| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nyuu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Dakki

|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 3:38 pm |
|
|
|
| Fajnie, tylko ze u mnie nie ma "opcji regionalnych i językowych" , są tylko "ustawienia regiolane" z ikonką z Ziemią.. I już jestem w kropce bo nie ma dalej tego co powinno być. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 3:53 pm |
|
|
|
| Dakki, ale tam chyba też masz możliwość wyboru języka. Poszukaj w opcjach bo gdzieś na pewno to będzie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Gahoi

|
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 11:54 pm |
|
|
|
| Odświeżę temat, czy ▼Microsoft AppLocale Utility podczas instalacji sprawdza może legalność systemu? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kanashii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
|
| Powrót do góry |
|
|
kajtek88r

|
|
| Powrót do góry |
|
|
shambler

|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 9:53 pm |
|
|
|
Napewno napewno u mnie właśnie nie ma tego PL. |
|
| Powrót do góry |
|
|
BenQ

|
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 3:57 pm |
|
|
|
| ehh podczas gdy daje panel sterowania/ Opcje regiolnalne i jezykowe/jezyk/szczegoly .. podczas wybierania jezykow nie mam JAPONSKIEGO .. czy ktos mi moze wytlumaczyc jak zrobic ? _________________ Ben
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 12:38 pm |
|
|
|
| Nie masz bo pewnie wcześniej nie zainstalowałeś języków wschodnioazjatyckich. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Szymen

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 8:41 pm |
|
|
|
| Witam. A co mam zrobi, gdy po instalacji znaków japoński mam na pierwszym miejscu, tzn. przy każdym włączeniu windowsa odpala mi się japoński a nie polski i za każdym razem muszę zmieniać na język rodzimy bo nie ma polskich fontów. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Szymen

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 10:54 am |
|
|
|
Takie banalne:P hehe
Dzięki wielkie:P |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ailish

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 10:21 am |
|
|
|
Cóż... Małe odświeżenie tematu... Ja mam podobny problem jak ktoś tam powyżej, kto nie do końca otrzymał pomocna odpowiedź ;
Jak zwykle mój komputer szpanuje indywidualizmem...
Zaczęło się od tego, że zaraz po tym jak ustawiłam i zainstalowałam wszystko ładni, jak na pasku języka ustawiałam JP to po kilku sekundach ( po jakimkolwiek kliknięciu myszką) ustawiało się z powrotem na PL...
Ale po jakimś czasie ten problem znikł ;
Wszystko mogłoby być dobrze, gdyby nie to, że u mnie nigdzie na tym pasku nie ma ikony "a"
Zamiast tego takie ładne kilka dziwactw:
Jeżeli ktoś zaraz napisze, ze to prawdopodobnie, że nie rozwinęłam paska ( wybaczcie.. ale szukając takiej ikonki każdy palant sprawdziłby rozwijając.. OwO; ) to cóż.. ukatrupię..
Oczywiście czcionki mi bez problemu czyta.. Ale nic mi z tego skoro ten cały manewr zrobiłam tylko po to by móc pisać.... W wordzie oczywiście nic nie działa... A nawet jak udało mi się poszperać w ustawieniach i wreszcie cosik japońskiego się pokazało, to oczywiście było to na tyle dziwacznie nie poprawne ( cóż.. sama katakana o treści "jedna literka na klawiaturze - jeden symbol katakany" i to jeszcze np. a=chi , b=ko, c=ri itp.)
Niecierpliwie czekam aż ktoś wynajdzie sposób by jakoś to przezwyciężyć
edit:
Znów coś dziwnego.. ; Na chwilkę mi się włączyła na pasu literka "a" i miałam normalne ustawienia ( takie jakie powinny być >D ) <WoW! Niemożliwe!> chciałam tu napisać! I Hurra! Ładnie pisało hiragana.. ale włączyłam worda.. I znów kicha znów znikła literka "a" i pasek wrócił do poprzedniego stanu i znów nie da się pisać... uhh... ;
edit 2:
ハアアアア!
wygląda na to, że jednak działa... Ikonka znów się pokazała i teraz uparcie ( całe szczęście ; ) nie chce zniknąć... Ale oczywiście nic nie może być idealnie.. jak przełączam na język polski... To nie działają polskie znaki.. Muszę najpierw na japoński lub angielski i dopiero wtedy na polski by działały...
No cóz... To kolejny dowód, że mój komputer jest indywidualistą.. Wygląda na to, że już wszystko powinno działać... Nic nie szperałam w ustawieniach.. właściwie to problem naprawił się sam.. OwO;
Dziękuje za uwagę.. OwO; |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ailish

|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 10:18 am |
|
|
|
Jednak problem postanowi nie zniknąć.. -___-;
| Cytat: |
| przełączanie języków działa dla poszczególnych programów - jeśli na przykład będzie zaznaczone pole tekstowe w przeglądarce i zmienisz na japoński, to po kliknięciu na pulpit/gg znowu będzie polski. |
Zgadza się.. tylko z drobna różnicą... Bo nie muszę klikać żadnego pola tekstowego ani jakiegokolwiek elementu programu którego używam... Wystarczy, że go włączę i już się zmienia.. -__-;
Dalej problem ze znikającym "a" istnieje...szczególnie przy pierwszej zmianie języka zaraz po włączeniu komputera.. Musze przełączyć na jakiś inny język by pojawiła się literka...gggrr... Nie raz ustawiałam 'dopasuj pozycję paska języka'... I kicha...
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co się dzieje? -___-;? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Nana-chan

|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 4:47 pm |
|
|
|
Cóż wszystko by było pięknie i kolorowo ale zawsze jest jakieś ale. Gdy biorę "dodaj" i chcę wybrać Język to nie ma Japońskiego. A zrobiłam wszystko tak jak trzeba. To nie fair  |
|
| Powrót do góry |
|
|