| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
kajzerka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akira

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 12:55 pm |
|
|
|
Co do godzin przestudiuj sobie tę stronkę: http://ects06.wmid.amu.ed...dpId=11034
Co prawda z tego co pamiętam z planu, który był jeszcze rok temu dostępny na stronie Zakładu Sinologii: http://www.sinologia.amu.edu.pl/index-pl.php będziemy mieć nieco więcej zajęć niż to wynika z tych tabel (tak codziennie do 17-18 ).
A tak poza tym gratuluję
Co do wiedzy o Chinach na wstępie -oczywiście można jej nie mieć w ogóle (choć wydaje mi się to conajmniej dziwne). Ale w pełni zgadzam się z Niltinco: "jeśli nie interesujesz się daną kulturą to naprawdę będziesz mieć niezłą przeprawę z tymi studiami." Rok temu poszedłem awaryjnie na slawistykę tylko z mglistym pojęciem o południowej Słowianszczyźnie i jak przyszło co do czego strasznie się męczyłem, bo okazało sie, że to, o czym wcześniej myślałem, że może być ciekawe było po prostu nudne. I rok skończyłem z b. dobrymi wynikami, ale co z tego jeśli nie miałem z tego żadnej satysfakcji i kompletnie mnie to nie interesowało. Tak więc warto mieć pojęcie o tym co się będzie studiować, oczwiście nie trzeba, ale z drugiej strony po co studiować coś co tak naprawdę nas nie interesuje (nie wierzę w to, że przy prawdziwym zainteresowaniu Chinami nie czyta się o nich w ogóle...).
Jeszcze raz gratuluję,
do zobaczenia w październiku  _________________ 阮
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajzerka

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:03 pm |
|
|
|
| Z tego co tam napisane wynika, ze bedziemy miec takze j. rosyjski. To prawda? jesli tak to bede wniebowzieta. Aha, z tym japonskim, to chyba nie wiadomo. Moze bedzie to jakis inny jezyk np. koreanski, wietnamski, mam racje? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajzerka

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:24 pm |
|
|
|
Mi ta strona tez nie dziala. niemiecki tez cool. wsiera wno. Z tym wybieraniem to tak jest, ze na pewno wszyscy beda chcieli japonski i bedzie trzeba przydzielic tych z gorszymi wynikami do tych jezykow, jakie im pozostaly.Nie wierze, zeby ktokolwiek majac mozliwosc miedzy japonskim a tajskim wybral tajski. No, nie uwierze.
Jak to bedziemy miec do 17? Od rana? Tak dlugo? A gdzie moje zycie towarzyskie? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akira

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajzerka

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:40 pm |
|
|
|
| No dziwne to by troche bylo. Zwlaszcza, ze pewnie niemiecki jest od podstaw? W takim razie ja na pewno nie moge sie go uczyc, bo moj niemiecki jest duzo lepszy niz angielski, wiec troche by to bylo dziwne. Z kolei nie moga zrobic od stopnia zaawansowanego, bo wiele osob- jak ty- wogole sie go nie uczylo. No, ciekawe to wszystko. mam nadzieje, ze bedzie mozna wybrac miedzy niemeickim a rosyjskim. Aha, a wiekszosc zajec bedzie przy ul. Miedzychodzkiej? Musze sobie mieszkania szukac, a nie wiem gdzie. najbardziej sie boje w tej calej sinologii angielskiego, bo jak juz mowilam, moim pierwszym jezykiem zawsze byl niemiecki. Jeszcze jedno pytanie: czy trzeba miec zdolnosci plastyczne? Maturzysci ze stara matura podobno musza. My nie? Ja mam brzydki charakter pisma (dzieki Bogu, ze sa komputery). Mam nadzieje, ze to sie nie przelozy na znaki chinskie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akira

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajzerka

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Akira

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajzerka

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 2:26 pm |
|
|
|
| jestem zabita. zastrzelona. Moj entuzjazm siegnal zera. a tak sie cieszylam. Boze co ja zrobilam. Gdzie ja sie wpakowalam? Przez ostatnie kilka miesiecy wstaje o 10 i jedynym moim obowiazkiem jest zrobic obiad i isc do fitnes clubu. Jak ja teraz sie przestawie? I co na to moj mily? On mnie zabije. jak ja mu to powiem. On mysli, ze te studia to jakies 7 godzin dziennie. Do 15. <idzie_zapalic_z_nerwow> |
|
| Powrót do góry |
|
|
Norek

|
Wysłany: Pią Sie 04, 2006 10:56 am |
|
|
|
Lol:)
No to życze powodzenia we wszystkim:)
Idąc na takie studia wypada mieć odrobinę chęci poświęcenia swojego czasu i części siebie:)
Pozdrawiam! _________________ "YOU DON'T NEED A REASON TO HELP PEOPLE"
|
|
| Powrót do góry |
|
|