| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
stopod

|
Wysłany: Pon Gru 11, 2006 6:24 pm |
|
|
|
Witam.
Czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś dystrybutora mieczy samurajskich. Postanowiłem sobie kupić katanę. Kiedyś znalazłem jednego dystrybutora na allegro, ale w tej chwili nie wystawia już mieczy. Miał też stronę internetową i właśnie tej strony szukam. Chodzi mi konkretnie o katany wykuwane metodą tradycyjną (składające się z kilkunastu tysięcy warstw), a nie o miecze treningowe za 300 zł, tylko za kilkanaście tysięcy. Jeżeli ktoś ma namiary na tę stronę albo inne to prosiłbym o adres.
dzięki. |
|
| Powrót do góry |
|
|
mottomo

|
|
| Powrót do góry |
|
|
stopod

|
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 4:45 pm |
|
|
|
Konkretnie to szukam strony pewnego dystrybutora, który miał kontakt z 'kowalem' z Japonii. Wiedza przekazywana z ojca na syna. Miecze były robione na zamówienie, czekało się na nie około dwóch miesięcy. Z ilością warstw to grubo przesadziłem w poprzednim temacie:) Katana za 12 tysięcy PLN, miała 120 warstw (jak oczywiście dobrze pamiętam, bo 1200 to chyba też za dużo), pamiętam że była to jakaś pełna suma za warstwę. 150 warstw to 15000 itd.
Jakieś trzy miesiące temu trafiłem na jego stronę a nie zapisałem ją sobie w zakładkach i teraz nie dam rady sobie jej przypomnieć ani jej znaleźć w necie. Pomyślałem, że ktoś z tego forum miałby adres tej strony. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Arazaziel

|
Wysłany: Czw Sie 16, 2007 9:40 pm |
|
|
|
| stopod napisał: |
Konkretnie to szukam strony pewnego dystrybutora, który miał kontakt z 'kowalem' z Japonii. Wiedza przekazywana z ojca na syna. Miecze były robione na zamówienie, czekało się na nie około dwóch miesięcy. Z ilością warstw to grubo przesadziłem w poprzednim temacie:) Katana za 12 tysięcy PLN, miała 120 warstw (jak oczywiście dobrze pamiętam, bo 1200 to chyba też za dużo), pamiętam że była to jakaś pełna suma za warstwę. 150 warstw to 15000 itd.
Jakieś trzy miesiące temu trafiłem na jego stronę a nie zapisałem ją sobie w zakładkach i teraz nie dam rady sobie jej przypomnieć ani jej znaleźć w necie. Pomyślałem, że ktoś z tego forum miałby adres tej strony. |
trafiłeś w sedno jednego z moich zainteresowań, a co za tym idzie, poszukam tej strony. Jak coś znajde napisze oczywiście tutaj i z PM'uje Ciebie.
Pozdrawiam_________________
私は学ぶ日本語を始めることを持っている
ps. nowy oryginalny avatarek z arazem  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 5:58 pm |
|
|
|
| Jeżeli już uda Ci się sprawić takie cacko to będziesz moim idolem :) Życze Ci z całego serca, bo moim marzeniem jest skolekcjonowanie zbroi Samuraja. Niemożliwe? Wiem, ale cóż ;D Narazie posiadam jakieś treningowe Bokken, a do katany jakiej ty poszukujesz to mi daleko. Powiedz mi czy będziesz jej używał w celach czysto kolekcjonerskich ? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Arazaziel

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|