| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
bennosuke 鯉の殺人犯

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Alita

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 1:49 pm |
|
|
|
| Heh, zabrakło mi 1,89 pkt.. Jak myślicie, jest sens pisać odwołanie? Jak to było w poprzednich latach, ile osób z odwołania się dostawało? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ayami

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:30 pm |
|
|
|
A ja sie dostalem :)
super, normalnie nie do uwierzenia!!
Mialem maxa!! hehe...
Czy ktos z tego forum rowniez sie dostal??
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:44 pm |
|
|
|
ALE W TEJ CHWILI WSZYSCY KTORZY SIE NIE DOSTALI DO BIUREK I PISAC ODWOLANIA!!!! ALE JUZ!!! ZAWSZE JEST SZANSA, ZAWSZE JEST NADZIEJA, DO ROBOTY!!!!
A jak sie z odwolania nie dostaniecie to na inny wydzial ktory ma stypendia w Japonii (polibuda czy akademia rolnicza). Nie poddawajcie sie, to nie jest koniec swiata. Mnie oblali w Krakowie na polaku przez jery i e ruchome na gramatyce. Poszlam na inny kierunek i po roku startowalam jeszcze raz do Poznania. I sie udalo. I latam do Japonii od 7 lat w te i z powrotem, a od prawie trzech siedze tu ciurkiem.
ODWOLANIA PISAC, JUZ!!!! _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:55 pm |
|
|
|
Niltinco, glupot nie gadaj tylko bierz sie za pisanie. Wiem co czujesz bo czulam sie tak samo po Krakowie. Ale nie mozna sie poddawac. Jak sie poddasz to na pewno nic sie samo nie ruszy a jak zaczniesz dzialac to a nuz cos ciekawego wpadnie Ci w oko. I tak masz wieksze szanse jak napiszesz niz jak nie napiszesz tego odwolania.
Nie poddawaj sie!!! _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 3:59 pm |
|
|
|
Sluchajcie za moich czasow dostalo sie na japonistyke 10 osob, do 22 dobili z odwolan i wtedy bylo cos takiego jak wolny sluchacz. Wiedza ze po roku i tak zostanie polowa, bo ludzie sie wykruszaja (na pierwszym roku po miesiacu juz zrezygnowaly 2 osoby). Tempo jest zwlaszcza dla kogos kto nigdy nie mial do czynienia z japonskim dosyc duze i nie wszyscy to wytrzymuja. Na pewno maja w zapasie kilka miejsc na odwolania.
Piszcie!!! _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
bennosuke 鯉の殺人犯

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:03 pm |
|
|
|
Wiem jedo ze napewno nie bedzie zaadnych szans jesli niz nie zrobisz. A potem bedziesz sobie w brode pluc ze "moze bym sie dostala gdybym napisala"... nawet jesli nie wierzysz w swoje szanse napisz to odwolanie po to zeby miec spokoj sumienia ze zrobilas wszystko co moglas.
"uprzejmie prosze o ponowne rozpatrzenie mojego podania. Prosbe swa motywuje... itd."
piszcie!!!! _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Alita

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:14 pm |
|
|
|
Wiekszosc osob jak nie widzi swojego nazwiska na liscie zalamuje sie i odchodzi ze spuszczona glowa. Niewielu ma jaja zeby probowac jeszcze raz (przepraszam za wyrazenie) - tak jak napisala Alita - z tych przed Toba napisze moze 5. Nie poddawaj sie!!
Niltinco, umiesz pisac kanjiory? Na koncu odwolania a przed swoim podpisem napisz - 宜しくお願い致します。Jak nie umiesz pisac to skopiuj to co napisalam i wydrukuj.
Moze to ich zmiekczy....
宜しくお願い致します。to zwrot nieprzetlumaczalny na polski - zawsze umieszcza sie go na koncu kazdej prosby czy to mowionej czy pisanej. Doslownie tlumaczac to "prosze dobrze mnie przyjac, dobrze o mnie myslec" Japonczycy stosuja to diabelnie czesto. _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:35 pm |
|
|
|
Probuj, bede trzymac za Ciebie kciuki.
A jak sie nie uda z odwolania to jest tysiace innych mozliwosci - drugi nabor na kierunek zwiazany z uniwerkiem japonskim... podobno na akademii rolniczej w poznaniu bylo kiedys ogloszenie o mozliwosci stypendium w japonii i wisialo przez dluuuugi czas bo niewiele osob ma ochote (oprocz zapalencow) nieznajac jezyka jechac na drugi koniec swiata i nie moc wrocic na dluzszy weekend...
Tu jest oferta stypendialna z ambasady klika ale trzeba sie najpierw dostac na cokolwiek innego.
Niektorzy twierdza ze to nawet lepsze niz japonistyka - studia jezykowe naucza jezyka ale nie z kazdej dziedziny. Tlumacz musi sie przez cale zycie douczac... _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Alita

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:36 pm |
|
|
|
Niltinco, ja jestem na 39 pozycji i moja sytuacja nie jest dużo lepsza od twojej. Właściwie to sama też chciałam zrezygnować ale mama kazała mi napisać odwołanie :wink: Zobaczymy, nie ma nic do stracenia.
Hotaru, ale to odwołanie chyba się wysyła nie do Instytutu Orientalistycznego tylko do "Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej", czyli do ludzi, którzy nie mają pojęcia o kanji^^' Sama już nie wiem, najpierw zaadresowałam list do kierownika Instututu ale przeczytałam na stronie UAM zasady pisania odwołania.. http://www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1123 |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hotaru

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 4:54 pm |
|
|
|
A tu sa inne:
klik 1 klik 2 klik 3 klik 4 klik 5 klik 6
i wiele wiele innych...
Bedzie dobrze, zobaczycie! :)
Tylko sie nie poddawajcie!!! _________________ hotaru
~*~*~
七転び八起き
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 5:00 pm |
|
|
|
| Hotaru dzięki, ale na razie musze znaleźć jakiś kierunek na który mam szanse się dostać , a dopiero później pomyślę o stypendium. |
|
| Powrót do góry |
|
|