Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Samouczki japońskiego

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Merewyn

Post Wysłany: Czw Lut 08, 2007 10:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Co sądzicie o książkach dla początkujących do nauki japońskiego w trybie Samouk. Są takie np. Pons lub Langensheidts, w pakiecie jest ksiażka, CD lub kaseta z ćwiczeniami, testy itp. i nie są to typowe "Rozmówki polsko-japońskie" ale regularny podręcznik.

Ma ktoś jakieś doświadczenia, opinie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:33 am   Odpowiedz z cytatem
tak, ja mam.
ucze się tylko i wyłącznie w ten sposób (nie licząć rozmów z Japończykami na skype )
jest to no nawet dobry sposób ale jeśli ma się czas i chęci (a tych ostatnio zdecydowanie brak). Ale ogólnie naprawdę można się nauczyć. Osobiście nie posiadam żadnych książek, mam tylko skany z "praktycznego kursu gramatyki języka japońskiego" i sporo wydruków ze stron.
Moja nauka przebiegała tak, że uczyłam się alfabetów, gramatyki i słówek na raz i mi się pomieszało troche. Teraz sobie to utrwalam, najpierw słówka, potem gramatyka.
Powrót do góry
Miyako

Post Wysłany: Pią Lut 09, 2007 4:50 pm   Odpowiedz z cytatem
Mam trochę książek z których bardzo często korzystam, są dla mnie skuteczne. Jeśli chce się opanować zasady gramatyki, jej użycie itp. a także mnóstwo słówek - to owszem, książka jest dobrym rozwiązaniem, ale wiadomo że nie zastąpi np. kursu językowego prowadzonego przez osobę która już ten język naturalnie zna.

Aiko Asakura

Post Wysłany: Czw Mar 29, 2007 6:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja jestem samouczkiem. od 4 dni dokladnie:P Mam w planach kupno książki. Duuużo mi dają lekcje na tym forum!! Szkoda tylko że mi japońskich znaków nie wyświetla, heh ale znajd ecoś na to.
Pozdrawiam:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1