dnia Pią Gru 21, 2007 12:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|

|
Wysłany: Sro Gru 19, 2007 10:07 pm |
|
|
|
Ayumi Hamasaki, Otsuka Ai, Utada Hikaru, Namie Amuro, Gackt, Nami Tamaki, Nana Kitade, Anna Tsuchiya, Olivia, Miki Nakashimy narazie spodobała mi się jedna piosenka - Glamorous Sky, troche The GazettE, zdarza mi się nawet słuchać Morning Musume, a czasem patrze na pv'ki w-inds(tylko dlatego, że mi się tam Ryohei podoba ^~)
Pozatym jest jeszcze wiele pojedyńczych piosenek, które słucham  _________________ ..:I'm listening
to a music never ending.
My baby,
don't you know I'll never let you down.
You've oppened me,
To so many different endings.
But baby,
I know that you'll always be around... --> by U.H. :..
|
|
| Powrót do góry |
|
|
greah

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Johann Gambolputty

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 7:37 pm |
|
|
|
Witam wszystkich.
Czy ktoś zna jakieś zespoły grające w klimatach jazz/acid jazz?
Pozdrawiam _________________ Johann Gambolputty de von Ausfern Schplenden Schlitter Crass Cren Bon Fried Digger Dingle Dangle Dongle Dungle Burstein von Knacker Thrasher Apple
Banger Horowitz Ticolensic Grander Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelter Wasser...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
@nka

|
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 9:40 pm |
|
|
|
witajcie
przepraszam, jeśli to nie miejsce na ten temat, sprawa dotyczy faanów X-Japan. Chodzi o akcję "Sciągnijmy X-Japan do Europy" w wolnym tłumaczeniu. Zainteresowanych odsyłam pod linka:
http://blog.myspace.com/i...4F37097416 |
|
| Powrót do góry |
|
|
greah

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Johann Gambolputty

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SoheiMajin Gotenks

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 3:45 pm |
|
|
|
| Johann Gambolputty napisał: |
I kto powiedział że japońska muzyka to tylko jrock i jpop? HA! |
Właśnie, kto?
Ja słucham muzyki japońskiej wszelkiej maści, prócz typowego popu i hip-hopu ;]
Najbardziej podoba mi się X Japan. Poza tym klasyczna i OSTy Joe Hisaishiego, oraz OST Zatoichi Keiichiego Suzuki. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
|
| Powrót do góry |
|
|

|