Strona głównaFAQRegulaminGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Słownik kanji dla dzieci

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Język Japoński    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szanon

Post Wysłany: Pią Kwi 15, 2011 4:56 pm   Odpowiedz z cytatem
Chciałabym kupić jakiś słownik do kanji dla japońskich dzieci, ale nie mogę znaleźć niczego wartego uwagi... Zależy mi, żeby zawierał około 1000 znaków (taki jak dla uczniów podstawówki).Próbowałam na japońskim amazonie, ale cena za przesyłke zbija z nóg . Czy ktoś z Was natrafił kiedyś na możliwośc nabycia czegoś takiego online? Byłabym wdzięczna za jakieś informacje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Norek

Post Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 7:18 pm   Odpowiedz z cytatem
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale czy to ma być słownik DLA Japończyka, czy po prostu słownik zawierający te 1000 (+/-) znaków? Chodzi mi o to, kto będzie z tego korzystał :)

Jeśli to drugie, rzuć okiem na to (ale ogólnie nie polecam):
klik

Szanon

Post Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 7:01 pm   Odpowiedz z cytatem
Chodzi mi o słownik dla Japończyka ^^Chciałabym poćwiczyć znaki przerabiane na zajęciach. Jeden z moich znajomych z roku ma (zdaje się, że pożyczył?) taki słownik i potwierdza, że to niezły sposób na dobrą powtórkę. Cała rzecz polega na tym, że te słowniki dla dzieci są napisane prostym językiem, wszędzie dopisana jest furigana. Zależy mi na tym, żeby był japońsko-japoński. Wszystko co udało mi się znaleźć na stronach wysyłających do Polski to słowniki dla amerykańskich dzieci, które uczą się japońskiego. Są w większości po angielsku i przez to całkowicie rozmijają się z tym czego szukam.

Chodzi mi o coś takiego http://www.amazon.co.jp/dp/4095018542/ref=cm_sw_r_fa_dp_6ygQnb0565M44
Powrót do góry
Pekka (^_^)

Post Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 8:11 pm   Odpowiedz z cytatem
Ten słownik widziałem w kilku miejscach w Sieci. Jak się dobrze rozglądniesz, to dasz radę go sobie ściągnąć. Więcej nie napiszę publicznie, żeby się nie ściąć z tymi, co są nadwrażliwi na swobodne dzielenie się wiedzą w Internecie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Szanon

Post Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 9:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Co prawda bardziej zależy mi na wersji papierowej, ale rozglądne się i za tą Dzięki za informacje :) Szkoda, że Japończycy nie wystawiają tego na międzynarodowym amazonie...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Język Japoński Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1