| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Helipoli

|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 1:58 pm |
|
|
|
napisałam maila do rektora i dostałam odpowiedź,ze w tym roku odbędą się nabory na filologię japońską(ulżyło mi po tej wiadomości, z brakiem podstaw prawnych do prowadzenia naborów) ... I jak w każdej szkole prywatnej to kto sie dostał będzie zależało od kolejności wpisów...
chętny podobno jest wielu,ale czy statecznie utworzą ten kierunek będzie zależało od faktycznej liczby zapisanych, co raczej nie powinno dziwić... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 10:21 am |
|
|
|
| jest wielu chetnych, bo polowa z wssm z I roku chce przejsc tam razem ze mna |
|
| Powrót do góry |
|
|
Helipoli

|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 9:19 pm |
|
|
|
| no to będzie trzeba się spieszyć z zapisami |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Helipoli

|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 10:12 pm |
|
|
|
ja będę musiała znaleźć czas między maturami :)
ktoś już jest pewny, że wybiera się na WEEKEND KULTURY JAPOŃSKIEJ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Helipoli

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 11:09 am |
|
|
|
| Cytat: |
Helipoli napisał:
ktoś już jest pewny, że wybiera się na WEEKEND KULTURY JAPOŃSKIEJ?
a co ? nie masz z kim isc ? mam test z filozofii o 9.00 wiec moze pozniej sie wybiore, ale pewien nie jestem |
miałam z kim iść, ale niestety nie mogłam dojechać do Łodzi :/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 10:25 am |
|
|
|
OK, ja już postanowiłem 15 składam tam papiery  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 3:17 pm |
|
|
|
Hehe Luz , Ja wybieram spec. dziennikarską . Zatem do zobaczenia 15. No i miejmy nadzieję że wszytko wypali( tzn. otworzą kierunek) bo nie mam zamiaru marnować kolejnego roku na pogoń za marzeniami
Jedyny problem w tym że od 10 lat nie byłem w łodzi ale od czego są mapy. Salut  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 6:30 pm |
|
|
|
| Jak już ten kierunek wypali to dajcie znać jak to wszystko tam wygląda. Ile zajęć z czego, jak ze specjalizacjami i kto uczy. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejna pseudo-japonistyka tylko coś na poziomie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 10:56 am |
|
|
|
| No ja też mam taką nadzieję. Pociesza mnie fakt że jest to 2w Polsce filologia japońska na prywatnej uczelni a nie np. SM - o spec. japonistyka lub coś w tym guście , wieć będzie duży nacisk na język a o to przecież na japonistyce chodzi. Zresztą czas pokaże , jakies konkretne info zamieszcze po 15 a potem w pazdzierniku |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 1:58 pm |
|
|
|
| Z tego co mi powiedziano lektorzy maja byc sprowadzeni z UW |
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 3:22 pm |
|
|
|
| I cp tam z ta japką Hiro?? byłeś złożyć papiery juz?? bo ja jednak jade 16 do łodzi |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 5:14 am |
|
|
|
| Hehe no właśnie , ja mam ten sam problem . Mam nadzieję że ja złoże papiery 17 to będą jeszcze miejsca na japke :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 6:15 am |
|
|
|
| Questos nie martw się. Wolne miejsca na pewno jeszcze będą bo ludzie przeważnie zapisują się na uczelnię prywatną dopiero po nie dostaniu się na państwową. Zresztą uczelniom prywatnym zależy na kasie więc nawet jeśli teoretycznie mieliby już komplet studentów to i tak przyjęliby następnych. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:16 am |
|
|
|
OK papiery złożone
Uczelnia wygląda całkiem ciekawie ( położona naprzeciwko wydziału ekonomicznego Uł) . Coż , babki w sekretariacie powiedziały że w tym roku zainteresowanie japonistyką jest bardzo duże i kierunek ruszy na 99% . Powstać ma kilka większych grup ponieważ władze uczelni przewidują odpadnięcie tkz. ,,olewaczy" . Jeśli chodzi o koszty to jak jest podane na stronie w tym roku nie ma wpisowego a czesne na japce wynosi 2300 zł . płatne w ratach lub jednorazowo ( polecam jednorazowo gdyż w ratach wychodzi więcej ) . Dużym plusem uczelni ma być ścisła współpraca z Towarzystwem Polsko- Japońskim o/ Łódź - www.tpjlodz.rtu.pl z którym mają być organizowane różnego rodzaju imprezy tematyczne , wymiany itp. Jeśli chodzi o lektorów to rzeczywiście mają być sprowadzeni z Warszawy i Krakowa . To tyle na wstępie z mojej strony . Większe info ma być zamieszczane na stronie ( http://www.wshwz.edu.pl/) oraz po zakończeniu rekrutacji czyli gdzieś w połowie września. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hiro

|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 2:32 pm |
|
|
|
| tak na poważnie, to kto sie zapisuje tam na zaoczne ? bo jesli bedzie mało osob to nie otworzą kierunku ( zaocznego ) ; / |
|
| Powrót do góry |
|
|
Shaker

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 1:45 pm |
|
|
|
No już połowa października, a tu cisza.....
Może ktoś powiedzieć o tegorocznym roku na tej uczelni? Czy uczelnia jest dobra czy może stare dobre WSJO?? Bardzo byłbym wdzięczny za udzieleniu paru dobrych informacji. |
|
| Powrót do góry |
|
|