| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Pon Gru 25, 2006 1:37 pm |
|
|
|
Bravo! Brawo!
Temat przykleić i totać kolorków żeby każdy go widział, kto powinien ;]
ja się tylko pochwale że samemu udało mi się to zrobić :)
Pozdro. |
|
| Powrót do góry |
|
|
kaila^^

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pon Gru 25, 2006 8:01 pm |
|
|
|
| Np które? Ja nigdy nie myślałem, że nie trzeba zaznaczyć obydwu dopóki nie spróbowałem. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
grundziol

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 6:55 pm |
|
|
|
| Japońską czcionkę zainstalujesz z płyty Windows'a, a jej cenę możesz sprawdzić w pierwszym lepszym sklepie z oprogramowaniem. Jeśli nie masz cd to wystarczy, że wejdziesz na jakąkolwiek japońską stronę w necie, a od razu pojawi się komunikat z instalacją czcionki. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Cwier-san

|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 9:20 am |
|
|
|
siemka
a ja mam takie pytanie.Wszystko OK.zainstalowalem wszystko wg schematu obrazkowego, ale gdy dochodz do pisania w WORDzie dodatkowe ikony z paska startowego tj. zostaja tylko ikona JP, klawiatura, chmurka z znakiem zapytania oraz caps i kana.Moglibyscie cos doradzic? Z gory thx za reply[/list][/b] |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
puchu

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 2:02 am |
|
|
|
Mam nadzieję, że mój problem pasuje do tego tematu, jeśli nie, to proszę jakiegoś moderatora o przeniesienie go.
W chwili obecnej jestem w Japonii. Ponieważ nie mam możliwości podłączenia zwykłego łącza internetowego, kupiłam kartę PCMCIA (eMOBILE D01NX) i podpisałam umowę z eMOBILE. I tutaj pojawia się problem. Pomimo zainstalowanej obsługi znaków japońskich na moim laptopie (Dell, Windows XP), pomimo zaistalowania wszystkich sterowników dołączonych do karty, pomimo możliwości pisania po japońsku, wyświetlania się stron japońskich i pomimo zastosowania wszystkiego, co znalazłam w tym temacie,wszelkie informacje dotyczące karty i łącza widoczne są dla mnie jako znaki zapytania. Ale też nie całkiem - widoczne są pojedyncze znaki pośród wielu znaków zapytania.
Konkretnie mój problem polega na tym, że to łącze chodzi u mnie bardzo wolno, choć znajomym (również używającym laptopów bez japońskiego systemu operacyjnego, z podobnymi kartami, w tym samym budynku a nawet w pokoju obok) chodzi zdecydowanie szybciej. Bardzo możliwe, że skonfigurowanie ustawień karty by coś pomogło, ale nie jestem w stanie nic skonfigurować widząc tylko znaki zapytania. W związku z tym zaczęłam szukać sposobów na umożliwienie wyświetlania się znaków normalnie, jak powinny. Mam włączoną obsługę języka japońskiego, i, jak już napisałam, skorzystałam ze wskazówek podanych na tej stronie. Co jeszcze mogę zrobić? |
|
| Powrót do góry |
|
|
kropla

|
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 2:32 pm |
|
|
|
| Trzeba jeszcze w takim razie zmienic domyslne ustawienia jezyka dla tych programow, ktore nie korzystaja z Unicode. W XP robi sie to w Opcje regionalne i jezykowe -> Zaawansowane -> Jezyk dla programow nie obslugujacych kodu Unicode. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
|
| Powrót do góry |
|
|
slawek15

|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 7:54 pm |
|
|
|
A robisz wszystko tak, jak jest pokazane wyżej?
Bo nie jestem pewien, czy w dobrym miejscu japońskiego szukasz.
Musisz zainstalować obsługę języków wschodnioazjatyckich i tam będziesz miał japoński. |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kokonattsu

|