| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Brenda6

|
|
| Powrót do góry |
|
|
SchwarzerEngel

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 12:28 pm |
|
|
|
| Generalnie TAK. Szczególnie na japonistyce. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 1:24 pm |
|
|
|
| Bez przesady. Owszem jest kupa nauki, kupa zadań domowych i po zajęciach jak się po południu lub wieczorem wraca do domu to nie ma się ochoty już na nic, a tu do książek trzeba zajrzeć. Ale jak się dobrze rozplanuje wszystko to czas na wyjście ze znajomymi też się znajdzie. Jednak o imprezach na okrągło możesz zapomnieć. Jak chcesz tak "studiować" to polecam filozofie, socjologię lub inne studia z pogranicza absurdu. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 6:27 pm |
|
|
|
| a jeżeli umiałabym już japoński na wyższym poziomie to nauki było by mniej?? Bo ja się uczę japońskiego i już dużo umiem. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 6:52 pm |
|
|
|
| To zależy na którym roku, ale większość jest po polsku. Po japońsku właściwie miałam jedynie na zajęciach z tłumaczenia lub praktycznej nauki języka. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 6:57 pm |
|
|
|
| to może dziwnie zabrzmi ale czy jest czytania na tyle dużo bym sobie mocno popsuła wzrok bo nie chciałabym sobie poważnie zniszczyć wzrok. A i na ile zdałaś maturę z polskiego że się dostałaś i od ilu można się dostać bo ogólnie angielski mnie nie straszy bo jestem z niego całkiem niezła i z jakich jeszcze trzeba zdawać?? A tak wgl. to dziękin że poświęcasz mi czas by odpowiadać na moje pytania :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 7:32 pm |
|
|
|
Zdawałam starą maturę.
Od ilości znaczków można sobie popsuć wzrok i pomieszać zmysły... . |
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 7:38 pm |
|
|
|
| Ale nie żałujesz że poszłaś na te studia ?? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 8:29 pm |
|
|
|
| Nie, ale żałuję, że nie mam dodatkowych studiów bądź kwalifikacji bo sama japonistyka to jedna szału nie robi na rynku pracy. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Brenda6

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 8:39 pm |
|
|
|
hmm... prosze powiedz mi czy bym dobrze zrobiła. Mówiłaś że japonistyka ma później mały wybór pracy a jeżeli poszłabym na plan B?? Czyli : pójść na klimatologię o której także pragne ale mniej niż japonistykę. Po studiach wyjechać do Japonii i tam znaleźć pracę jako klimatolog. Hmm... czy lepsze będzie rozwiązanie B od A ??
1 |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 8:46 pm |
|
|
|
| Nie wiem jakie zapotrzebowanie na klimatologów jest w Japonii, zwłaszcza wśród obcokrajowców. Do tego musiałabyś jakoś nauczyć się języka by móc tam pracować. Wybór studiów i kolejnych decyzji by dostać pracę zależy tylko i wyłącznie od ciebie. |
|
| Powrót do góry |
|
|
SchwarzerEngel

|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 10:42 am |
|
|
|
| Brenda6 napisał: |
| to może dziwnie zabrzmi ale czy jest czytania na tyle dużo bym sobie mocno popsuła wzrok bo nie chciałabym sobie poważnie zniszczyć wzrok. A i na ile zdałaś maturę z polskiego że się dostałaś i od ilu można się dostać bo ogólnie angielski mnie nie straszy bo jestem z niego całkiem niezła i z jakich jeszcze trzeba zdawać?? A tak wgl. to dziękin że poświęcasz mi czas by odpowiadać na moje pytania :) |
Warunki rekrutacji masz na stronach uniwersytetów.
Angielski wszyscy dobrze zdają, to jest podstawa, więc tak na prawdę to czy się dostaniesz zależy od innych przedmiotów wymaganych w rekrutacji. |
|
| Powrót do góry |
|
|