Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

szybcy i wściekli: tokio drift

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japońskie kino    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bobon

Post Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 4:38 pm   Odpowiedz z cytatem
ja od zawsze lubiłem serie fast and furiors, więc ten film naprawdę mi sie podobał no i jeszcze do tego japonia itd. no i wymiata

Lulu

Post Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 8:28 am   Odpowiedz z cytatem
Saku Yukihime napisał:
no właśnie, mógłby się ktoś w ogóle coś o tym powiedzieć czy jest sens to oglądać?
i kto to reżyserował?

bo nie chce oglądać amerykańskiego bubla z Tokyo w nazwie

Film reżyserował Justin Lin.
Ja widziałam wszystkie części ale nie będę owijać w bawełne. Interesował mnie tylko tuning samochodów. Choć i fabuła w końcu przypadła do gustu. Więc jeśli ktoś lubi wypasione bryki to polecam.

Proszę poprawcie błąd w nazwie "Sport i Szuki Walki". Gdy się zapisałam na forum monitowałam u kogoś ale od dwóch lat nikt tego nie poprawił
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergioosh

Post Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 11:37 pm   Odpowiedz z cytatem
Wypasiony tuning? Ja to nazywam wiejskim tuningiem Nic ciekawego... Wystarczy odpowiednia kasa i możesz mieć każdy z tych "samochodów". Poza tym ogólnie są brzydkie (ew. niektóre drugoplanowe bryki były fajne). Nie wiem kto wymyślił ten cały "carbon" i neony w podwoziu. Jak dla mnie wiocha!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
krzychos7

Post Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 4:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Neony to może byle bajer. Ale "carbon" to tworzywo bardzo dobrze znane, to włókna węglowe i w rzeczywistości to jest naprawdę tuning wysokiej klasy. Praktycznie wszystkie samochody sportowe mają nadwozie całe z włókien węglowych (nie tylko samochody, najpopularniejsze jest to w mniejszych samolotach, a na drogach to wiele ścigaczy jest obudowana włóknami węglowymi). Jest to materiał wytrzymalszy i lżejszy od blachy (no i droższy). To jest bardzo ważny element każdego profesjonalnego tuningu. Tylko że zazwyczaj się go lakieruje a teraz dla szpanu by pokazać że to "carbon" zostawia się go jak jest albo lakieruje przeźroczystym lakierem.

P.S. Akurat ja też wole samochody seryjne ale tylko w przypadku gdy tuning to grzech, czyli np. Ferrari, Lamborghini, Porsche lepsze Mercedesy i BMW oraz inne samochody wyższej klasy z rynku europejskiego i azjatyckiego.

sergioosh

Post Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 9:39 pm   Odpowiedz z cytatem
Sprecyzowałeś dokładnie to co miałem na myśli, czyli użycie owego "carbonu" do tuningu optycznego. Znajomy z liceum kupił wymienił w swojej Toyocie Celica deskę rozdzielczą na imitującą wyglądem włókno węglowe. Nie wiem jak to wyszło i prawdę mówiąc nie chcę wiedzieć...
PS zapomniałem dodać, że zaczął oczywiście od białych zegarów XD
Powrót do góry
bobon

Post Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 8:32 am   Odpowiedz z cytatem
sergioosh napisał:
Sprecyzowałeś dokładnie to co miałem na myśli, czyli użycie owego "carbonu" do tuningu optycznego. Znajomy z liceum kupił wymienił w swojej Toyocie Celica deskę rozdzielczą na imitującą wyglądem włókno węglowe. Nie wiem jak to wyszło i prawdę mówiąc nie chcę wiedzieć...

carbon nie służy do tuningu optycznego. Tak jak mówił kolega wcześniej carbon jest bardzo lekkim tworzywem. Z niego robi się maski, lusterka, spoilery, wloty powietrza itd. Robi się to po to, by samochód stał się lżejszy, a co za tym idzie pojazd jest wtedy szybszy, bardziej zwrotny.
Mi się podoba tuning ale jak ktoś umie jeszcze jeździć, bo jak ktoś walnie spoiler, wlot powietrza, nowe fele, wypasione zderzaki, tłumik, super boczne listwy, walnie naklejkę pionier lub alpine to to jest wiocha. Najważniejsze jest to że jak się robi optyczny, to wcześniej trzeba zrobić tuning silnika i to jest najważniejsze, silnik...... jak on tak pięknie mruczy, koi zmysły......

sergioosh

Post Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 9:08 am   Odpowiedz z cytatem
bobon napisał:
sergioosh napisał:

carbon nie służy do tuningu optycznego, tak jak mówił kolega wcześniej carbon jest bardzo lekkim tworzywem, z niego robi sie maski, lusterka, spilery, wloty powietrza itd. robi się to po to by samochód stał się lżejszy a co za tym idzie pojazd jest wtedy szybszy, bardziej zwrotny.

Ehh, nie zrozumiałeś mnie. Zastosowanie carbonu to jedno, szpanowanie nim to już co innego. Tak jak powiedział krzychos7:
Cytat:
Tylko że zazwyczaj się go lakieruje a teraz dla szpanu by pokazać że to "carbon" zostawia się go jak jest albo lakieruje przeźroczystym lakierem.

TO jest dla mnie "wiejskie". Samochód z wyróżniającymi się poszczególnymi częściami (np całe nadwozie w jakimś kolorze, a maska, lusterka i spoiler carbonowy pomalowany bezbarwnym lakierem) wygląda dla mnie raczej jak powypadkowy z wymienionymi częściami ze szrotu, a nie profesjonalnym tuningiem.
bobon napisał:
Najważniejsze jest to że jak się robi optyczny, to wcześniej trzeba zrobić tuning silnika
Bez przesady... Robienie tuningu optycznego nie musi wcale się wiązać z tuningiem mechanicznym i vice versa. Oczywiście robienie bolidu (optycznie) z samochodu z 700ccm silnikiem mija się z celem, ale to chyba oczywiste
Powrót do góry
krzychos7

Post Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 2:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Akurat spoilery można dodać do samochodu seryjnego by poprawić jego przyczepność. Po prostu niektóre samochody mają nadwyżkę mocy w stosunku do przyczepności (nawet te w granicach jednego litra). Więc wtedy zamontowanie w nich spoilerów, wymiana felg i opon na szersze i nisko profilowe może dać znaczącą poprawę jazdy. Ale jak ze wszystkim nie wolno przesadzać a tylko dobrać jak najlepszą konfiguracje.

Ryosuke

Post Wysłany: Pią Sty 04, 2008 1:15 am   Odpowiedz z cytatem
Cały film skupiał się wokół driftu, a akurat w tej "dyscyplinie" jedyne co jest potrzebne to napęd i duuza moc na tylną oś, układ kierowniczy i kubełkowy fotel. Co do carbonu samochód jest lzejszy a przez to szybszy, ale felgi i to jeszce 20 nie ułatwiają jazdy boczkiem uwierzcie mi, a zeby film sie milej ogladało i bardziej prystepny samochody musiały jakos wygladac, a co do tego "ładnie pokazanego Tokyo' to mam ten film na dvd i w dodatkach twórcy mówią ze wieksza czesc filmu a szczególnie scena w centrum handlowym jest kręcona ameryce
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japońskie kino Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2