Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wyniki japonistyki-UAM

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 1:13 pm   Odpowiedz z cytatem
1 Bułecki Zbigniew

2 Fijałkowska Agata

3 Gofryk Aleksandra

4 Gralik Marta

5 Kaszuba Sławomir

6 Korcz Błażej

7 Pachciarek Paweł

8 Piotrowska Magdalena

9 Podpinka Agnieszka

10 Radziejewski Adam

11 Rucińska Agata

12 Serafin Karolina

13 Szypura Agnieszka

14 Wątły Wojciech

15 Wielguszewska Monika

Mnie tam nie ma,a szkoda

Alita

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 1:49 pm   Odpowiedz z cytatem
Heh, zabrakło mi 1,89 pkt.. Jak myślicie, jest sens pisać odwołanie? Jak to było w poprzednich latach, ile osób z odwołania się dostawało?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Ayami

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Mi zabrakło 0,86 Odwołanie chyba napiszę, bo co mi szkodzi. A wiecie co trzeba w nim załączyć? Oryginał świadectwa chcą może ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
slawek15

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:30 pm   Odpowiedz z cytatem
A ja sie dostalem :)
super, normalnie nie do uwierzenia!!
Mialem maxa!! hehe...
Czy ktos z tego forum rowniez sie dostal??
Pozdrawiam
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:44 pm   Odpowiedz z cytatem
ALE W TEJ CHWILI WSZYSCY KTORZY SIE NIE DOSTALI DO BIUREK I PISAC ODWOLANIA!!!! ALE JUZ!!! ZAWSZE JEST SZANSA, ZAWSZE JEST NADZIEJA, DO ROBOTY!!!!

A jak sie z odwolania nie dostaniecie to na inny wydzial ktory ma stypendia w Japonii (polibuda czy akademia rolnicza). Nie poddawajcie sie, to nie jest koniec swiata. Mnie oblali w Krakowie na polaku przez jery i e ruchome na gramatyce. Poszlam na inny kierunek i po roku startowalam jeszcze raz do Poznania. I sie udalo. I latam do Japonii od 7 lat w te i z powrotem, a od prawie trzech siedze tu ciurkiem.

ODWOLANIA PISAC, JUZ!!!!

Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:51 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie dostałam się ,gdybym miała na odwrót punkty z japonistyki i sinologii to dostałabym się na sinologię. Nie składałam nigdzie dokumentów oprócz UAM. Odwoływać mogę się tylko na japonistykę, ale przy was nie mam żadnych szans na dostanie się z odwołania . Nie chce mi się żyć.
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco, glupot nie gadaj tylko bierz sie za pisanie. Wiem co czujesz bo czulam sie tak samo po Krakowie. Ale nie mozna sie poddawac. Jak sie poddasz to na pewno nic sie samo nie ruszy a jak zaczniesz dzialac to a nuz cos ciekawego wpadnie Ci w oko. I tak masz wieksze szanse jak napiszesz niz jak nie napiszesz tego odwolania.
Nie poddawaj sie!!!

Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:57 pm   Odpowiedz z cytatem
Hotaru o jakich szansach ty mówisz?! Na japonistyce jestem na 46 miejscu, a na sinologii na 30. Tu nie ma żadnych szans, ale to żadnych .
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:59 pm   Odpowiedz z cytatem
Sluchajcie za moich czasow dostalo sie na japonistyke 10 osob, do 22 dobili z odwolan i wtedy bylo cos takiego jak wolny sluchacz. Wiedza ze po roku i tak zostanie polowa, bo ludzie sie wykruszaja (na pierwszym roku po miesiacu juz zrezygnowaly 2 osoby). Tempo jest zwlaszcza dla kogos kto nigdy nie mial do czynienia z japonskim dosyc duze i nie wszyscy to wytrzymuja. Na pewno maja w zapasie kilka miejsc na odwolania.
Piszcie!!!

Powrót do góry
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:01 pm   Odpowiedz z cytatem
uwielbiam podejscie hotaru Smile...spoczko ja juz zlozylem do poznania na WSJO,kierunek Fililogia angielska z Japonistyką...za rok i tak bede znowu startowal do poznania ma Japonistyke,nic mnie nie powstrzyma Smile

A co ujac w tym odwolaniu ?

Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:03 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiem jedo ze napewno nie bedzie zaadnych szans jesli niz nie zrobisz. A potem bedziesz sobie w brode pluc ze "moze bym sie dostala gdybym napisala"... nawet jesli nie wierzysz w swoje szanse napisz to odwolanie po to zeby miec spokoj sumienia ze zrobilas wszystko co moglas.

"uprzejmie prosze o ponowne rozpatrzenie mojego podania. Prosbe swa motywuje... itd."
piszcie!!!!

Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:07 pm   Odpowiedz z cytatem
Hotaru, ok mogę napisać, ale nawet jeśli mają jakieś miejsca dla ludzi z odwołania to przyjmą tych którzy byli tuż za pierwsza 15, a nie kogoś z 46 miejsca .
Powrót do góry
Alita

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:09 pm   Odpowiedz z cytatem
Hotaru, dzięki wielkie za te informacje. To mi dało nadzieję Odwołanie już napisałam

Niltinco, ale może nie wszyscy napiszą odwołania. Nie poddawaj się
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:14 pm   Odpowiedz z cytatem
Wiekszosc osob jak nie widzi swojego nazwiska na liscie zalamuje sie i odchodzi ze spuszczona glowa. Niewielu ma jaja zeby probowac jeszcze raz (przepraszam za wyrazenie) - tak jak napisala Alita - z tych przed Toba napisze moze 5. Nie poddawaj sie!!

Niltinco, umiesz pisac kanjiory? Na koncu odwolania a przed swoim podpisem napisz - 宜しくお願い致します。Jak nie umiesz pisac to skopiuj to co napisalam i wydrukuj.
Moze to ich zmiekczy....
宜しくお願い致します。to zwrot nieprzetlumaczalny na polski - zawsze umieszcza sie go na koncu kazdej prosby czy to mowionej czy pisanej. Doslownie tlumaczac to "prosze dobrze mnie przyjac, dobrze o mnie myslec" Japonczycy stosuja to diabelnie czesto.

Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Taaa 5 osób z 46 które mają minimum 12 ptk. i może się odwoływać, Alicie łatwo pisać bo zdobyła więcej punktów ode mnie . Spróbuję, nic mnie to nie kosztuje chociaż nadziei wielkich nie mam.

Nie, niestety nie znam kanji, ale wątpię, żeby to ich wzruszyło . Skoro w czasie egzaminów nie wzruszył ich fakt, że sama uczyłam się japońskiego przez 8 miesięcy z ich zakichanego podręcznika to chyba wszystko mają gdzieś.
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Probuj, bede trzymac za Ciebie kciuki.
A jak sie nie uda z odwolania to jest tysiace innych mozliwosci - drugi nabor na kierunek zwiazany z uniwerkiem japonskim... podobno na akademii rolniczej w poznaniu bylo kiedys ogloszenie o mozliwosci stypendium w japonii i wisialo przez dluuuugi czas bo niewiele osob ma ochote (oprocz zapalencow) nieznajac jezyka jechac na drugi koniec swiata i nie moc wrocic na dluzszy weekend...
Tu jest oferta stypendialna z ambasady klika ale trzeba sie najpierw dostac na cokolwiek innego.
Niektorzy twierdza ze to nawet lepsze niz japonistyka - studia jezykowe naucza jezyka ale nie z kazdej dziedziny. Tlumacz musi sie przez cale zycie douczac...

Powrót do góry
Alita

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:36 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco, ja jestem na 39 pozycji i moja sytuacja nie jest dużo lepsza od twojej. Właściwie to sama też chciałam zrezygnować ale mama kazała mi napisać odwołanie :wink: Zobaczymy, nie ma nic do stracenia.

Hotaru, ale to odwołanie chyba się wysyła nie do Instytutu Orientalistycznego tylko do "Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej", czyli do ludzi, którzy nie mają pojęcia o kanji^^' Sama już nie wiem, najpierw zaadresowałam list do kierownika Instututu ale przeczytałam na stronie UAM zasady pisania odwołania.. http://www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1123
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Hmm na drugi nabór na akademie rolniczą w Poznaniu nie ma szans. Rodzice wystarczająco się teraz plują, a co dopiero jakbym im powiedziała, że chcę na rolniczą do Poznania . Z resztą na jaki kierunek bym tam poszła i z czego zdawała egzaminy jak z biologią czy geografią miałam styczność ponad rok temu. Odwołania wysyła się do "Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej" , wysyłałam tam w zeszłym roku (efekt tego odwołania widać teraz ). Chyba pozostaje mi tylko jakaś zaoczna anglistyka (o ile się dostane, a nawet jeśli nie chce tego studiować) i praca w jakimś sklepie .
Powrót do góry
Hotaru

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:54 pm   Odpowiedz z cytatem
A tu sa inne:
klik 1 klik 2 klik 3 klik 4 klik 5 klik 6

i wiele wiele innych...
Bedzie dobrze, zobaczycie! :)
Tylko sie nie poddawajcie!!!

Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 5:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Hotaru dzięki, ale na razie musze znaleźć jakiś kierunek na który mam szanse się dostać , a dopiero później pomyślę o stypendium.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4