| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Co wybierasz...? |
| Wii |
|
28% |
[ 7 ] |
| PS3 |
|
32% |
[ 8 ] |
| Xbox 360 |
|
20% |
[ 5 ] |
| żadne |
|
12% |
[ 3 ] |
| wszystkie |
|
8% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 25 |
|
bobon

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 5:18 pm |
|
|
|
wiecie że jak nie minęły 24h od premiery w japoni, koreańczycy już zhackowali cały system, otórz sony mówił że żadne przerubki nie będą możliwe ( wkońcu ps2 prawie wszyscy przerabiali) no i dupa, koreańczycy wymienili dysk twardy, bodajże z 60 na 120 GB
oto cytat z jednej ze stronek
Nie minęły 24 godziny od oficjalnego startu konsoli PlayStation 3, a już Koreańczykom udało się... ominąć pierwsze zabezpieczenia konsoli!
Póki co ofiarą padł dysk twardy montowany w konsoli. Autorom modyfikacji udało się wymienić standardowy napęd o pojemności 60GB na model 120GB. W/g producenta oczywiście takie praktyki są niedozwolone i teoretycznie niemożliwe.
Modyfikacja jest co prawda drobna i niewiele wnosząca do dziedziny "console modding", jednakże świadczy o dużym zainteresowaniu tak zwanej "Szarej Strefy" konsolami nowej generacji.
Więcej o "sztuczce" (dla osób znających Koreański;) znajdziecie na tej stronie.
jakie problemy były ciągle że to nie mogą więcej dostarczyć do ameryki
sony mówił że na ps3 będą chodzić starsze gry z konsoli ps1 i ps2 i co, znaleziono jakieś 3 tys. nie wiem może więcej, tytułów kture nie chodzą ze starszych modeli, oczywiście to są oficjalne wiadomości, ciekawe ile jest naprawde
a gry, wielu producentów, już woli inwestować w x boxa czy wii bo ps3 kiepsko się sprzedaje, durzo problemów, w irlandi nawet podwyższyli cenę,
przesunęli premiere w europie z marca na kwiecień
sony tak samo powiedziało że taki natłok problemów itp. i oznajmili że prawdopodobnie ps3 będzie ich ostatnią konsolą
więcej błędów nie pamiętam, za wszystkie błędy sony bardzo żałuje_________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yoshi_nysa

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 7:00 pm |
|
|
|
Bobon, skąd ty masz takie rewelacje/herezje ??
| bobon napisał: |
| oznajmili że prawdopodobnie ps3 będzie ich ostatnią konsolą |
i skąd te??
| a gry, wielu producentów, już woli inwestować w x boxa czy wii bo ps3 kiepsko się sprzedaje |
Hmm jakiej ze stronek???
oto cytat z jednej ze stronek
Nie minęły 24 godziny od oficjalnego startu konsoli PlayStation 3, a już Koreańczykom udało się... ominąć pierwsze zabezpieczenia konsoli! |
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yoshi_nysa

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:35 pm |
|
|
|
| krzychos7 napisał: |
| A co do Xbox 360 to szkoda gadać już po samym fakcie iż to konsola Microsoftu wiadomo czeg0 sie spodziewać, a spodziewać sie można wielu błędów. |
Z chęcią przeczytam jakich to błędów można sie spodziewać po Microsoft'cie ........ genialnych graficznie i grywalnie gier, support'u znanych team'ów developerskich, coraz lepiej rozwijanej sieci Xbox Live????? faktycznie troche tych błędów popełniają.......... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yoshi_nysa

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:49 pm |
|
|
|
Ale tak poza tym to na pewno nie kupie PS3 tak jak żadnej innej konsoli, przynajmniej nie po to by sie pobawić a najwyżej jeśli miałbym mieć w tym jakiś interes. Wole PC-ty. Są bardziej uniwersalne. |
Hmm czyżby typ PC-fanboy'a  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:59 am |
|
|
|
Zdecydowanie za Xboxem przemawia usługa Live, Sony w tym wypadku jest bardzo w plecy. Pamiętacie konferencję Square, bodajże z 1999 roku (jeszcze sprzed pojawienia się FF9), kiedy to pokazywano FF9, FF10 i FF11?
Już dziesiątka miała dawac możliwości działania w sieci (oczywiście nie chodzi o granie jak w jedenastkę), nie pamiętam co to miało dokładnie być, ale już wtedy zaczęto promowac ideę PlayOnline, co z tego wyszło, wiemy wszyscy...
Plusem Sony jest za to brak abonamentu (którego domaga się za to część gier, z fajnalem jedenastym włącznie).
Dla mnie fakt wymiany dysku na większy to żadna rewelacja, a jak zaznaczyłem, przeróbki średnio mnie interesują...
Zabawa w emulowanie to też temat dla mnie temat bez sensu. Nie ma nic lepszego niż konsola podpięta pod TV, którą, jeśli trzeba, można resetować ile się chce;) Spróbujcie tak samo z kompem, buahahaha:)
Pomijając możliwość podpięcia pada do PieCa, rozwalaja mnie konieczność grania np. w Tekkena na klawiaturze. To musi być porażka.
Nie wyobrażam sobie, żeby Sony miało zakończyć romans z rynkiem konsolowym, przynoszącym przecież krociowe zyski. Marzę tylko o takiej sytuacji, gdzie konsola (w tym wypadku Sony) starczyła by nam na, powiedzmy, 10 lat. Wiem, że ludzie by mówili że sprzęt w pewnym momencie zacznie ich ograniczać, ale to właśnie nie o możliwości chodzi. Kiedy programiści doszliby do, powiedzmy, granic możliwości PS3 (czy innej konsoli, ale łatwiej będzie mi się pisało w tym kontekście), mogliby skupić się na tym co najważniejsze, grywalności, rozbudowywaniu tytułów, itp.
Ale nie wydaje mi się, żebyśmy doczekali takich czasów, kiedy (jak osobiście uważam), gdy konkurencja podaje fakt pracy nad nowym sprzętem, to już trzeba się odezwać i myśleć o nowym "dziecku". Dla mnie bezsens, ale takie są widocznie prawa rynku.
Pozdrawiam! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 9:06 pm |
|
|
|
| Norek napisał: |
Marzę tylko o takiej sytuacji, gdzie konsola (w tym wypadku Sony) starczyła by nam na, powiedzmy, 10 lat. Wiem, że ludzie by mówili że sprzęt w pewnym momencie zacznie ich ograniczać, ale to właśnie nie o możliwości chodzi. Kiedy programiści doszliby do, powiedzmy, granic możliwości PS3 (czy innej konsoli, ale łatwiej będzie mi się pisało w tym kontekście), mogliby skupić się na tym co najważniejsze, grywalności, rozbudowywaniu tytułów, itp.
Ale nie wydaje mi się, żebyśmy doczekali takich czasów, kiedy (jak osobiście uważam), gdy konkurencja podaje fakt pracy nad nowym sprzętem, to już trzeba się odezwać i myśleć o nowym "dziecku". Dla mnie bezsens, ale takie są widocznie prawa rynku.
|
Jak bys chciał wiedziec ten problem nie dotyczy tylko konsol, a calej nowej technologi od telewizorów wysokiej rozdzielczośći na mp3/4 kończąc. _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
yoshi_nysa

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 10:54 pm |
|
|
|
| Po pierwsze PS2 już nawet ma możliwość gry w sieci a nawet można przeglądać strony www o czym na Xbox 360 jak na razie można tylko pomarzyć. |
Ech... dla przypomnienia pierwszy Xbox też ma taką możliwość (linux, inne homebrew), a PS3 z tego co wiem też może o tym pomarzyć.
| Co do tego że jestem "PC-fanboy" to może i tak jest a wypowiadam sie o konsolach ponieważ taki moje zajęcie (jestem informatykiem). |
Hmmm, więc od niedawna zadaniem informatyka stało sie jest komentowanie przydatności i możliwości technicznych konsol? Słyszałem coś innego od znajomego o zajęciach na studiach informatycznych, ciekawe......
| Na PS i PS2 takie akcje zdarzały się z raz dwa razy na rok (oczywiście jeśli sie nie uszkadzało konsoli mechanicznie) |
Owszem jeżeli nie uszkadzało sie mechanicznie, to optyka lubiła sie sama uszkadzać, i jest to opinia wielu posiadaczy PS2 |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 11:34 am |
|
|
|
| Cytat: |
Zabawa w emulowanie to też temat dla mnie temat bez sensu. Nie ma nic lepszego niż konsola podpięta pod TV, którą, jeśli trzeba, można resetować ile się chce;) Spróbujcie tak samo z kompem, buahahaha:)
Pomijając możliwość podpięcia pada do PieCa, rozwalaja mnie konieczność grania np. w Tekkena na klawiaturze. To musi być porażka. |
Po pierwsze, można resetować ile się chce, tylko po co całego pieca? Przecież wystarczy zresetować samo emu by uzyskać jednakowy efekt.
Po drugie "pomijając możliwość" i "konieczność" nie idą w parze.
Z innej beczki emulowanie nie jest tematem bez sensu. Niektórzy mówią, że po co Ci komp za 5000zł by móc emulować gry z konsoli za 1/10 ceny? Odpowiedź jest banalna, kto kupuje kompa by emulować gry? Emulacja jest i zawsze będzie drugorzędną sprawą na danej maszynie, gdyż po prostu została stworzona do innych celów. To nie do emulacji kupuje się szybkiego kompa, tylko do wygodnej pracy i ew. rozrywki, a możliwość emulacji jest dodatkową cechą którą zyskujemy, więc po co w tym przypadku kupować konsolę mogąc równie dobrze się bawić jak przy konsoli. W końcu sam powiedziałeś, że pada można podpiąć pod kompa zarówno jak telewizor, ba! Monitor także, co też jest zaletą, gdyż nie jest się skazanym na zajmowanie całego telewizora dla siebie. Podsumowując, emulacja ma sens wtedy, gdy posiada się dobrego kompa nie posiadając konsoli.
EDIT:
Co do ponadczasowości, to na sprzęt nie ma na to szans, ale na soft jak najbardziej. Ja do dziś dnia gram w Starcrafta, który ma już bodajże 10 lat. FF7 z kolei jest przykładem ponadczasowej gry na PS. Hmmm, ciekawe czy istnieje tego rodzaju gra na xpudło?? |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
Wysłany: Sob Lut 10, 2007 2:05 pm |
|
|
|
Podpisuje się pod postem sergioosh. Tak poza tym to kompa można też resetować tylko trzeba wiedzieć kiedy. W windwsie jest ciężko bo prawie zawsze coś gmera poważnego na dysku ale jak sie powyłącza część opcji to spokojnie można. Zaś na linuxie to praktycznie zawsze wyłączam kompa przyciskiem i nic sie nie dzieje.
| yoshi_nysa napisał: |
| Ech... dla przypomnienia pierwszy Xbox też ma taką możliwość (linux, inne homebrew), a PS3 z tego co wiem też może o tym pomarzyć. |
W PS2 nie trzeba zmieniać instalować linuxa do internetu jest to zwykła opcja. No trzeba tylko dokupić network adapter no i przydała by się klawiatura. A przecież PS3 ma juz wbudowaną kartę sieciową i można hulać po necie. Tak samo ze zmianą homebrew-a PS3 jestmożliwe tak jak w PSP, w PS2 też częściowo ale nieopłacalne. A linuxa zainstalujesz praktycznie na wszystkim (na PS3 jest oficjalna opcja instalacji drugiego systemu operacyjnego)
| Hmmm, więc od niedawna zadaniem informatyka stało sie jest komentowanie przydatności i możliwości technicznych konsol? Słyszałem coś innego od znajomego o zajęciach na studiach informatycznych, ciekawe...... |
Co mają akurat do tego zajęcia na studiach? Nie wiem czy wiesz ale konsole należą tak samo do rynku informatycznego jak PC-ty. Informatycy zajmują się wieloma rzeczami, najczęściej każdy czymś innym, jeden jest grafikiem drugi programistą itp. Nad konsolami przecież też pracują informatycy, i zgadnij na czym tworzą do nich oprogramowanie, na pewno nie na tych właśnie konsolach. Ja zajmuje się dość obszernym rynkiem informatycznym, zarówno PC-tami, Mac-ami, konsolami jak i telefonami.
| Owszem jeżeli nie uszkadzało sie mechanicznie, to optyka lubiła sie sama uszkadzać, i jest to opinia wielu posiadaczy PS2 |
Praktycznie tylko po przeróbkach tak łatwo padała optyka jak i laser ponieważ były zbyt obciążone ale można drożej przerobić wymieniając laser i optykę na wytrzymalszą._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 6:39 pm |
|
|
|
| Krzychos7 napisał: |
| A przecież PS3 ma juz wbudowaną kartę sieciową i można hulać po necie. |
To, że PS3 ma kartę sieciową nie znaczy w żadnym wypadku że można odrazu hulać po necie. Bo takiej opcji póki co PS3 nie ma. Obecnie konsola czeka na odpowiedni soft, który taką funkcje umożliwi.
BTW: chodzą słuchy, że na potrzeby PS3 jest tworzona nowa wersja popularnej przeglądarki internetowej Opera _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|