| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kosuke

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Yukari

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 7:30 am |
|
|
|
| Czytałam te książkę i żałuję zmarnowanego czasu na jej przeczytanie. Jest nudna jak mało, która książka. Fabuła strasznie się wlecze, a momenty, w których czytało się te książkę trochę szybciej można policzyć na palcach jednej ręki. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kosuke

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mosad

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 5:36 pm |
|
|
|
| Niltinco napisał: |
| Czytałam te książkę i żałuję zmarnowanego czasu na jej przeczytanie. Jest nudna jak mało, która książka. Fabuła strasznie się wlecze, a momenty, w których czytało się te książkę trochę szybciej można policzyć na palcach jednej ręki. |
Widziałem film na podstawie tej książki. Nie był jakiś super ale książkę przeczytam, chociażby ze względu na (podobno) ciekawe opisy życia codziennego japończyków.
Pozdro ; b_________________
| Cytat: |
| "Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage" - Lao Tzu |
www.macross.wordpress.com |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
melmo

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 2:54 am |
|
|
|
| Podchodziłam do tej książki conajmniej trzy razy, ostatni raz i tak rekordowo bo przeczytałam ok. 3/4 zanim mnie pokonała. Prawdopodobnie będę próbować do skutku . Zastanawia mnie to czy już autor nie był nią znudzony w trakcie pisania. Niestety nie można mówić o miło spędzonym czasie nad jej lekturą.... |
|
| Powrót do góry |
|
|
Ji-ye

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 6:54 pm |
|
|
|
Pamiętam, że czytałam tę książkę jeszcze w Liceum, więc daaawno temu:) W pamięc zapadło mi chociażby to, że jest nasycona słownictwem fachowym, dużo jest profesjonalnego żargonu. Momentami ciężko było iść naprzód, ale wytrwałam i ogólnie nie żałuje, bo książka była dobra.
A czy widział ktoś film na jej podstawie? :) Zastanawiam się jak się ma do książki^^ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kenshin3

|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 5:56 pm |
|
|
|
Książka jest ciekawa i wizja, choć dziś może nie porusza, tak jak wtedy gdy się ukazała w Japonii, to warta przeczytania i przestudiowania jej wątków. W dużej mierze pisana fachowym naukowym językiem, co może przeszkadzać, Ja niektórych momentów nie mogłem przebrnąć. Kilka razy, szczególnie na początku po prostu mnie nudziła ale w miarę rozwijania się akcji pobudzała mnie do dalszego jej odkrywania
Podsumowując, czytałem lepsze książki japońskich autorów, choćby Kawabaty Yasunariego, mimo to nie żałuję czasu spędzonego na czytaniu jej bo bardzo byłem ciekaw przedstawienia wizji zatonięcia Japonii.
Polecam wszystkim cierpliwym i ciekawym świata  |
|
| Powrót do góry |
|
|