| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Nyami

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shinji

|
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Megumi

|
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 7:07 pm |
|
|
|
Cześć. Przydryfowałam niedawno na to forum, i, jakżeby inaczej, jestem nastoletnią fanką mangi zafascynowaną tym językiem, ba ba ba, a ostatnio z krukońską przyjemnością wkuwam kanę etc., dalej w ten wzorek. Szukam w necie różnych kursów itp. (fascynujące, w wielu kwestiach sobie przeczą, np. jeśli chodzi o używanie 'anata') i wasze forum jest wielce pomocne jeśli o to chodzi
Nie mogę jednak się nie czepiać:
| Cytat: |
| Jeśli chcemy nauczyć się 2000 tys. Kanji to naprawdę potrzebne będzie samozaparcie. |
Fakt, do nauczenia się dwóch milionów znaczków potrzeba dużo samozaparcia
pzdr. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kaiou 羊

|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 10:26 am |
|
|
|
To typowe dla kursów internetowych - są w 99,9% robione przez ludzi, którzy nie znają języka niestety. To miło że ktoś się stara, ale jednak więcej to może zaszkodzić niż pomóc :)
A jak powstają nowe kursy? Ludzie nie znający języka "uczą się" z istniejących nic nie wartych kursów internetowych a później na ich podstawie robią swoje jeszcze mniej warte kursy... tak już bywa...
Witamy na forum :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sayuri

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Mateushi

|
Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 6:53 pm |
|
|
|
| bennosuka ogolnie byl bym zainteresowany pomoca w pisaniu lekcji etc. daj jakis kontakt ^_^ gg mail |
|
| Powrót do góry |
|
|
Yume

|
Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 8:05 pm |
|
|
|
| bennosuke napisał: |
Parę słów wstępu...
(...)
To by było na tyle. Na tym zakończymy lekcję pierwszą. Do zrobaczenia w kolejnej lekcji. |
teoria swoja droga a realia swoja i tak pozniej okazuje sie ze ludzie/gdziekolwiek by nie byli/ i tak mowia potocznie, po za tym nie opieralabym sie twardo na literaturze,dostepnej w polsce,bo potem okazuje się że po prostu:' tak sie nie mowi'.Chciałabym zwrocic rowniez uwage na jezyk jakim sie posluguja mezczyzni i kobiety,czasami jest zupelnie inny.
benkyo shite to ganbatte! _________________ Człowiek całe życie się uczy i tak głupi umiera...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Shinji

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kittka

|
Wysłany: Czw Sie 17, 2006 9:37 pm |
|
|
|
| Witam wszystkich! Zafascynował mnie język japoński i właśnie próbuję się czegoś nauczyć... Mam takie pytanko: dlaczego w dialogu 'dewaarimasen' jest napisane razem, a poza dialogiem 'dewa arimasen' - oddzielnie...? Jak to się w końcu pisze? Bo nie mogę się połapać... :/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
zabul00

|
Wysłany: Pią Sty 12, 2007 11:28 pm |
|
|
|
Jestem tutaj pierwszy raz i pierwszy raz na forum wiec nie wiem czy dobrze wcislam zeby to napisac..he.
Moim marzeniem jest zamieszkac w japonii i postanowilam sie nauczyc jezyka:) kupilam slownik ale chcialabym poznac podstawy..i mam pierwszy problem---> chcialabym wiedziec czym rozni sie katakana od hiragany i do czego czego konkretnie sluza..jak dziecku bo czytam i czytam i nie rozumiem:( wstyd mi bardzo ale bardzo prosze o odpowiedz!
pozdrawiam zabka:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
zabul00

|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 2:51 pm |
|
|
|
Posiadam Mozille 1509 i nie wiem jak ustawic zeby pokazywalo mi japonskie znaki zamiat tego mam pytajniki probowalam w ustawieniach jezykowych ale nie dziala...moze w jakiejs innej przegladarce wam pokazuje?
zabka |
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
|
| Powrót do góry |
|
|
zabul00

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Nie Sty 14, 2007 5:08 pm |
|
|
|
po prostu Twoje pytania są z serii pytań najczęściej zadawanych i pytanie o to jak zainstalować język japoński na kompie jest jednym z nich.
Pozdro
;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
zabul00

|
|
| Powrót do góry |
|
|
zabul00

|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 12:40 am |
|
|
|
Hej:) Mam jeszcze takie pytanko bo wziełam sie powoli za nauke katakany i hiragany i tak się zastanawiam...bo to sluzy do zapisywania jakis koncowek fleksyjnych i partykol bla.. a co z reszta? Jak pisze sie zdania? osobne slowa? Przeszukiwalam ta stronke ale ciezko cos znalesc takiej osobce jak ja jak zaczynam od totalnego zera i wszytsko dla mnie brzmi obco:( cos wspominacie o kanji ale bardzo zawile...
oj:(
pozdrawiam zabka |
|
| Powrót do góry |
|
|
Patrycja

|
|
| Powrót do góry |
|
|