Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Hokkaido - Japonia bez gejsz i samurajów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Literatura    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotr_w

Post Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 11:18 am   Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich Forumowiczów!
Ponieważ to mój pierwszy post, to wypada się przedstawić.
Nazywam się Piotr Węgrzynowicz i zawodowo zajmuję się owadami. Jestem Warszawiakiem, ale ostatnio miałem okazję trochę pomieszkać w Sapporo. Właśnie tam, na najbardziej polskiej z Wysp Japońskich, powstał pomysł by zaprezentować ją Polakom. Jednocześnie z całą mocą pragnęliśmy przełamać co grubsze stereotypy o Kraju Kwitnącej Wiśni.
Praca to tytaniczna, ale wierzę, że drobnymi kroczkami uda się to zrobić (nie wiem, czy nie jestem zbytnim optymistą ).
Książka, zatytułowana "Hokkaido - Japonia bez gejsz i samurajów", ukaże się jeszcze w tym tygodniu. Wszystkie szczegóły znajdziecie na stronie www.hokkaido.com.pl
Zachęcam do tłumnych odwiedzin!
Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące książki i Hohhaido, podyskutujmy!
Pozdrawiam, Piotrek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
buka

Post Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 2:58 pm   Odpowiedz z cytatem
Książką zainteresowałam się już wcześniej i czekam z niecierpliwością na jej wydanie, bo zapowiada się nader ciekawie.
Chętnie też zapoznam się z waszymi opiniami na jej temat, aby wiedzieć, czy warto odkładać na nią pieniądze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piotr_w

Post Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 9:38 am   Odpowiedz z cytatem
buka napisał:
Książką zainteresowałam się już wcześniej i czekam z niecierpliwością na jej wydanie, bo zapowiada się nader ciekawie.
Chętnie też zapoznam się z waszymi opiniami na jej temat, aby wiedzieć, czy warto odkładać na nią pieniądze

Miło przeczytać! Na pewno warto odkładać, bo się nie zawiedziecie Mam nadzieję na burzę dyskusji i tsunami postów!

Dziś książka będzie odebrana z drukarni!!! Hurra!!!

Pozdrawiam, Piotrek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gan

Post Wysłany: Pią Lut 16, 2007 10:23 pm   Odpowiedz z cytatem
Rozumiem że pod tajemniczym "Piotr_w" ukrywa się pan Piotr Węgrzynowicz jeden z autorów tej książki.

Cóż... nie wiem jak innym, ale ja tą książkę przeczytałem (nabyłem ją na "Yatta!" w Blue City w Warszawie). A kupiłem ją tam u jednego ze współautorów i powiem szczerze że się piekielnie zawiodłem na niej. Już nawet nie chodzi mi o porażające błędy ortograficzne, które mogą się zdarzyć..........(acz nie powiino ich być) ale o samą treść! - po prostu zgroza.

Właśnie trzymam ją w ręku i sobie przypominam niektóre fragmenty.... eh... nie polecam!

Niltinco

Post Wysłany: Pią Lut 16, 2007 10:29 pm   Odpowiedz z cytatem
Błędy ortograficzne to akurat wina korekty, że je przeoczyła. Mnie osobiście książka się podobała. Może nie jest rewelacyjna, fragmentami przynudza ale ogólnie wywarła na mnie raczej pozytywne wrażenie. Momentami jak ją czytałam chciałam się choć przez chwilę znaleźć na Hokkaido .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Gan

Post Wysłany: Sob Lut 17, 2007 9:31 am   Odpowiedz z cytatem
Hm... może zbyt surowo tą książke oceniłem....... jednak do mnie jakoś nie przemawiała.
W każdym razie najlepiej niech się każdy sam przekona, chociaż drugi raz nie wydałbym pieniędzy na jej zakup.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Literatura Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1