Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

"Japońska sobota" Poznań 24.02.2007

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Wydarzenia    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nezumi
芸者

Post Wysłany: Pią Lut 16, 2007 8:27 pm   Odpowiedz z cytatem
http://creativa.amu.edu.pl/index.html#1
od godziny 12:00
IF MUSEUM INNER SPACES
ul. Jackowskiego 5/7 Poznań

belle

Post Wysłany: Sro Lut 21, 2007 1:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja bym bardzoooo chciała się na to wybrać......ale nie wiem.... niby nie mam tak daleko bo z Wrocławia....ale w ogóle nie znam Poznania.....jedynie przejeżdzałam kiedyś tam.....ale tak....ehh....a poza tym nikt nie chce ze mną jechać...nagle wszyscy mają jakieś inne plany....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Phase

Post Wysłany: Sro Lut 21, 2007 6:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Jak byś była z Łodzi to byś mogła ze mną pojechać . Po za tym ja swego czasu jeżdziłem "na ślepo" do Wrocławia,Katowic i dałem rade

Pozdrawiam.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
nezumi
芸者

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 9:49 am   Odpowiedz z cytatem
Droga z dworca do Inner Spaces jest prosta - jeden tramwaj. A imprezę oczywiście polecam, jak najbardziej warto!

[edit: 25.02]
Ktoś był, jakie wrażenia? (;

belle

Post Wysłany: Nie Lut 25, 2007 4:23 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja się wybrałam i było naprawde bardzo fajnie!:)
Zakosztowałam japońskiej kuchni(sushi,okonomiyaki jak i prawdziwa zielona herbatka,ryżowe ciasteczka),przywiozłam kaligrafie(wybrałam swoje imię i słowo Gejsza),zrozumiałam zasady gry w Go ,ubieranie kimona-coś pięknego,skomplikowane ale piękne ,załapałam się na prelekcje o Butoh(temat dosyć ciężki do zrozumienia,a poza tym nigdy nie miałam z nim styczności nawet,żeby coś o nim słyszeć,ale opowiadane było bardzo ciekawie jak i pokazywane zdjęcia,urywki spektakli) oraz o pojmowaniu bliźnich przez Japończyków.Śmieszny profesor opowiadał,ale dzięki żartom przykuł uwagę wszystkich :) i zdążyłam zobaczyc końcówke prelekcji o seppuku na co trochę się nastawiałam-mieliśmy możliwość zobaczyć ciekawy fragm. filmu.Natomiast najabrdziej podobała mi się Ceremonia Herbaty.Coś niesamowitego!jednak oglądając to na żywo robi ogromne wrażenie,szczególnie jeśli pokazują to Japończycy.....te szczegóły...każda czynność była tak ważna.Siedziałam akurat w pierwszym rzędzie więc widziała ich reakcje...ahh....na to czekałam cały dzień i warto było
Natomiast co do minusów.....to kwestia budynku...był stanowczo za mały,a przyszło naprawde dużoooo ludzi
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pon Lut 26, 2007 9:22 am   Odpowiedz z cytatem
Przybylam, zobaczylam i bardzo mi sie podobalo pomimo pewnego niemilego incydenu. Co prawda nie zobaczylam wszystkich atrakcji bo wszystko co mnie interesowalo pokrywalo sie ze soba czasowo ale i tak jesetem zadowolona.
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Pon Lut 26, 2007 10:19 pm   Odpowiedz z cytatem
Jakiego incydentu, jeśli można wiedzieć?
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lut 27, 2007 1:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Jakiego incydentu, jeśli można wiedzieć?

Chodzi o chamskie wyrażanie się pewnej członkini Japonica Creativa o studentach WSJO. Była to wypowiedź kierowana do mojej koleżanki, ale uraziła nie tylko ją ale również mnie i wiele innych osób. Nie chcę tutaj cytować całej rozmowy ponieważ wywołało by to niepotrzebną kłótnię.

Dla zainteresowanych, na stronię Creativy pojawiły się portrety osób w kimonach.
http://www.creativa.amu.edu.pl/kimona/kimona.html . Jeśli ktoś z forumowiczów znalazł się na zdjęciu to może zdradzi numerek fotki .
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Wydarzenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1