| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
bobon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 8:42 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Ale: dzisiaj Wielki Dzień - powrót Naruto, koniec zapychaczy |
W ogóle życie nabrało sensu. Najpierw koniec filerów w bleachu teraz w naruto, one piece w decydującym momencie. Aż chce się żyć XD
Chociaż, szkoda, że nie ma historii kakashiego. Ale może będzie^^ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 10:32 pm |
|
|
|
| Jeżeli teraz nie dadzą historii Kakashiego, to pewnie w ogóle jej nie dadzą... a szkoda, bo być może okaże się później, że ma ona jakiś istotny wpływ na fabułę. _________________ Take it easy!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 10:41 pm |
|
|
|
Że jednak Obito i Tobi to ta sama osoba^^'
Po tym co pokazali w zapowiedzi najnowszego odcinka można przypuszczać, że teraz jej nie będzie. Jest jeszcze opcja, że gdy znów za bardzo zbliżą się do mangi to wtedy zamiast wciskania głupich filerów zrobią historie Kakasiego.
Dattebayo już wypuściło pierwszy odcinek nowej serii ;p |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 10:49 am |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
Ludzie! Jedzcie g%$#o! Przecież miliony much nie może się mylić!
Mam po prostu odmienne zdaniena ten temat. Koniec OT. |
dokładnie, mnie też to w ogóle nie przypomina Zanbatou i nie mam zamiaru tak mówić ;]
KoNIEC FILLERÓW? lece ściągać  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Jowisz

|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 7:30 pm |
|
|
|
| Ktoś tu napisał że Polak potrafi,ale ja napisze ze Polacy to lenie i nie chce im się cenzurować jakiś tam "bajek dla dzieci",zresztą po co?I tak już dostają wystarczająco pocięte.Wszyscy uważają że polska wersja "Naruto" to totalny kicz ale ja narzekać nie będe głosy mogły być o wiele gorsze,a niektóre według mnie są całkiem dobrze dobrane:)np.Kakashi czy Sasuke(według mnie).Poza tym plusem są zostawione oryg. nazwy technik i oryg. imiona.Choć jednego nie mogę zrozumieć dlaczego Brytyjczycy zmienili ending skoro i tak był w ich rodzimym języku?!Myśle jednak że Polska wersja nie wyszła tak źle jak wyjść mogła i chętnie ją oglądam.Może miałabym inne zdanie gdybym widziała wersje podstawową ale jakoś nie było mi dane,zresztą co byście nie mówili to i tak nie przebiją "Saint Seyi"pod względem cenzury:p,no i grunt że puscili:). _________________ "Zawsze jest tak że razem z końcem czegoś rodzi się nowa nadzieja"Hoti z "Sailor Moon"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 7:27 am |
|
|
|
Twoje odmienne zdanie wynika w większości właśnie z tego, że nie widziałaś oryginału.
Wydaje mi się też, iż wersja emitowana na Jetix nie powstała na wyspach tylko w Stanach. Nazwy nie zostały do końca zachowane, lecz ich tłumaczenie wyszło nienajgorzej. Sam poziom podkładanych głosów jest jednak żenujący wg mnie. Szczególnie irytujący dla mnie jest głos Iruki. W pierwszym odcinku praktycznie zniszczył wręcz dramatyczny klimat zamieniając go w szarą papkę. Poza tym Naruto jest dość przegadanym anime
, a w połączeniu z tym dubbingiem robi się po prostu nudne.
Ostatnio zmieniony przez sergioosh dnia Nie Mar 04, 2007 4:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
bobon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Vera

|
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 1:09 pm |
|
|
|
| nie wiem czy jest czy nie ma, ale widziałam reklamówkę: "od poniedziałku nowa seria Naruto!". nie wiem czy to od dziś czy następnego tygodnia...nie wnikam |
|
| Powrót do góry |
|
|
bobon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jowisz

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Leiko

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2007 10:18 pm |
|
|
|
| Wydaje mi się też, iż wersja emitowana na Jetix nie powstała na wyspach tylko w Stanach. |
| "Naruto" mamy z wysp, czytałam w "Otaku" czyli de facto najbardziej ocenzurowanego na świecie. |
Tak niestety to prawda. Brytyjczycy pociachali to na maksa. Wersję amerykańską można oglądać na Cartoon Netqork bodajże (ja widziałam na francuskim dla przykładu).
Najgorsze w tym wszystkim, że na dobrą sprawę gdybym nie oglądała oryginalnej wersji to w tej jetixowskiej bym się nie połapała. Wycięto shurikeny i wszystkie ostre przedmioty. Czyli ci co się z ich powodu przewracają, w wersji jetix po prostu mdleją tak? |
|
| Powrót do góry |
|
|