Drugi język. Angielski świetnie ale na niemieckim to aż mi żal było tego miłego pana co usiłował mnie podciągnąć. Zestresowałam sie strasznie i najprostszych słow zapomniałam Za to reszta dość dobrze. Polski i anglik wręcz bardzo dobrze a na rozmowie na niczym mnie szczególnie nie zagięli.
Nie łam się , drugi język też mi nie poszedł tak jak bym chciała, ale wiedziałam, że pewnie nie zrozumiem od razu o co mnie pytają (i tak było, pytania powtarzali czasami po 5 razy ). Pamiętaj, że liczy się całokształt :).
Ehh, to u mnie chyba właśnie ten całokształt leży :/ Oba języki znam biegle więc poszły mi dobrze, na rozmowie odpowiedziałam na wszystkie trudne pytania dotyczące religii :wink: ale tą polityką mnie zagięli 2 razy.. i współczesną polską literaturą Więc z wiedzą ogólną nie było u mnie za dobrze.
Ale widać że prawie każdemu coś nie poszło więc mam nadzieję że będzie dobrze. I że przeczytali jednak mój list, w którym napisałam tyle dobrych rzeczy o sobie
Nie mam niestety az tyle czasu, zeby sie zaglebic we wszystkie posty na tym forum, ale bardzo bym chcial wiedziec, kto z was startowal w tym roku po raz pierwszy, a kto po raz drugi (trzeci, czwarty, itd.)
Tak tylko pytam z ciekawosci....
Aha... dzisiaj juz powinny byc wyniki na stronie
www.orient.amu.edu.pl
ciekawe....
Ja zdawałam pierwszy raz. Prawdopodobnie za roczek czeka mnie to samo (choć mam jeszcze cichą nadzieję że nie ) ale nie mam zamiaru się poddawać Im trudniej się dostać tym bardziej chce mi się walczyć, dlatego tak mi zależy na dostaniu się na UAM (btw, dlaczego jak klikam na tą sympatyczną ikonkę z języczkiem ' to wyświetla mi się ten brzydal? XD)
Czy ktoś mógł by mi powiedzieć co na tym egzaminie było z gramatyki j. polskiego? W moim licku nie ćwiczy się tego, a coś wypadało by powtórzyć. Ja i tak dopiero za rok będę zdawać na japonistykę na UAM, ale lepiej przygotowania zacząć dużo wcześniej.Proszę kogoś o pomoc!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3
Strona 3 z 3