Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Tu chodzi o Naruto...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gosia

Post Wysłany: Sro Lip 20, 2005 3:32 pm   Odpowiedz z cytatem
Chciałam się spytać, czy ktoś wie gdzie można dostać pierwszą część mangi Naruto. Ja szukałam dosłownie wszędzie, ale nie ma ani i w internecie. W Empiku są części takie jak 24, 17 Ja najwcześniejszą jaką znalazłam mam 9 i przez to nie czuję niektórych wątków.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kaiou

Post Wysłany: Sro Lip 20, 2005 10:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Skoro nie ma w jpf'e ani żadnym sklepie internetowym typu Imago, Komiksiarni itp to polecam jeszcze antykwariaty i www.allegro.pl ... no albo popytać ludzi... ja ostatnio od znajomej właśnie z Wrocławia nabyłem pierwszych 8 tomików :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shiryou

Post Wysłany: Sob Gru 03, 2005 2:49 pm   Odpowiedz z cytatem
U mnie w Cze-wie najwczesniejszy tom jaki znalazłem to chyba 4 byl w Empiku.... a zapystaj sie w empku czy nie mogą sproawdzić peirwszych tomów (zdaje sie ze jest taka mozliwosć zamówienia niektóych pozycji)...
Powrót do góry
Angel Original

Post Wysłany: Sob Gru 03, 2005 4:13 pm   Odpowiedz z cytatem
nic prostszego - jeśli Ci zależy wejdź na oficjalną strone Japonica Polonica Fantastica

http://www.jpf.com.pl/skl...zwa=Naruto

Tutaj możesz kupić jaki chcesz odcinek mangi :) (tylko ze oprocz ceny sa koszty przesylki)
Polecam gorąco, sama nabylam 2 tomy roznych mang z JPF za pomoca netu - przychodza bardzo szybko - ja czekalam 3 dni :) [/code]

Elen síla lúmenn' omentielvo
Powrót do góry
ling_chou

Post Wysłany: Nie Gru 04, 2005 11:23 pm   Odpowiedz z cytatem
wiem z wcześniejszych tematów że ogólnie nie przepadacie tu za pdf-ami, ale radziłbym zajrzeć na www.narutofan.com potężna baza wiadomości o naruto.
@Gosia: znajdziesz też mangę. chyba że nie chce ci się tam wchodzić. wtedy pisz na pw (prześlę ci na maila wszystko co mam :) )

Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:56 am   Odpowiedz z cytatem
Chcesz mangę na maila przesyłać? Nie wiedziałem że teraz papierowe paczki mogą być wysyłane
Powrót do góry
ling_chou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 12:08 pm   Odpowiedz z cytatem
ja też nie wiedziałem , tak czy inaczej w moim poprzednim poście jest pomyłka. tu chodzi o skanlacje nie e-booki, więc mam wszystko popakowane w kompie. jak kotś chce pierwsze odcinki naruto to walcie do mnie jak w długą

Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 8:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Ludzie którzy robią i rozsyłają skany to złodzieje. Jeśli nie masz kilku złotych żeby kupić mangę, nie czytaj jej. A tym bardziej nie zachęcaj do tego innych. Przez takich złodziei nasz rynek tak kuleje i ledwo co na nim wychodzi...

Gdyby tej serii jeszcze nie było na naszym rynku w naszym języku normalnie dostępnych to rozumiem jeszcze, ale tak to czyste złodziejstwo (albo głupota)

Zdrówko :)
Powrót do góry
ling_chou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 9:06 pm   Odpowiedz z cytatem
widać, że z kulturą u ciebie nie najlepiej... ja cię od złodziei nie wyzywam. ja jak mogę to mangę kupuje w empiku. z tymi całym skanlacjami to tak samo jak z mp3. pewnie nei słuchasz bo to osłabia plski rynek muzyczny. ano osłabia, ale kogo to obchodzi, kiedy płytki kosztują grubo ponad60 zł niektóre. co więcej, w ameryce i ue komiksy są tańsze. wiem, że twoim zdaniem nic mnie nie wytłumaczy i będę przez ciebie dalej niekulturalnie złodziejem nazywany(czym zresztą czuję się bardzo zaszczycony <chlip>). życzę ci powodzenia w dalszym obrażaniu i uwłaczaniu ludziom, którzy nic do ciebie nie mają :)

Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:00 pm   Odpowiedz z cytatem
ling_chou - zastanowiles sie chociaz raz zanim napisales tego posta? W Polsce ceny mang sa naprawde bardzo przystepne i nie ma bzdurnych posrednikow (jak w przypadku rynku muzycznego, gdzie do artysty/wydawnictwa trafia naprawde znikoma czesc tego, co musisz za plyte zaplacic)... Tak samo jak z anime, ktore mozna obejrzec w kinie, tak samo w przypadku mang, ktore mozna kupic sciaganie tego z netu jest KRADZIEŻĄ. A pozatym, skąd wiesz, że Kaiou nie tlumacyz tej mangi i przez to, ze wszyscy na skanach egzystuja, wydwnictwa prawie nic nie zarabiaja i nie maja z czego placić pracownikom biedaczek ma ledwo na net i przezycie do 1szego?... Czasami pomyslec nie boli (ja tez Cie pewnie obrazam w tej chwili, ale nie oczekuj szacunku od innych jak sam nie mozesz uszanowac innych i tego co inni robia).

ling_chou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:14 pm   Odpowiedz z cytatem
widzę, że tu się koalicja zawiązała... nagle was ludzie sumienie rusza? wśród złodziei kradnących samochody i torebki staruszkom, takie oburzenie i falęobraz powoduje jeden chłopak proponujący komuś skanlacje komiksu? widze również, że to forum, to już nie forum, a pole kłutni... gdzie kazdy jest przeciw każdemu. ja nie mam nic do was, więc wy nie miejcie nic do mnie. wracając do skanlacji: jeśli Kaiou dostaje pieniądze za tłumaczenie mang, życzę mu, aby miał ich jeszcze więcej, ale nie tylko on chce mieć ich dużo. tak pozatym, ja wcale nie powiedziałem, że skanlacje są dobre. ja osobiscie mam na ompie całą sagę wiedźmina, ale i tak azmierzam zakupić książki, bo najfaniej się je czyta. życzę najlepszego i obyscie byli obrażani po wsze czasy! (tutaj obdarzyłbym was sympatycznym uśmiechem, lecz nie chce kogoś naśladować...)

Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:00 pm   Odpowiedz z cytatem
jesli cos robisz, to znaczy, ze to popierasz... to po pierwsze
po drugie- zawsze jest 1000 gorszy przewinien, ale one nie stanowia usprawiedliwienia dla tych mniejszych...
po trzecie- Kaiou, nie Kaiou- ktos chce z tego zyc, wklada w to swoja prace, i to nalezy uszanowac, jakie ma znacznie, czy znasz ta osobe?
po czwarte- jesli cos popierasz, lubisz, jest pozytywnym zjawiskiem to dlaczego chcesz to zniszczyc?
po piatek- jesli mozesz kupic Wiedzmina, to dlaczego nie mange?

i prosze, wyjasnij mi, czym ja Cie obrazam...

Kaiou

Post Wysłany: Pon Gru 05, 2005 11:16 pm   Odpowiedz z cytatem
Ling_chou - nie obrażam Cię (to się pisze dużą literą jeśli naprawdę chcesz być grzeczny ) - ja tylko stwierdziłem że ludzie propagujący skanlację są złodziejami - jeśli poczułeś się dotknięty to raczej z powodu tego że wiesz że źle robisz niż z tego co ja powiedziałem (nie było w tym nic obraźliwego). Obraźliwe jest raczej to że nie wkładasz minimum wysiłku żeby Twoje wypowiedzi były składne i zachowywały reguły języka (np ortografii) w którym się porozumiewamy (czyli po prostu to sobie olewasz ). Na dodatek jakoś wszyscy tu miło żyjemy i nie zauważyłem nigdzie ani jednej kłótni... i nikt nie ma niczego przeciwko nikomu... Tylko zwalczamy czasami jawne przejawy głupoty (ale na razie był tu chyba tylko jeden :) )

2. Chłopie - ceny komiksów u nas są niskie - bo niby jeśli zachodnie komiksy (np amerykańskie za które trzeba płacić 2-4$ za 23str albo japońskie 1000y za tomik porównujesz do naszych cen i mówisz że jest drogo to po prostu bredzisz albo mówisz coś o czym nie masz pojęcia. Polecam sprawdzić dane zanim zaczniesz o czymś mówić.

3. Ja nie żyję z tłumaczenia komiksów - na naszym rynku się nie da.

4. A wiesz co? Jak powiedziała Nezumi - skanlacje to głupota. Pomyślałeś może kiedyś że - jeśli Ty łaskawie nie kupisz tylko ukradniesz komiks to wydawca nie będzie miał kasy. Jeśli nie będzie miał kasy to nie wyda kolejnego komiksu. Jeśli go nie wyda to autor nie narysuje. A jak nie narysuje to go po prostu nie będzie. I co wtedy? Powiesz że wydawca jest zły bo nie wydaje do końca Twojej ulubionej serii? Oczywiście teraz powiesz "mi to obojętne póki w Japonii wychodzą" - ale jeśli w Japonii też by była masa takich ludków? Niestety w dorosłym świecie tak się sprawy mają. Witamy :)
Powrót do góry
Isawa Hitsuko

Post Wysłany: Czw Mar 16, 2006 8:20 am   Odpowiedz z cytatem
Nie czepiajcie się chłopaka niech robi co mu się podoba... ja mam wszystkie tomiki Naruto i ściągam poszczególne odcinki anime z neta... Bardzo chętnie korzystam jednak ze skanlacji różnych innych mang i jakoś mi to nie przeszkadza... =.="

Kobayashi Issa
Powrót do góry
Angel Original

Post Wysłany: Czw Mar 16, 2006 9:39 pm   Odpowiedz z cytatem
a ja zakupuje mangi ze strony JPF i bardzo sie ciesze z posiadania oryginalnych tomow DB czy Chobits, zadne skanlacje ani nic w tym stylu,przynajmniej jak dla mnie, nie zastapia prawdziwej mangi. Poza tym ceny nie sa wygorowane, a ostatnio JPF ma naprawde ciekawe i zachecajace promocje! Moze i nie mam wszystkich mang od razu bo mnie nie stac, ale jak tylko odkladam wieksza sume, zamawiam upragniony tomik i jaka potem radosc Rynek mang jest naprawde duzy i w cale nie taki drogi, a JPF dostarcza mangi blyskawicznie w nienaruszonym stanie.Dostalam nawet prezent-szef JPF, Shin Yasuda, przetłumaczył dla mnie moje imię na katakanę i kanji wyodrebniajac poszczegolne znaki i opisujac ich znaczenie-otrzymalam to poczta w formacie pdf i jest to swietna sprawa!...Oczywiscie, kazdy robi jak uwaza, ale to jest wlasnie ten moj sposob...

Pozdrawiam!

Elen síla lúmenn' omentielvo
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Isawa Hitsuko napisał:
... i jakoś mi to nie przeszkadza... =.="

zacznie Ci przeszkadzać, jak już więcej mang nie będzie, bo autorom się nie płaci za prace i pomrą z głodu... Ciekawa jestem, czy będzie tak samo nawoływał do nie czepiania się, gdy ktoś Ci np. gwizdnie rower albo komórke...

Chou

Post Wysłany: Nie Maj 07, 2006 12:06 am   Odpowiedz z cytatem
Ja zawsze idę sobie do Matrasu, tam jest masa takich tomików „starych”, jak nie ma to pytam się w zaprzyjaźnionej księgarni czy by można było zamówić dla mnie. Jest jeszcze jeden sposób, szukanie po zacofanych kioskach…
A co do ze skanowanych: ja tego nie rozumiem, czy nikt nie ma takiej chęci posiadania jak najwięcej mang jak ja? Dla mnie coś takiego (skany) jest „ffeee”, rozumiem, że jakaś manga co niema w Polsce, ale Naruto?...
Życzę powodzenia w nabywaniu wcześniejszych tomików :)
Powrót do góry
Taki_Jeden

Post Wysłany: Nie Maj 07, 2006 10:04 pm   Odpowiedz z cytatem
Niektorych nie stac zeby sobie plytke pusta zafundowac a co dopiero mange kupowac :O
Najpierw trzeba zarabiac zeby mowic o kupowaniu czegokolwiek
jedyne co niektorzy maja oryginalnego w komputerze to Winamp bo darmowy i firefoxa.
Ale ktos inny moglby powiedziec ze bylby zlodziejem jakby nie kupil sobie windowsaXP pro za kilkaset zl, kupil tyle plytek CD zeby porownywac z moja (byłą) baza 30gb muzyki nie mowiac tutaj o kupnie gry powyzej 200zl dla przecietnego 17latka nie posiadajacego wlasnych zrodel dochodow to raczej blaganie rodzicow przez dlugi czas
a tak to sie wpisze do wyszukiwarki
HALF - LIFE2
dostanie sie 100 zrodel i sciagnie te 5 plytek CD w tydzien bo ida jak krew z nosa

...to tylko przyklad ,zeby nie bylo ze cos takiego praktykuje a co dopiero POPIERAM

kto ma kase niech kupuje i czuje sie lepszy - ma do tego pelne prawo.

Shiho

Post Wysłany: Sro Lip 12, 2006 1:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja z arsenału "Shonen Jump" wolę znacznie bardziej "Shaman King" . Muszę skombinować sobie całe Anime na PieCa.

bobon

Post Wysłany: Sro Lip 12, 2006 11:02 pm   Odpowiedz z cytatem
ja kocham narutoi jhest to najbenialnejsza manga i anime ostatnio miałem przerwe ale teraz nadrabiam

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3