Musi to brzmieć pięknie w wykonaniu Japończyków, ale zapewne nie każdy utożsamia się ze słowami hymnu. Jak wiadomo liczba zwolenników monarchii jakoś nie imponuje, a przecież ustrój polityczny zmieniał się przez wieki.
Tekst jest swietny... Ale szukałam w necie prubując go uslyszeć i nic.. Prawie nigdzie go nie ma..:/ Jakby ktoś z was znalazł niech poda adresik.. Bede bardzo wdzieczna.
_________________ さるわたり
Samotność -
świerszczyk w klatce
Na ścianie.
_________
Basho
Saku Yukihime wikipedia właśnie tym sie różni od innych stron ze nie ma tam praw autorskich. Wszystko tam to Open Source.
Prawdę mówiąc wiele rzeczy (głównie zdjęć) jakie na tym forum pisze są z wikipedii, ale pisze po swojemu chyba że tak jak tu nie można inaczej napisać.
Nie cały tylko to co ważne, a że cały artykuł jest nie za duży to nie moja wina. Dla porównania to link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Japonii
Zresztą nie licząc obrazka z nutami to reszta mogła być z jakiejkolwiek innej strony ponieważ hymn jednak zawsze jest taki sam, a że dużo siedzę na wiki to akurat z niej wziąłem.