| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
ikari_yui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 8:42 am |
|
|
|
| Heheh, ucze sie do 3 kyuu, moj obecny poziom to troche ponad 4ty. Jak juz pisalem, zalezy mi na oswojeniu sie z jezykiem (w pewnym stopniu), przezyciu przygody i poznaniu mista. Praca odpada. W googlach jescze nei szukalem, wezme sie za to w tym tyg. i napisze co tam wyszukalem. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 5:28 pm |
|
|
|
Witam!
Ja osobiscie popre Cie, Hipcio, w Twoim planie.
Jesli masz kase, to nie widze problemu, zebys po dwoch latach nauki japonskiego nie mial jechac. Na pewno wyjdzie Ci to na dobre.
Mam kolezanke, ktora majac za soba 7 lat nauki japonkiego wyjechala na tydzien do Japonii (na zaproszenie znajomego) i po powrocie mowila, ze ten tydzien pomogl jej o wiele bardziej, niz miesiace nauki jezyka w Polsce. Przede wszystkim osluchanie, a poza tym dowiadczenie wszystkiego na wlasnej skorze.
Jesli moge cos polecic, to zajrzyj na www.japan-guide.com tam byc moze znajdziesz cos co pomoze Ci w realizacji planu.
Warto posluchac, co inni maja do powiedzenia w tym temacie, ale przydalyby sie troche bardziej rzeczowe argumenty.
Masz kase, checi, nie jedziesz z zerowa znajomocia jezyka? Spelniasz te warunki? Wiec baw sie dobrze i wynies z tej przygody jak najwiecej!
Pozdrawiam i trzymam kciuki! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
lukaszek

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 11:33 pm |
|
|
|
Wymienione przez Ciebie wymagania są raczej drugorzędne... mimo wszystko najważniejsze by zrealizować taki wyjazd są pieniądze :/
Co do ambasady, cóż, ja powołuję się na doświadczenia znajomego, więc nie jestem w stanie z czystym sumieniem stwierdzić, iż Ci ludzie są w porządku :/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 8:50 am |
|
|
|
| Dzieki wszystkim, norek: zaloze na tej stronie temat, na pewno oni cos poleca. Jak wyglada sprawa z biletem, slyszalem ze sa chartery bezposredenio z wawy do tokyo ale trzeba je rezerwowac miesiac wczesniej, to prawda ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 9:49 am |
|
|
|
| Czartery były ale chyba już nie ma. W każdym razie nawet jeśliby jednak były, to operowałby je LOT swoimi starymi Boeingami i wcale nie tanio, czego nie polecam. Najlepsze oferty z Warszawy ma SAS, a z Berlina British Airways (poniżej 3000 zł w dwie strony ze wszystkimi opłatami). Ewentualnie można polecieć z Poznania przez Niemcy Lufthansą, ale wtedy jest trochę drożej. |
|
| Powrót do góry |
|
|
lukaszek

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 4:32 pm |
|
|
|
| slawek: a oferowane sa jakies bezposrednie polaczenia ??, bo zalezy mi na tym zeby nie miec meczacych miedzyladowan. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 6:37 pm |
|
|
|
@Sławek; weź pod uwagę rzeczywistość i wszystko nagle stanie się jasne. Poza tym, wydaje mi się, że z takiej podróży trudno czegoś nie wynieść. Nawet gdybyś przypadkiem znalazł się w Japonii wcześniej w ogóle się nią nie interesując byłaby to wartościowa podróż.
@Hipcio; Z tego co mi wiadomo, to nie ma. Prawdę mówiąc nie wiem nawet czy uda Ci się przelecieć tylko w 2 lotach, tzn jeśli będziesz szukał najtańszej opcji (ja tak miałem, bilet z 3 przesiadkami tańszy od 2 przesiadek, ciekawe...). |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 9:52 pm |
|
|
|
@sergioosh: co ma się niby stać jasne? Bo jakoś nie bardzo potrafię zrozumieć, o co ci chodzi. Oczywiście, że jakakolwiek podróż do Japonii (czy gdziekolwiek indziej) jest wartościowa, podróże kształcą. Ale Twoje pierwsze posty nie były zbyt przychylne pomysłowi Hipcia. A może "rzeczywistość", o której piszesz wyżej odnosi się do czegoś innego? Sorry, ale nie wszystko nagle staje się jasne (może to tylko mój przymiot).
@Hipcio: nie ma bezpośrednich połączeń. Ale przesiadki (to co innego niż międzylądowanie) nie są aż tak męczące. Generalnie w tym roku też jadę do Japonii i szukałem wszelkich możliwych opcji i cenowo najlepiej wychodzi SAS, chociaż czasu na przesiadkę w Kopenhadze jest aż nadto, ale w zeszłym roku czekałem 6h i nie było źle. Zawsze można wyskoczyć zobaczyć miasto :-) bardziej zwracałbym uwagę na to, co ci linia oferuje podczas lotu, bo to wbrew pozorom potrafi umilić podróż. Np. SAS ma fajny system rozrywkowy (gry, filmy, itp.), przez co podróż wydaje się krótsza.
Pozdr. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 10:37 pm |
|
|
|
@slawek15; Nie były przychylne, bo nie wiedziałem w jakiej sytuacji był Hipcio. Rozmawiałem z nim na gg i przekonałem się, że ma warunki by wyjechać bez względu na efekt końcowy. Może to tylko moje chybione domysły, ale wydaje mi się, że większość użytkowników tego forum nie jest w stanie zafundować sobie tego rodzaju "wartościowej" wycieczki.
A tak swoją drogą, to te systemy rozrywki chyba są w większości, jak nie we wszystkich samolotach latających na długie dystanse. Co do LOTu, też nie polecam. Omijać z daleka... |
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 10:06 am |
|
|
|
わかった。
A co do samolotów, uwierz mi, nie wszystkie mają takie "udogodnienia", np. Finnair nie ma, Lufthansa też nie we wszystkich ma. Osobiście polecam LOT ale na krótkich trasach. Leciałem z nimi do Danii jednym z ich nowych samolotów i był to najlepsze, wajwygodniejszy lot w moim życiu, ale fakt, na dlasze trasy koniecznie inny przewoźnik. |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hipcio

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 2:10 pm |
|
|
|
| Kurs zalatwiony :). Jade do http://www.languagecourse...anguage=en . Szkola zbiera bardzo dobre noty z czego sie ciesze. Kurs bedzie mnie kosztowal 3500zl (1 miesiac, kurs intensywny, 2 posilki) + cena biletu. Cena mnie zaskoczyla bo liczylem na duzo wyzsze ceny z czego jestem jescze bardziej szczesliwy :) Jade w pazdierniku. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 3:41 pm |
|
|
|
| Jak już wyjedziesz na ten kurs w październiku do KKW to nie omieszkaj zwiedzić legendarną Akihabarę (tokijskie "miasto elektroniczne"). |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akiko Yoshitomi

|
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 8:08 pm |
|
|
|
nie jestem w temacie, ale wtrące swoje 3 słowa.
ja też uwarzam, że pomysł Hipca jest bardzo dobry.
Ja wprawdzie w Nihonie nie byłam, ale dość często rozmawiam z Japońcami na Skype.
I....co się okazało ( a raczej co zauwarzyłam)?
po tygodniu takich rozmów (po japońsko-angielsku) załapałam naprawde sporo słów, gramatyki itp
Jeśli nie wiedziałam w niekórych przypadkach co i jak to szukalam pomocy u osób z japonka.pl itp.
Często z nimi gadam i przyznaje że naprawde szybko sie uczyc w ten sposób. A jak Hipcio napisał.... 3 tygodniowy opobyt w Japoni..... to niby nie tak dużo, ale napewno sie nauczy baardzoooo duzo, wkońcu będzie musiał urzywać Nihońca ^__^ |
|
| Powrót do góry |
|
|