| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kokonattsu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
EIDORIAN

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:01 pm |
|
|
|
| Nie gorączkuj się. Po prostu tak se pomyślałem, większość z tych co są na tym forum to tylko z powodu anime, a ty też się udzielasz w topikach o mandze i anime. Ba nawet jesteś pomysłodawcą jakiegoś projektu związanego z tym; animanga? czy coś. Z czego wynika że mogłem tak pomyśleć. _________________ Ja nie jestem piany!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
EIDORIAN

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:39 pm |
|
|
|
| Ja też nie jestem fanem anime, właściwie to tylko Dragon Balla widziałem, ale mimo wszystko bardzo ciekawi mnie ta strona, mam nadzieje, że w końcu będe mógł ją zobaczyć. _________________ Ja nie jestem piany!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
EIDORIAN

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ilona

|
|
| Powrót do góry |
|
|
EIDORIAN

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 7:26 pm |
|
|
|
| Wszystko przez te "(xD)" _________________ Ja nie jestem piany!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
krzychos7

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kokonattsu

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Frezio-kun

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:56 pm |
|
|
|
Przecinek to wróg człowieka! Interpunkcja już nie raz dała mi się we znaki... szkoła... Swego czasu była dość głosna sprawa z przecinkiem w roli głównej. Odnaleziono stare pisma, w których było mniej więcej coś takiego "Nie czekajcie na rozkaz" lub "Nie, czekajcie na rozkaz". Na papierze widac było znamię czasu i historycy główkowali czy akurat w tym miejscu jest ten nieszczęsny przecinek czy też nie ;]
krzychos7 chciałes na pewno powiedzieć, że jesteś "amatorem" M&A.
EIDORIAN jakby sobie prezydent radio odpalił to by tez tak wielkiej afery "informacyjnej" w ostatnich dniach nie było... (;]) |
|
| Powrót do góry |
|
|
EIDORIAN

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:10 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| EIDORIAN jakby sobie prezydent radio odpalił to by tez tak wielkiej afery "informacyjnej" w ostatnich dniach nie było... (;]) |
A widziałeś kiedyś żeby kaczor radia słuchał?? Bo ja nie. _________________ Ja nie jestem piany!
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Questos

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 6:23 pm |
|
|
|
Do wszystkich młodych wielbicieli m&a - dobra rada na przyszłości , jeśli kiedykolwiek przywrócą egzaminy ustne na japonistykę i dane wam będzie taki egzamin zdawać , nie chwalcie się za bardzo swoim uwielbieniem anime& mangi przed komisją bo to zazwyczaj równa się uwaleniem na wstępie. Wiem to na przykładzie kilku moich znajomych którzy o Japonii wiedzieli tyle co Jaś Fasola o wspinaczce wysokogórskiej ale przecież całymi dniami oglądali np. kolejna 30 minutą sekwencję w Naruto, więc czemu by nie zdawać na Japkę.
P.S . Sorrki za offtop. Poprostu byłem niedawno razem z moim wydziałem na spotkaniu pseudo cosplayowców w Wawie , no i mi ręcę opadły jak tych ludzi usłyszałem. No offence |
|
| Powrót do góry |
|
|
Keii

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Svazerius

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:20 pm |
|
|
|
| Więc tak: imienia nie podam, adresu nie podam, płci się domyślicie, nick znacie, moje zainteresowanie tematami okołojapońskimi zaczęło się od anime, przeszło do mang i jest aktualnie w fazie maniackiego choć nieudolnego zrywu na naukę japońskiego. Anime nadal oglądam. Mangi nadal czytam. Nauka nie podchodzi. Aktualnie jeszcze ćwicze kreskę mangowopodobną (rys. w temacie rysunki w którymś tam dziale) bo mi sie podoba. Normalnie rysuje realistycznie. Coś jeszcze chcecie wiedzieć? pytać śmiało, nie umiem gryźć przez internet. |
|
| Powrót do góry |
|
|
nikita18

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Dakki

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 8:35 pm |
|
|
|
Heh, witam wszystkich zgromadzonych ^ ^. Kolej żebym i ja się przedstawiła:
Imię: Agnieszka, ale w necie zawsze i wszędzie i dla wszystkich jestem Dakki, dla bliższych znajomych Di
Miasto: Toruń
Rocznik: 1988
Szkoła: ex-studentka filologii klasycznej (w razie pytań od razu mówie: zrezygnowałam ; słuchaczka zaocznej szkoły organizacji reklamy
Grupą krwi się nie pochwalę, gdyż po prostu jej nie znam XD
Muzyka: preferuję brzmienie gitarek, perkusji i przyzwoitego wokalu ^ ^ czyli po prostu rock, pop-rock, j-rock (wiadomo ); w zasadzie to różnie, nie trzymam się sztywno jednego, jestem otwarta na różne klimaty, ale polskiego pop hopu, którego pełno w radiu nie trawię
Zainteresowania: hm, lubię czytać książki, różne. Mam manię na punkcie koncertów więc się interesuję co gdzie kiedy Wiadomo, że także, jak większosc z Was, lubię mangę i anime, które to poznałam 8 lat temu kiedy zaczęłam kupowac Kawaii, ale należe do "pokolenia Polonii 1" więc uwielbiam anime od dziecka
Jestem zdecydowaną humanistką więc ogolnie postrzegam życie i otaczający świat przez pryzmat duchowy niż naukowy
Marzy mi się japonistyka, o której myślałam już od początków gimnazjum, jednak sprawy toczyły się innym torem więc totalnie minęłam się z tym kierunkiem. Mam zamiar to naprawić i za rok startować w naborze a póki co wybieram się na kulturoznawstwo w październiku. Z samym językiem japońskim biore się na poważnie za bary od bardzo niedawna, sama się uczę banalnych podstaw oraz hiragany i katakany, a od poniedziałku zaczyna się mój kurs w szkole językowej i już się cieszę jak dziecko Uczyć mnie będzie Japończyk z krwii i kości więc mam pewność co do przekazywanych przez niego wiadomosci ^ ^. Ale przepraszam, rozpisałam się :) |
|
| Powrót do góry |
|
|
Miyamoto

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 7:17 pm |
|
|
|
Siemano wszystkim^^teraz ja:P
jestem Wojtek i Mieszkam w Krakowie,licze juz sobie 18 lat manga i anime interesuje sie od dziecka (sailor moon rzadzi xP) tak samo jak i kultura Japonii i innymi rzeczami z nia zwiazanymi,ucze sie Japońskiego od roku oraz od pół roku cwicze Kendou(niestety narazie tylko z kumplem) uwielbiam dobre Japońskie ksiazki w szczegolnosci Murakamiego i MIshime:P _________________ Watashi wa omoi de ni wa naranaisa
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Ina

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Jasmine

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 1:26 pm |
|
|
|
Witam wszytskich :)
Na imię mam Natalia, rysuję, maluję .. od mangowego stylu już sie odsuwam ale to z racji nawyków ( studiuję architekturę) i zamiłowania równiez do bardziej anatomicznego przedstawienia postaci :)
Tak czy inaczej zaczęłam niedawno po raz drugi zgłębiać historię "Karainy Wschodu słońca" i mam nadzieję poszerzyć swoją wiedzę na jej temat :) |
|
| Powrót do góry |
|
|