| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
mistcz_ironji

|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 9:11 pm |
|
|
|
| mottomo napisał: |
| Hm, pierwszy raz słyszę o tym wydziale ale zapowiada się ciekawie... O ile dobrze rozumiem są to studia licencjackie niezależne od UAM'u , tak? |
zgadza sie. _________________ olłejs bi jurself kos ju mej fajnt jurself baj jurself ent dats not fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 439 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 9:02 am |
|
|
|
1. Gratuluję i zazdroszczę wam tego WSJO ;/
ja jednak musze się męczyć z rosyjskim 5x15
załamka....
w piątek mam 1 wykład, ale dziś jede do domu,. więc jutro nie idę P
a teraz mam informe <ziewa>  |
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 7:18 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| na forum uczelni starsze roczniki pisza ze w drugim semestrze doloza nam wiecej zajec. |
Ciekawe skąd mają taką wiedzę skoro japonistyka jest po raz pierwszy na wsjo? Oo |
|
| Powrót do góry |
|
|
vana

|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 10:54 pm |
|
|
|
| ikari_yui napisał: |
| na forum uczelni starsze roczniki pisza ze w drugim semestrze doloza nam wiecej zajec. |
Ciekawe skąd mają taką wiedzę skoro japonistyka jest po raz pierwszy na wsjo? Oo |
Bo tak działa ta szkoła. W IIsem. dodają trochę zajęć. Może nie z praktycznej nauki, ale zawsze to więcej godzin.... |
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 11:56 pm |
|
|
|
| Bo tak działa ta szkoła. |
Wiesz, akurat jak funkcjonuje ta szkoła to ja, niestety, wiem, aż za dobrze. ;]
I uwierz ona nie funkcjonuje, albo jak kto woli funkcjonuje tak jak ma w danej chwili ochotę '
| W IIsem. dodają trochę zajęć. |
Taaa tyle co on nam tego dodają to równie dobrze mogli by nie dodawać. O ile dobrze pamiętam to w 2gim semestrze dodają jedna godzinę komunikacji. I przedmioty dodatkowe np. językoznawstwo zastępują czymś innym np. historią literatury. O sorki morfologia jeszcze dochodziła, ale to raz na 2 tyg^^"
Oczywiście opieram się tylko i wyłącznie na anglistyce, bo jak wszystkim wiadomo precedensu z japonistyką jeszcze nie ustanowiono. Więc nikt nie wie jak b ędzie. " Nie zdziwiła bym się gdyby zamiast dodać odjęli przedmioty " Ale oby tak nie było...
| Może nie z praktycznej nauki, ale zawsze to więcej godzin.... |
weee to wam nawet z praktycznej tej komunikacji nie dodadzą? To kiepsko... Poza tym nie wiem czy jest się czym cieszyć bo te dodatkowe godziny to może być np psychologia, która na anglistyce też dochodziła " (Nie mówię, że psychologia była zła ale napewno lepiej można by wykorzystać ten czas studiując japonistykę...)
Ale jak już pisałam ze wsjo nigdy nic nie wiadomo więc może jednak coś wam dodadzą. ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji

|
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 6:35 am |
|
|
|
| vana napisał: |
| ikari_yui napisał: |
Bo tak działa ta szkoła. W IIsem. dodają trochę zajęć. Może nie z praktycznej nauki, ale zawsze to więcej godzin.... |
no wlasnie z tad => stąd wiem.od starszych rocznikow np anglistyki. _________________ olłejs bi jurself kos ju mej fajnt jurself baj jurself ent dats not fan
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
mistcz_ironji