| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Nie Sie 13, 2006 10:49 pm |
|
|
|
Witam szanownych użyszkodników tego forum ;]
Wychodząc na przeciw coraz większej ilości postów w stylu "jestem tu nowy/nowa" proponuję aby każdy użyszkodnik <zarówno każdy nowy jak i stary> napisał coś o sobie :)
Nazywam się Mariuch, rocznik '87, pochodzę z Międzyrzec Podlaskiego, aktualnie przebywam w Reading w UK.
Interesuję się takimi pierdołkami jak:
-Filmy - szeroko poje te komedie, filmy z Jackie Chanem, no i ostatnio poznaje Japońskie kino <np. dziś obejżany Aoi Haru>
-Muzyka - takie tytuły jak: <kolejność przypadkowa>
Akeboshi, X Japan, Gackt, Asian Kung Fu Generation, Bob Marley, CKOD, Vavamuffin, Nobuo Uematsu,Coal Chamberi viele innych
lubie grać w RPG - zarówno na kompie (FF, BoF, Throne of Darkness) jak i tzn papierkowe, np. Earthdawn, ew. D&D, Warhammer - ale one to tylko okazjonalnie, oraz pewien tytuł autorski ;]
Karcianki takie jak M:tG, MUNCHKIN - polecam!
Ostatnio jeszcze gramy w Jenga : P ale to nie karcianka ;p
a z M&A to tylko Naruto : P
prawdopodobnie w tym roku zostanę studentem socjologii lub anglistyki w Białej Podlaskiej : P
No, i ogólnie to fajny jestem ;]
jak coś sobie przypomnę to zaktualizuje
a, i jak zwykle zapraszam na moją stronę, dzięki której planuje dostać się na ASP : P <lol> http://www.TOTALNY.HARDCORE.PL |
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Owenos

|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 1:40 pm |
|
|
|
| .... _________________ Always Look On the Bright Side of Life :)
Ostatnio zmieniony przez Owenos dnia Pią Lip 25, 2008 11:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Saku Yukihime わさび

Dołączył: 06 Wrz 2005 Posty: 454 Skąd: Międzyrzec Podlaski - Siedlce
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 3:28 pm |
|
|
|
Prosiłbym jednak o pisanie po polsku ew. z tłumaczeniem na polski.
Dziękuję. |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Wto Sie 15, 2006 3:24 pm |
|
|
|
| A żeby było jeszcze bardziej po japońsku to oprócz grupy krwi nie powinniśmy zapomnieć o pytaniu s czy m? ;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
nezumi 芸者

|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Sro Sie 16, 2006 9:46 am |
|
|
|
| Wiesz mi wystarczy, że wiem o człowieku czy jest s czy m ;p W końcu czy coś się poza tym liczy? XD |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Chou

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katae^^

|
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 11:32 am |
|
|
|
To w takim razie taraz ja
Katae,
rocznik 89,
grupa krwi- B
wzrost- boskie 155cm ^-^
miejsce zamieszkania -Lublin,
zainteresowania - manga i anime, japonią jej język, kultura, obyczaje itp.
i obowiązkowo karate muzyki słucham różnej (ale
nie lubie techno...) uwielbiam komedie i bardzo lubie
japońskie horrory -bo trzeba przy nich troche
myśleć (co prawda dopiero raczkuje w kwestii
japonskiego kina :) ) rysuje własny komiks
(uskuteczniam robienie z niego mangi )
i jeszcze duuużo ale nikt nie bedzie chciał czytać
plany na przyszłość - planuje dostać się na japonistyke w Poznaniu, ale
zdjae sobie sprawe, że graniczy to z cudem i jak ktos
na tym forumjuz napisał "trzeba być
nadczłowiekiem" czy jakos tak
co do "s i m" to też nie wiem co to
Ostatnio zmieniony przez Katae^^ dnia Sob Wrz 30, 2006 3:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kage

|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 5:17 pm |
|
|
|
a co mi tam...
Kage skąd ta ksywka... długa historia
20 lat (rocznik 86')
plastyk
student
połowę mojego życia interesuję się Japonią, a w szczególności zbrojnym bujutsu, sztuką walki bez broni, typami broni japońskiej, sztuką tajemną, filozofią, zen, sztuką: kara-e, ukiyo-e (w szczególności bijin-ga) i yamato-e.
wiem jeszcze bardzo bardzo mało.
muzyka: od DeG po Kitaro
filmy: samurajskie, horror azjatycki po komedie z Jackie Chanem
literatura: Gorin-no sho, Hagakure, Kojiki, Sztuka wojny, różne Tanizaki i Mishima, Akiyuki
ideały: Tomoe Gozen, Gichin Funakoshi, Fukutoku Miki, Morihei Ueshiba, zenji Takuan, moi nauczyciele Drogi
ulubiony malarz: Utagawa Kuniyoshi, Sesshu Toyo, Dali, Beksiński
nie piję, nie palę, nic nie biorę, nie piję kawy
nałogi: zielona herbata
japoński: jeszcze bardzo słabo, za to terminologia bujutsu opanowana uważam do perfekcji
wygląd: wiecznie potargana, z tyłu coś a'la chiński warkocz, 164cm wzrostu
jeśli dodać do tego, że jestem dziewczyną, można sobie wyobrazić za jaki ewenement uchodzę.
pozdrowienia _________________ dlaczego jestem
i czym jestem...
dlaczego teraz
a nie wcześniej...
dlaczego żyję
i po co żyję...
przez całe życie
nie odkryję...
Ostatnio zmieniony przez Kage dnia Wto Maj 01, 2007 5:38 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
|
mottomo

|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 7:37 pm |
|
|
|
Mottomo
rocznik '88
zamieszkanie: Gliwice
profil licealny: humanistyczny
zainteresowania: Chronologicznie- od lat dziecięcych rysuję ,zkrobię i bazgrolę wykazujac przy tym średni stopień powodzenia. Następnie zainteresowanie japonią. Począwszy od bujutsu,historię, przez film, na kulturze czasów nowożytnych skończywszy. Kolejnym ważnym zainteresowaniem jest RPG i co za tym idzie literatura i film z półki SF i Fantasy... Słucham muzyki alternatywnej, czasem metalu i artrocka. Swego czasu próbowało się coś komponowac nawet. Uczyłem się przez rok japońskiego i przez 3 lata Iaido. Chcę zdawac na japonistykę ,a jeśli się nie dostanę (co dośc prawdopodobne) to na socjologię i filozofię. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Sara

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 9:18 pm |
|
|
|
-imię: hmmm, nie trudno się domyślić; Sergiusz
-ksywka: z reguły wszyscy mówią na mnie "serek". Tu akurat nie ma długiej historii, ale też nie warto opowiadać, bo łatwo się domyślić dlaczego właśnie "serek"
-rocznik: 87
-zamieszkanie: Polska Nowa Wieś (pod Opolem), a od października przeważnie Wrocław
-student Elektroniki i Telekomunikacji na Politechnice Wrocławskiej (i ja się pchałem na japo ehh:P)
-wzrost: 182cm
-grupa krwi: hmmm, czerwona? nie znam
-zainteresowania: szkoda gadać, w większości i tak kończą się jako słomiany zapał, ale głównie oscylują wokół Japonii.
-muzyka: hmm, chyba podobnie jak Sara, choć mam pare utworków hip-hopowych, które mi się na prawdę podobają. Z drugiej jednak strony nie przepadam za polskim hip-hopem. O disco chyba nie muszę wpominać...
-film: podobnie jak z muzyką, nie mam ściśle określonego gustu w tej dziedzinie.
-literatura: niestety jestem leniwy i nie przepadam za czytaniem książek. Mam nadzieje, że się to zmieni, gdyż zdaję sobie z tego sprawę, że nie jest to w żadnym wypadku dobra rzecz...
-używki: pff, sam nie wiem. Próbowałem wielu rzeczy, ale na szczęście nie mam w zwyczaju się uzależniać. No, w sumie to pijam kawę rozpuszczalną
-wygląd: Do niedawna (prawie) rasowy metal. Teraz zdecydowanie bardziej "ucywilizowany" choć wcale nie oznacza to jakiejkolwiek poprawy heh, zamiast długich włosów często z 3-dniowym zarostem Też wiecznie potargany
| Cytat: |
| Wiesz mi wystarczy, że wiem o człowieku czy jest s czy m |
Prawę mówiąc te dwie razem zestawione litery kojażą mi się tylko z sado- i masohizmem. Mam nadzieję, że niesłusznie?  |
|
| Powrót do góry |
|
|
Teloniusz

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 9:53 am |
|
|
|
A niech będzie...:
Imię: Tomek
Kraj: Galicja
Miasto: Kraków
Rocznik: 88
Szkoła: Liceum pod władzą jego ekscelencji ministra Giertycha (no comments) - profil mat-fiz-inf (i nie pytajcie dlaczego, bo sam nie wiem...)
Wzrost: 180 cm
Waga: za duża
Grupa krwi: 0 (chyba)
Wygląd: tragiczny (a teraz jeszcze w dodatku nieogolony...)
Oczy: piwne
Używki: brak (nie palę, nie biorę, nie piję alkoholu i kawy też nie)
Odwyki: w trakcie odwyku od-herbacianego, od-czekoladowego i od-komputerowego (ten ostatni wychodzi najgorzej...)
Zainteresowania: historia (średniowiecze), Galicja i Austro-Węgry, Japonia, uzbrojenie (ale bez broni palnej i calego współczesnego syfu), M&A, dawniej fantastyka i MTG
Muzyka: nieomal każda, ze szczególnym uwzględnieniem poezji śpiewanej, starego rocka i muzyki celtyckeij (czy jak to kto inaczej nazwie)
Film: nie lubię kryminałów, seriali i romansideł...
Ulubiony film: trudno określić, ale chyba Pulp Fiction
Reżyser: Akira Kurosawa
Aktorzy: Toshiro Mifune, Deep
Książki: aktualnie mało, dawniej przeliczało się je na tony... głównie historia uzbrojenia, mitologie, coś o Galicji. Od czasu do czasu jakiś zabłąkany Pratchett
Ulubiona Manga: Love Hina
Ulubione Anime: trudno powiedzieć
(Zgapiając od Kage ) Ulubiony malarz: Gustav Klimt (a ulubiony styl: Secesja)
Nienawidzę: naszych polityków (większości), nieudolnych i głupich urzędników, swojego lenistwa i głupoty (dość często się ujawniającej), radykalizmu i teczek IPN (jak słyszę o nich po raz n-ty, to się nóż w kieszeni otwiera), papierosów i palaczy, którzy nie potrafią uszanować tego, że niektórzy nie pala i nie zamierzają wdychać tego syfu... i innych rzeczy, ale tyle może na razie wystarczy.
I tak podsumowywując:
"Romantyk, idealista, idiota - no, to może tyle o mnie..." _________________ Take it easy!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Angel Original

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 12:10 pm |
|
|
|
No to teraz moja kolej
Imię: Karolina
Miasto: Chrzanów
Rocznik:88
Szkoła: 3 klasa Liceum Ogólnokształcącego im St. Staszica w tym samym mieście profil - dziennikarski
Wzrost: hmmm 170 cm
Waga: mówią, że w sam raz (chociaz mam mi wmawia anoreksję, ale to chyba tylko syndrom zatroskanych rodziców/dziadków )
Grupa krwi: 0Rh+
Oczy: brązowe
Włosy: czarne i (o rety ) kręcone
Używki: jak kolega wyżej ( wolę herbatę od kawy o tak ;P)
Zainteresowania: Rysunek, obecnie biologia(z niej zdaję maturę ), języki obce, pisanie,M&A i pewno coś tam jeszcze czego nie mogę sobie przypomnieć
Muzyka: Rock&Punk, J-rock, różniaste dołujące ballady , a także dobrze skomponowana muzyka
Film: nie znoszę komedii, zwłaszcza amerykańskich, za to lubię horrory i filmy animowane
Książki: z racji matury jestem bombardowana lekturami, ale sama dla siebie lubię czytać horrory Mastertona i thrillery Cooka
Ulubiona Manga: Dragon Ball, Chobits
Ulubione Anime: z racji sentymentalnych DB, ale również Ruchomy Zamek Hauru, Spirited Away i stare dobre z Polonii 1
Gdybym miała się urodzić od nowa w epoce odpowiadającej mojej naturze to byłby to romantyzm (lubię noc, miłość i magię ;P)
Ulubiona gra: Final Fantasy 7 i FF Tactics Advance, World of Warcraft
Najbardziej nienawidzę polityki, matematyki głupich filmów i wątróbki
Cheers  _________________
by Angel Original
_
Elen síla lúmenn' omentielvo |
|
| Powrót do góry |
|
|
Phase

|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 10:35 pm |
|
|
|
i ja się skusze...
Nik:Phase
Miasto:Polska-Pabianice,UK-Glasgow
Rocznik:84
Szkoła:Wyższa Szkoła Pedagogiczna o specjalizacji pedagogika sportu,turystyki i rekracji.
Wzrost:181cm
Grupa Krwii: yyy...dowiem sie
Włosy:krutkie-brunet
Oczy:Niebieskie
Używki:czekolada mleczna i z orzechami(uzależniony xD)
Zainteresowania:rysowanie nie koniecznie tylko na kartce,muzyka,gry wideo(przede wszystkim),filmy,uwielbiam podróżować,ofkoz JAPONIA xD itd itp.
Muzyka: rap,rnb,soul,kompozycje Nobuo Uematsu i ogolnie OST z jrpg.
Filmy:horrory,thrillery,nie raz lubie looknąć na dobry film sensacyjny,komedie no i ofkoz filmy animowane xD
Ksiązki: mało czytam a jezeli już to jest to albo Masterton,Lovercraft lub S.King.Aktualnie czytam: Kinga "Miasteczko Salem".
Ulubione anime:Bleach,Cowboy Bepop i z dzieciństwa Tsubasa xD
Ulubiona gra:yhm...Final Fantasy 8,Devil My Cry(seria),Metal Gear Solid,Pro Evolution Soccer....Chińczyk na kurniku xD
Okidoki styka tego dobrego xD _________________ Dante chwycił piekelne hordy za jaja i zgnoił tak,że pomiot szatański szlocha doprawadzając Lucyfera do nerwicy.
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Katae^^