Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Wyniki japonistyki-UAM

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asiosh the Diabeu

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 6:50 pm   Odpowiedz z cytatem
też się nie dostałam... jestem dopiero na 50 miejscu... :/ heh, chyba już zdążę skończyć tą anglistykę zanim mnie na ten UAM przyjmą...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ayami

Post Wysłany: Wto Lip 12, 2005 7:46 pm   Odpowiedz z cytatem
Dzięki Hotaru, naprawdę dodajesz otuchy Jestem na 28 miejscu i napiszę to odwołanie, co mi szkodzi.
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sro Lip 13, 2005 7:57 am   Odpowiedz z cytatem
Ja mam pytanie do Slawek15, jak to zrobiłeś, że na japonistyce miałeś 20 punktów, a na sinologii (chyba, że to tylko zbieżność imion i nazwisk i tam nie zdawałeś) masz 12,2? Jak to jest skoro egzaminy z języków obcych i polskiego zdaje się tylko raz, a punkty są przepisywane na tę druga specjalność? O co cię pytali na poszczególnych egzaminach? Bardzo mnie ta różnica punktów ciekawi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
slawek15

Post Wysłany: Sro Lip 13, 2005 4:25 pm   Odpowiedz z cytatem
Moja rozmowa na sinologie to byla porazka, ja o Chinach praktycznie nic nei wiem (a rozmowa kierunkowa to przeciez jak juz pisalem 40% oceny). Zdawalem tez niemiecki, ktory byl moim drugim jezykiem i poszedl mi srednio. Widocznie kandydatom na sinologie poszlo lepiej niz tym na japonistyce i dlatego jest jak jest.
Dzisiaj byelm zawiezc swiadectwo, ale zapomnialem sie zapytac, jak mi poszly poszczegolne rozmowy (nie wiem, czy by mi nawet powiedziano)
Pisalem juz, ze te 20 punktow maksymalnych to jest kwestia wzgledna. Otrzymuja je osoba najlepsza z kandydatow (w tym przypadku ja na japonistyce). Wydaje mi sie, ze pomimo, ze na sinologie bylo mniej chetnych, byli oni naprawde swietni i byc moze poszczegolne rozmowy poszly im lepiej.
Mnie szczerze mowiac tez ciekawi ta roznica, ale nie bede w to wnikal. Moim celem byla japonistyka, bo o Japonii mam jakiekolwiek pojecie, a o Chinahc raczej cienko, a szanowna komisja na sinologii mocno mnie wymeczyla :) (bylem przedostatni na sin. wchodzilem o 14,45 - moze juz im sie nie chcialo mnie sluchac - hehe wszystko jedno)
spodziewalem sie, ze na sinologie mnie nie przyjma...

chcialbym tylko jeszcze zachecic wszystkich do odwolan - to nic nie kosztuje!! A noz sie uda? Probowac!!
Powrót do góry
Aquedita

Post Wysłany: Sro Lip 13, 2005 7:50 pm   Odpowiedz z cytatem
A ja się dostałam, numer 11 na liście przyjętych. Bardzo się cieszę i jestem z siebie dumna! :)
A wszystkim, którym zabrakło ułamkowych części punktów radze pisać odwołania. Moja przyjaciółka nie dostała się na medycynę za pierwszym sortem, a przecież to jest oblegany kierunek! Dostała się z odwołania, bo uzasadniła, że była wolontariuszką i pracowała z osobami przewlekle chorymi. Obecnie jest po 2 roku i jest bardzo szczęśliwa
A ty Sławku nie bądź taki skromny, dostac maksa z TAKIEJ ilości ludzi jaka przystępowała do rozmów to niezły wyczyn!!

E.A.Poe
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Akira

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 8:24 am   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Chinahc raczej cienko, a szanowna komisja na sinologii mocno mnie wymeczyla

Hmmm... nie było tak źle. Fakt, przygotowywałem się tylko na sinologię, to mogę mówić, ze było łatwo. Ale nie całkiem :). Najgorsze z pytań jakie dostałem to "Jakie są grupy etniczne w Afganistanie?". Czy na japonistyce też mieliscie takie pytania kompletnie nie związane z kierunkiem? Fakt, sprawdzają wiedzę ogolną o świecie , no ale bez przesady...
Nie udalo mi się - zabraklo mi głupiego pół punkta ( dokładnie 0,51 pkt... nic tylko seppuku ) . No nic - za trzy lata wystartuję na japonistykę...może pójdzie mi lepiej
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 9:42 am   Odpowiedz z cytatem
Mimo, że na japonistykę było więcej chętnych to pytania na rozmowie kierunkowej były łatwiejsze i nie zadawali pytań typu podaj stolice Mołdawii.
Powrót do góry
slawek15

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 10:16 am   Odpowiedz z cytatem
Jakby mi na sinologii zadali pytanie o stolice Moldawii to bym sie cieszyl. Nie wiem, czy wam rowniez, ale mi i innym osobom zdajacym tego samego dnia pokazano zdjecia jakichs chinskich zabytkow i kazano o nich opowiadac i pokazac na mapie. Osoby bradziej znajace sie na rzeczy potrafily to zrobic, ja niestety kojarzylem zdjecie, ale nic konkretnego nie powiedzialem o nich. W sumie zabraklo mi tylko 0,68 pkt zeby sie dostac, czyli chyba nie tak zle...
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 10:27 am   Odpowiedz z cytatem
Mnie pytali o stolice Mołdawii, podawali jakieś polskie nazwiska, których nie umiałam z niczym powiązać (na pewno to nie chodziło o polityków) i podali jakieś chińskie nazwy, które też nic mi nie mówiły i właśnie na tych pytaniach poległam .
Powrót do góry
Aquedita

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 12:03 pm   Odpowiedz z cytatem
No ja miałam pokazać na mapie Tajwan i opowiedzieć coś o tej wyspie... O ile z pierwszą częścią nie miałam kłopotu, to zaczęłam się kręcić gdy mówiłam o relacjach Tajwan - Chiny... Mi też rzucono kilka pojęć japońskich i nazwisk, znałam 6 z 8.
Nie pytano mnie o żadne stolice (BTW: stolica Mołdawii to Kiszyniów ) ani grupy etniczne, językowe itd, więc miałam szczęście :)

E.A.Poe
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Lip 15, 2005 4:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Też miałam pytanie o relacjach Chiny - Tajwan, ale z tym nie miałam problemu. Akurat o relacjach Mao Zedonga z Kuomintang troszkę czytałam, a o współczesnych relacjach (gospodarczych) też wiedziałam.
Powrót do góry
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 11:13 am   Odpowiedz z cytatem
ok,mam pytanie do tych którzy nie dostali sie na japke na uam i pisali odwołania.Czy dostaliście jakieś odpowidzi do waszych odwołań? Bo ja czekam i czekam...

Niltinco

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 1:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Wyniki z odwołania można sprawdzić na stronie http://odwolanie.amu.edu.pl/. Ja niestety się nie dostałam , a w dodatku miałam dzisiaj egzamin na anglistykę i czuje, że go skopałam . Kolejny rok zwalony .
Powrót do góry
bennosuke
鯉の殺人犯

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 1:51 pm   Odpowiedz z cytatem
no proszę, z odwołania też się nie dostałem ...no nic, posiedze trochę na WSJO

rootek

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 4:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Oż fuck... To tam tak ciężko się dostać? Ja myślałem, że luzik, mało kto garnie się do Japonii... Fakt, że mam dopiero te niecałe 16 lat ale chyba muszę się brać do roboty... Na razie naciągam rodziców na pozalekcyjny japonski ( kiepsko mi idzie ) Uhh, już się boję tych egzaminów wstępnych błee ( Ale na teście kończącym podstawówkę miałem pełną punktację )
Powrót do góry
JinkiEx

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 5:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Co prawda ja przy was to mała płotka, ale ztego co widze to musielibyście nawijać lepiej niż rodzeni japończycy, żeby się gdzieś dostać, albo coś osiągnąć na tym swiom uniwerku. Współczuje :) Szczeże

JinkiEx

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 5:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
Wyniki z odwołania można sprawdzić na stronie http://odwolanie.amu.edu.pl/. Ja niestety się nie dostałam , a w dodatku miałam dzisiaj egzamin na anglistykę i czuje, że go skopałam . Kolejny rok zwalony .

Nie łam się ! <Jedź na stadion X lecia kup kalashnikova (polecam stoisko u Wani), pożycz od dziadka jakiś stary poradziecki czołg i jazda na uniewrek.> Niech sobie nie myslą, że tak łatwo się podasz.

Po usunięciu zanaczenia (po prostu przeczytaj jeszcze raz bez tego fargmentu z < na początku i > na koncu:)) wyjdzie bardziej poważne pocieszenie.

Niltinco

Post Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 6:14 pm   Odpowiedz z cytatem
JinkiEx mam już napalm i pare granatów . Nie przejmuje się zbytnio tym, ze się nie dostałam z odwołania bo czułam, że mam marne szanse. Szkoda mi tylko zwalonego testu na anglistykę, ale może jakimś cudem go zdałam.
Powrót do góry
Saku Yukihime
わさび

Post Wysłany: Wto Wrz 06, 2005 8:03 pm   Odpowiedz z cytatem
slawek15 -> z czego się uczyłeś aby sie czegos dowiedzieć o Japonii?

ps. jestem w klasie maturalnej
z tego co rozumiem to chyba potrzebny jest polski i angielski na maturze wszędzie na Japonistyke
mozecie podać kilka pozycji z których warto się uczyć?
Powrót do góry
Kaiou

Post Wysłany: Sro Wrz 07, 2005 2:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie, potrzebny jest polski plus jeden a najlepiej dwa języki obce które znasz...

Polecam Historię Japonii, Mitologię Japonii, Japonia zmienna czy niezmienna, Bezsennośc w Tokyo (a co!) i jakieś powieści japońskich autorów tak na wstępie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4