Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Przedstawmy się

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Offtopic    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kokonattsu

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:41 pm   Odpowiedz z cytatem
Na początek to ohayo wszystkim <-- A tak żeby się popisać
Ksywka na forum wywodzi się z gadu gdzie ni stąd ni z owąd koleżanka nazwała mnie kokosem. (nick na forum <- tłumaczenie z pol. na japoński) Moje prawdziwe imię to Edyta i mam 13 lat (choć jeszcze nie skończone W lutym dokładnie) Interesuję się muzyką, trochę fotografią i lubię rysować. Jeśli chodzi o to trzecie to nie specjalizuję się w jakiejkolwiek dziedzinie Lubię rysować prawie wszystko. Piszę swoje piosenki i gram na gitarze. Swojej grupy krwi nie znam Mieszkam w Łodzi, mam 157cm wzrostu niebieskie oczy, "czekoladowe" włosy i hm... do swojej figury nic nie mam przyozdabiają mnie na nieszczęście okulary, choć już się do nich przyzwyczaiłam. Na forum zarejestrowałam się niedawno.
Zapraszam na: www.mrs-cocconut.deviantart.com i na www.truskafa.blog.onet.pl
Arigato za "wysłuchanie"

Ostatnio zmieniony przez Kokonattsu dnia Czw Sty 31, 2008 1:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
krzychos7

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:52 pm   Odpowiedz z cytatem
EIDORIAN radia słucham tylko internetowego tylko z muzyką więc mam braki. Ale akurat z anime to kiepsko trafiłeś, akurat ja zapewne najmniej anime oglądam z pośród osób na tym forum. Z jeden film na pół roku no od czasu do czasu jeszcze jakiś serial z 2 lata temu FullMetal Alchemist |(gdzieś w 2tyg) z rok temu Naruto (z miesiąc) no wcześniej bywały też inne. Ale na pewno nie można powiedzieć że oglądam dużo anime, co prawda nawet je lubię ale jest to chyba najrzadziej przeze mnie oglądany dział filmowy.

EIDORIAN

Post Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:01 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie gorączkuj się. Po prostu tak se pomyślałem, większość z tych co są na tym forum to tylko z powodu anime, a ty też się udzielasz w topikach o mandze i anime. Ba nawet jesteś pomysłodawcą jakiegoś projektu związanego z tym; animanga? czy coś. Z czego wynika że mogłem tak pomyśleć.

krzychos7

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:14 am   Odpowiedz z cytatem
Hehe nie gorączkuje sie tylko napisałem sprostowanie. Właśnie wiem że wiele osób może pomyśleć że jestem wielkim fanem mangi i anime ponieważ wyszedłem z inicjatywą projektu AniManga. Lubie mangę i anime ale jakimś wielkim fanem nie jestem. Ten projekt bardziej interesuje mnie od strony technicznej. Ma to być w pełni interaktywna, multimedialna, społecznościowa strona co jest ogromnym a zarazem bardzo interesującym dla mnie wyzwaniem.

EIDORIAN

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:39 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja też nie jestem fanem anime, właściwie to tylko Dragon Balla widziałem, ale mimo wszystko bardzo ciekawi mnie ta strona, mam nadzieje, że w końcu będe mógł ją zobaczyć.

EIDORIAN

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 6:43 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
mam 157cm wzrostu niebieskie oczy czekoladowe (xD) włosy

Nigdy nie widziałem niebieskiej czekolady, no chyba, że chodzi o opakowanie.

Ilona

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 7:15 pm   Odpowiedz z cytatem
niebieskie ma oczy a czekoladowe wlosy

chyba nie trudno to zrozumiec

”Musimy być bardzo silni, aby wyrazić prawdziwy stan naszego umysłu jakiemukolwiek przeciwnikowi, w jakimkolwiek czasie i miejscu. Musimy być dość spokojni, aby móc wyrazić się naszą własną skromnością.”
OHSHIMA SENSEI
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
EIDORIAN

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 7:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Wszystko przez te "(xD)"

krzychos7

Post Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:19 pm   Odpowiedz z cytatem
Hehe EIDORIAN już wiem czemu masz taki podpis

Kokonattsu

Post Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:21 pm   Odpowiedz z cytatem
Nie wiedziałam, że brak przecinka może wywołać taką reakcję Już poprawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Frezio-kun

Post Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:56 pm   Odpowiedz z cytatem
Przecinek to wróg człowieka! Interpunkcja już nie raz dała mi się we znaki... szkoła... Swego czasu była dość głosna sprawa z przecinkiem w roli głównej. Odnaleziono stare pisma, w których było mniej więcej coś takiego "Nie czekajcie na rozkaz" lub "Nie, czekajcie na rozkaz". Na papierze widac było znamię czasu i historycy główkowali czy akurat w tym miejscu jest ten nieszczęsny przecinek czy też nie ;]

krzychos7 chciałes na pewno powiedzieć, że jesteś "amatorem" M&A.
EIDORIAN jakby sobie prezydent radio odpalił to by tez tak wielkiej afery "informacyjnej" w ostatnich dniach nie było... (;])
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
EIDORIAN

Post Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
EIDORIAN jakby sobie prezydent radio odpalił to by tez tak wielkiej afery "informacyjnej" w ostatnich dniach nie było... (;])

A widziałeś kiedyś żeby kaczor radia słuchał?? Bo ja nie.

Questos

Post Wysłany: Sro Lut 06, 2008 6:23 pm   Odpowiedz z cytatem
Do wszystkich młodych wielbicieli m&a - dobra rada na przyszłości , jeśli kiedykolwiek przywrócą egzaminy ustne na japonistykę i dane wam będzie taki egzamin zdawać , nie chwalcie się za bardzo swoim uwielbieniem anime& mangi przed komisją bo to zazwyczaj równa się uwaleniem na wstępie. Wiem to na przykładzie kilku moich znajomych którzy o Japonii wiedzieli tyle co Jaś Fasola o wspinaczce wysokogórskiej ale przecież całymi dniami oglądali np. kolejna 30 minutą sekwencję w Naruto, więc czemu by nie zdawać na Japkę.

P.S . Sorrki za offtop. Poprostu byłem niedawno razem z moim wydziałem na spotkaniu pseudo cosplayowców w Wawie , no i mi ręcę opadły jak tych ludzi usłyszałem. No offence

Powrót do góry
Keii

Post Wysłany: Sro Lut 06, 2008 6:31 pm   Odpowiedz z cytatem
U nas z kolei rok temu jedna osoba nie kryła się podczas rozmowy kwalifikacyjnej swoimi zainteresowaniami, ale wiedziała o historii mangi bardzo dużo. Z tego co słyszałem, mówiła tylko o tym i dostała się.

Svazerius

Post Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Więc tak: imienia nie podam, adresu nie podam, płci się domyślicie, nick znacie, moje zainteresowanie tematami okołojapońskimi zaczęło się od anime, przeszło do mang i jest aktualnie w fazie maniackiego choć nieudolnego zrywu na naukę japońskiego. Anime nadal oglądam. Mangi nadal czytam. Nauka nie podchodzi. Aktualnie jeszcze ćwicze kreskę mangowopodobną (rys. w temacie rysunki w którymś tam dziale) bo mi sie podoba. Normalnie rysuje realistycznie. Coś jeszcze chcecie wiedzieć? pytać śmiało, nie umiem gryźć przez internet.
Powrót do góry
nikita18

Post Wysłany: Czw Lut 07, 2008 8:32 am   Odpowiedz z cytatem
Hej!! Mam na imię Kasia. Mieszkam w Szczecinie i aktualnie staram się przetrwać moją pierwszą sesję, na kierunku ochrona środowiska. Moje hobby to muzyka i Japonia oczywiście :) Gram na keyboardzie. Na zajęcia chodziłam przez 8 lat, a teraz mija 3 rok jak gram tylko da siebie, nie biorę udziału w konkursach i nie gram w Trio. Jeśli chodzi o Japonię to zaczęło się to 6 lat temu. Podpatrzyłam jak rysuje mój Niemiecki kolega i tak powoli próbowałam własnych sił w tym temacie. Rysowałam, potem zaczęłam oglądać anime. Następnie zaczęłam ściągać openingi i endingi, przez to trafiłam na Ayu i inne zespoły Od tego czasu słucham j-music i k-music. I od niedawna zaczęłam wgłębiać się w ich kulturę. Tylko strasznie wolno mi to idzie :/ A to wszystko wina studiów Które bardzo lubię

Jeżeli o czymś zapomniałam, pytać śmiało

Dakki

Post Wysłany: Czw Lut 07, 2008 8:35 pm   Odpowiedz z cytatem
Heh, witam wszystkich zgromadzonych ^ ^. Kolej żebym i ja się przedstawiła:
Imię: Agnieszka, ale w necie zawsze i wszędzie i dla wszystkich jestem Dakki, dla bliższych znajomych Di
Miasto: Toruń
Rocznik: 1988
Szkoła: ex-studentka filologii klasycznej (w razie pytań od razu mówie: zrezygnowałam ; słuchaczka zaocznej szkoły organizacji reklamy
Grupą krwi się nie pochwalę, gdyż po prostu jej nie znam XD
Muzyka: preferuję brzmienie gitarek, perkusji i przyzwoitego wokalu ^ ^ czyli po prostu rock, pop-rock, j-rock (wiadomo ); w zasadzie to różnie, nie trzymam się sztywno jednego, jestem otwarta na różne klimaty, ale polskiego pop hopu, którego pełno w radiu nie trawię
Zainteresowania: hm, lubię czytać książki, różne. Mam manię na punkcie koncertów więc się interesuję co gdzie kiedy Wiadomo, że także, jak większosc z Was, lubię mangę i anime, które to poznałam 8 lat temu kiedy zaczęłam kupowac Kawaii, ale należe do "pokolenia Polonii 1" więc uwielbiam anime od dziecka
Jestem zdecydowaną humanistką więc ogolnie postrzegam życie i otaczający świat przez pryzmat duchowy niż naukowy

Marzy mi się japonistyka, o której myślałam już od początków gimnazjum, jednak sprawy toczyły się innym torem więc totalnie minęłam się z tym kierunkiem. Mam zamiar to naprawić i za rok startować w naborze a póki co wybieram się na kulturoznawstwo w październiku. Z samym językiem japońskim biore się na poważnie za bary od bardzo niedawna, sama się uczę banalnych podstaw oraz hiragany i katakany, a od poniedziałku zaczyna się mój kurs w szkole językowej i już się cieszę jak dziecko Uczyć mnie będzie Japończyk z krwii i kości więc mam pewność co do przekazywanych przez niego wiadomosci ^ ^. Ale przepraszam, rozpisałam się :)
Powrót do góry
Miyamoto

Post Wysłany: Pon Lut 11, 2008 7:17 pm   Odpowiedz z cytatem
Siemano wszystkim^^teraz ja:P

jestem Wojtek i Mieszkam w Krakowie,licze juz sobie 18 lat manga i anime interesuje sie od dziecka (sailor moon rzadzi xP) tak samo jak i kultura Japonii i innymi rzeczami z nia zwiazanymi,ucze sie Japońskiego od roku oraz od pół roku cwicze Kendou(niestety narazie tylko z kumplem) uwielbiam dobre Japońskie ksiazki w szczegolnosci Murakamiego i MIshime:P

Ina

Post Wysłany: Sro Lut 13, 2008 2:53 pm   Odpowiedz z cytatem
Ohayo wszystkim ! :)
imię: okropne...
ksywa: Ina
zainteresowania: rysowanie, manga, anime, muzyka (gotycka, rock, metal i ballady>ah ta moja romantyczna strona...<) leżenie w łóżku i oczywiście JAPONIA xD
rocznik: >.<
w przyszłości: chciałabym pojechać do Japonii, nauczyć się japońskiego, wydać własną mangę lub pracować w wytwórni anime (czy jak to sie tam nazywa ) i przede wszystkim być szczęśliwa :)
wzrost: 165 >jakby komuś było potrzebne<
Powrót do góry
Jasmine

Post Wysłany: Czw Lut 14, 2008 1:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam wszytskich :)
Na imię mam Natalia, rysuję, maluję .. od mangowego stylu już sie odsuwam ale to z racji nawyków ( studiuję architekturę) i zamiłowania równiez do bardziej anatomicznego przedstawienia postaci :)
Tak czy inaczej zaczęłam niedawno po raz drugi zgłębiać historię "Karainy Wschodu słońca" i mam nadzieję poszerzyć swoją wiedzę na jej temat :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Offtopic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Strona 13 z 16