| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
bobon

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Lulu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 9:39 pm |
|
|
|
Sprecyzowałeś dokładnie to co miałem na myśli, czyli użycie owego "carbonu" do tuningu optycznego. Znajomy z liceum kupił wymienił w swojej Toyocie Celica deskę rozdzielczą na imitującą wyglądem włókno węglowe. Nie wiem jak to wyszło i prawdę mówiąc nie chcę wiedzieć...
PS zapomniałem dodać, że zaczął oczywiście od białych zegarów XD |
|
| Powrót do góry |
|
|
bobon

|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 8:32 am |
|
|
|
| sergioosh napisał: |
Sprecyzowałeś dokładnie to co miałem na myśli, czyli użycie owego "carbonu" do tuningu optycznego. Znajomy z liceum kupił wymienił w swojej Toyocie Celica deskę rozdzielczą na imitującą wyglądem włókno węglowe. Nie wiem jak to wyszło i prawdę mówiąc nie chcę wiedzieć...
carbon nie służy do tuningu optycznego. Tak jak mówił kolega wcześniej carbon jest bardzo lekkim tworzywem. Z niego robi się maski, lusterka, spoilery, wloty powietrza itd. Robi się to po to, by samochód stał się lżejszy, a co za tym idzie pojazd jest wtedy szybszy, bardziej zwrotny.
Mi się podoba tuning ale jak ktoś umie jeszcze jeździć, bo jak ktoś walnie spoiler, wlot powietrza, nowe fele, wypasione zderzaki, tłumik, super boczne listwy, walnie naklejkę pionier lub alpine to to jest wiocha. Najważniejsze jest to że jak się robi optyczny, to wcześniej trzeba zrobić tuning silnika i to jest najważniejsze, silnik...... jak on tak pięknie mruczy, koi zmysły......  _________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 9:08 am |
|
|
|
| bobon napisał: |
| sergioosh napisał: |
carbon nie służy do tuningu optycznego, tak jak mówił kolega wcześniej carbon jest bardzo lekkim tworzywem, z niego robi sie maski, lusterka, spilery, wloty powietrza itd. robi się to po to by samochód stał się lżejszy a co za tym idzie pojazd jest wtedy szybszy, bardziej zwrotny. |
Ehh, nie zrozumiałeś mnie. Zastosowanie carbonu to jedno, szpanowanie nim to już co innego. Tak jak powiedział krzychos7:
| Cytat: |
| Tylko że zazwyczaj się go lakieruje a teraz dla szpanu by pokazać że to "carbon" zostawia się go jak jest albo lakieruje przeźroczystym lakierem. |
TO jest dla mnie "wiejskie". Samochód z wyróżniającymi się poszczególnymi częściami (np całe nadwozie w jakimś kolorze, a maska, lusterka i spoiler carbonowy pomalowany bezbarwnym lakierem) wygląda dla mnie raczej jak powypadkowy z wymienionymi częściami ze szrotu, a nie profesjonalnym tuningiem.
| bobon napisał: |
| Najważniejsze jest to że jak się robi optyczny, to wcześniej trzeba zrobić tuning silnika |
Bez przesady... Robienie tuningu optycznego nie musi wcale się wiązać z tuningiem mechanicznym i vice versa. Oczywiście robienie bolidu (optycznie) z samochodu z 700ccm silnikiem mija się z celem, ale to chyba oczywiste  |
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ryosuke

|