| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Gosia

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 10:00 pm |
|
|
|
| Skoro nie ma w jpf'e ani żadnym sklepie internetowym typu Imago, Komiksiarni itp to polecam jeszcze antykwariaty i www.allegro.pl ... no albo popytać ludzi... ja ostatnio od znajomej właśnie z Wrocławia nabyłem pierwszych 8 tomików :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Shiryou

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2005 2:49 pm |
|
|
|
| U mnie w Cze-wie najwczesniejszy tom jaki znalazłem to chyba 4 byl w Empiku.... a zapystaj sie w empku czy nie mogą sproawdzić peirwszych tomów (zdaje sie ze jest taka mozliwosć zamówienia niektóych pozycji)... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2005 4:13 pm |
|
|
|
nic prostszego - jeśli Ci zależy wejdź na oficjalną strone Japonica Polonica Fantastica
http://www.jpf.com.pl/skl...zwa=Naruto
Tutaj możesz kupić jaki chcesz odcinek mangi :) (tylko ze oprocz ceny sa koszty przesylki)
Polecam gorąco, sama nabylam 2 tomy roznych mang z JPF za pomoca netu - przychodza bardzo szybko - ja czekalam 3 dni :) [/code]_________________
by Angel Original
_
Elen síla lúmenn' omentielvo |
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Nie Gru 04, 2005 11:23 pm |
|
|
|
wiem z wcześniejszych tematów że ogólnie nie przepadacie tu za pdf-ami, ale radziłbym zajrzeć na www.narutofan.com potężna baza wiadomości o naruto.
@Gosia: znajdziesz też mangę. chyba że nie chce ci się tam wchodzić. wtedy pisz na pw (prześlę ci na maila wszystko co mam :) ) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 12:08 pm |
|
|
|
ja też nie wiedziałem , tak czy inaczej w moim poprzednim poście jest pomyłka. tu chodzi o skanlacje nie e-booki, więc mam wszystko popakowane w kompie. jak kotś chce pierwsze odcinki naruto to walcie do mnie jak w długą  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 8:55 pm |
|
|
|
Ludzie którzy robią i rozsyłają skany to złodzieje. Jeśli nie masz kilku złotych żeby kupić mangę, nie czytaj jej. A tym bardziej nie zachęcaj do tego innych. Przez takich złodziei nasz rynek tak kuleje i ledwo co na nim wychodzi...
Gdyby tej serii jeszcze nie było na naszym rynku w naszym języku normalnie dostępnych to rozumiem jeszcze, ale tak to czyste złodziejstwo (albo głupota)
Zdrówko :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 9:06 pm |
|
|
|
| widać, że z kulturą u ciebie nie najlepiej... ja cię od złodziei nie wyzywam. ja jak mogę to mangę kupuje w empiku. z tymi całym skanlacjami to tak samo jak z mp3. pewnie nei słuchasz bo to osłabia plski rynek muzyczny. ano osłabia, ale kogo to obchodzi, kiedy płytki kosztują grubo ponad60 zł niektóre. co więcej, w ameryce i ue komiksy są tańsze. wiem, że twoim zdaniem nic mnie nie wytłumaczy i będę przez ciebie dalej niekulturalnie złodziejem nazywany(czym zresztą czuję się bardzo zaszczycony <chlip>). życzę ci powodzenia w dalszym obrażaniu i uwłaczaniu ludziom, którzy nic do ciebie nie mają :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:00 pm |
|
|
|
| ling_chou - zastanowiles sie chociaz raz zanim napisales tego posta? W Polsce ceny mang sa naprawde bardzo przystepne i nie ma bzdurnych posrednikow (jak w przypadku rynku muzycznego, gdzie do artysty/wydawnictwa trafia naprawde znikoma czesc tego, co musisz za plyte zaplacic)... Tak samo jak z anime, ktore mozna obejrzec w kinie, tak samo w przypadku mang, ktore mozna kupic sciaganie tego z netu jest KRADZIEŻĄ. A pozatym, skąd wiesz, że Kaiou nie tlumacyz tej mangi i przez to, ze wszyscy na skanach egzystuja, wydwnictwa prawie nic nie zarabiaja i nie maja z czego placić pracownikom biedaczek ma ledwo na net i przezycie do 1szego?... Czasami pomyslec nie boli (ja tez Cie pewnie obrazam w tej chwili, ale nie oczekuj szacunku od innych jak sam nie mozesz uszanowac innych i tego co inni robia). _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ling_chou

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:14 pm |
|
|
|
| widzę, że tu się koalicja zawiązała... nagle was ludzie sumienie rusza? wśród złodziei kradnących samochody i torebki staruszkom, takie oburzenie i falęobraz powoduje jeden chłopak proponujący komuś skanlacje komiksu? widze również, że to forum, to już nie forum, a pole kłutni... gdzie kazdy jest przeciw każdemu. ja nie mam nic do was, więc wy nie miejcie nic do mnie. wracając do skanlacji: jeśli Kaiou dostaje pieniądze za tłumaczenie mang, życzę mu, aby miał ich jeszcze więcej, ale nie tylko on chce mieć ich dużo. tak pozatym, ja wcale nie powiedziałem, że skanlacje są dobre. ja osobiscie mam na ompie całą sagę wiedźmina, ale i tak azmierzam zakupić książki, bo najfaniej się je czyta. życzę najlepszego i obyscie byli obrażani po wsze czasy! (tutaj obdarzyłbym was sympatycznym uśmiechem, lecz nie chce kogoś naśladować...) |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:00 pm |
|
|
|
jesli cos robisz, to znaczy, ze to popierasz... to po pierwsze
po drugie- zawsze jest 1000 gorszy przewinien, ale one nie stanowia usprawiedliwienia dla tych mniejszych...
po trzecie- Kaiou, nie Kaiou- ktos chce z tego zyc, wklada w to swoja prace, i to nalezy uszanowac, jakie ma znacznie, czy znasz ta osobe?
po czwarte- jesli cos popierasz, lubisz, jest pozytywnym zjawiskiem to dlaczego chcesz to zniszczyc?
po piatek- jesli mozesz kupic Wiedzmina, to dlaczego nie mange?
i prosze, wyjasnij mi, czym ja Cie obrazam... _________________ It's not easy being green. Kermit the Frog
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Isawa Hitsuko

|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 8:20 am |
|
|
|
| Nie czepiajcie się chłopaka niech robi co mu się podoba... ja mam wszystkie tomiki Naruto i ściągam poszczególne odcinki anime z neta... Bardzo chętnie korzystam jednak ze skanlacji różnych innych mang i jakoś mi to nie przeszkadza... =.=" _________________ Ku no shaba ya
Sakura ga sakeba
Saita tote
Kobayashi Issa
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 9:39 pm |
|
|
|
a ja zakupuje mangi ze strony JPF i bardzo sie ciesze z posiadania oryginalnych tomow DB czy Chobits, zadne skanlacje ani nic w tym stylu,przynajmniej jak dla mnie, nie zastapia prawdziwej mangi. Poza tym ceny nie sa wygorowane, a ostatnio JPF ma naprawde ciekawe i zachecajace promocje! Moze i nie mam wszystkich mang od razu bo mnie nie stac, ale jak tylko odkladam wieksza sume, zamawiam upragniony tomik i jaka potem radosc Rynek mang jest naprawde duzy i w cale nie taki drogi, a JPF dostarcza mangi blyskawicznie w nienaruszonym stanie.Dostalam nawet prezent-szef JPF, Shin Yasuda, przetłumaczył dla mnie moje imię na katakanę i kanji wyodrebniajac poszczegolne znaki i opisujac ich znaczenie-otrzymalam to poczta w formacie pdf i jest to swietna sprawa!...Oczywiscie, kazdy robi jak uwaza, ale to jest wlasnie ten moj sposob...
Pozdrawiam!_________________
by Angel Original
_
Elen síla lúmenn' omentielvo |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |