Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

...:::... Nowe Forum o Japonii I...:::...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Ciekawe strony    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pią Lip 14, 2006 10:24 pm   Odpowiedz z cytatem
Witam!!!
zapraszam wszystkich na forum o Japonii:

www.jmusix.fora.pl

forum jest nowo powstałe (powstało w niedziel 9 lipca 2006 w środku nocy) więc narazie nie dzieje się tam zbyt wiele.

zapraszam do rejestracji i pisania!

Pozdrawiam!!!!
Aki

............................................
ASIAN KUNG FU GENERATION WYMIATA!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Niltinco

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 10:49 am   Odpowiedz z cytatem
Witam
Być może forum masz fajne ale nie uważasz, że kolejne forum o Japonii jest zbędne? Na każdym są te same tematy, w końcu powtarzają się te same posty. Lepiej rozwijać już istniejące zamiast kopiować coś co już istnieje. Marzy mi się, że ktoś wreszcie zrobi porządne forum o Chinach bo takiego w polskim internecie nie ma ani jednego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 12:30 pm   Odpowiedz z cytatem
Chiny to nie moja działka
Może i masz racje, gdyby bylo jecno wiekie forum o Japonii bylo by super, no ale cóż...nie w Polsce takie rzeczy
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 1:10 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Marzy mi się, że ktoś wreszcie zrobi porządne forum o Chinach

Sie tworzy ... Ale trudno coś zrobić bez zainteresowanych użytkowników

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 1:58 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Sie tworzy ... Ale trudno coś zrobić bez zainteresowanych użytkowników

A można prosić o jakieś szczegóły ? Chyba, że chodzi Ci o to forum http://www.orient.fora.pl/ na którym niestety jakiegokolwiek zainteresowania ze strony ludzi brak choć zamieściłam o nim wzmiankę na jakiejś stronie o Chinach.

Cytat:
Może i masz racje, gdyby bylo jecno wiekie forum o Japonii bylo by super, no ale cóż...nie w Polsce takie rzeczy

Nie zwalaj winy na kraj ;P. Wszystko się da zrobić tylko trzeba chcieć. Znam tylko 2 dobre fora o Japonii, to i na org.pl. Wystarczy je rozwijać (bo do fuzji raczej nie dojdzie ;P), a od razu świat będzie piękniejszy .
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 2:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Właśnie piszę o braku zainteresowanych użytkowników . No ale w sumie nie ma się co dziwić. Nie jestem informatykiem i forum jest takie jakie jest - trochę slabiutkie - może to odstrasza. No i postów żadnych nie ma. Ale pisać posty dla siebie? Chyba lepiej już założyć bloga .

Niestety fora o Chinach jeśli są to cieszą się raczej małym zainteresowaniem - kiedyś znalazłem jedno, ale nikt nie pisał tam od pół roku. Choć ostatnio natrawiłem na dość fajne forum - tyle tylko, że o kinie chińskim/ azjatyckim, a nie ogólnie o Chinach... http://nanikore.pl/Forum

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 2:20 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Nie jestem informatykiem i forum jest takie jakie jest - trochę slabiutkie - może to odstrasza. No i postów żadnych nie ma. Ale pisać posty dla siebie?

Hmmm czyli jednak chodziło ci o to forum. Wygląd na pewno nie odstrasza, a z czasem można go zmienić. To raczej nie problem . Problemem jest brak zainteresowania no ale w końcu Chiny nie są tak popularne jak Japonia (a szkoda). Pisanie postów dla siebie nie ma sensu ale skoro jest już aż 2 użytkowników ;P to możemy zacząć coś pisać (cokolwiek ) i może z czasem nowi użytkownicy się pojawią bo myślę, że nie wygląd, a brak jakichkolwiek postów może ich odstraszać.
Powrót do góry
nezumi
芸者

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 3:28 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli się chce, żeby nowopowstałe forum się rozkręciło, to potrzebna jest po prostu reklama... Bo zainteresowanych jest na pewno sporo osób ;p A co do wyglądu - to tego akurat na fora.pl tak łatwo zmienić się nie da, jeśli się chce coś spoza dostępnych szablonów.

A odnośnie linka z tematu - nie jestem w stanie się nadziwić, po co kolejne forum o Japonii, jak i na tych, która są wcale takiego wielkiego ruchu nie ma.

Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 5:41 pm   Odpowiedz z cytatem
narazie mamy 8 użytkowników.
6 Polaków i 2 Japonki:D
Powrót do góry
Teloniusz

Post Wysłany: Pią Lip 21, 2006 12:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Ale na cholerę następne forum? Mało już takich jest (i to całkiem dobrych)?!?

Storm

Post Wysłany: Sob Lip 22, 2006 11:57 am   Odpowiedz z cytatem
Niltinco napisał:
Wygląd na pewno nie odstrasza, a z czasem można go zmienić. To raczej nie problem .

Według mnie wygląd forum odgrywa znaczącą rolę w nabywaniu nowych forumowiczów, szczególnie nowopowstałe forum. Tak już jest, że najpierw nasz wzrok przykuwa szata graficzna, a dopiero później zwracamy uwagę na treść. Dlatego nowe forum powinno być w miare orginalne, proste i w klimacie tematu, któremu jest poświęcone. Odradzałbym zmiany wyglądu w trakcie jego funkcjonowania, ponieważ ludzie się do niego przyzwyczajają, a radykalne zmiany mogą spowodować, że będą czuli się nieswojo.

Akira - jak dla mnie stylistyka Twojego forum jest zbyt cukierkowa i może Ci się to wydawać dziwne, ale to mnie właśnie odpycha.

Ponadto nie wiem po co robić tyle kategorii. Doprowadza to do tego, że sami się w tym gubimy (np. u Ciebie kategoria Język chiński zawiera fora: Język chiński i Sinologia (a sinologia generalnie nijak się ma do języka chińskiego). Na "org.pl" w ogóle zrezygnowali z kategorii co sprawiło, że forum jest przejrzyste i czytelne.

Następna rzecz - nazwa. Musi być krótka i łatwa do zapmiętania. "Orient" jest spoko, ale to ma być przecież forum o Chinach a nie o szeroko pojętym oriencie.

No i ostatni punkt - reklama. Jeśli chcesz, żeby na Twoje forum zaglądało wiele osób, to musisz je o tym poinformować, bo same na to nie wpadną. Proponowałbym powchodzić na jakieś fora o Japonii (bo takich jest sporo) i tam napisać parę słów o swoim. Na pewno znajdą się osoby, które oprócz Japonii interesują się także Chinami i pomogą Ci w "rozkręceniu" forum.

I proponuję, żeby takie forum o Chinach prowadziła osoba, która naprawdę czuje klimat, a nie jakiś niedoszły japonista.

To tyle. Działajcie ludzie, bo wiem, że takie forum jest naprawdę potrzebne. W razie czego możecie na mnie liczyć!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Nie Lip 15, 2007 7:47 pm   Odpowiedz z cytatem
żeby nie robić nowego tematu....
tamto forum, podane powyżej z niewiadomych przyczyn zamknął jAdmin

załorzyłam wczoraj nowe! I tylko moje!

www.nihonai.fora.pl

narazie tylko 10 userów, ale widze, że forum sie rozwija
jesli macie ochote to możecie się zarejstrować... ja nie namawiam do niczego

アジアン・カンフー・ジェネレーション - ムスタング
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Nie Lip 15, 2007 8:40 pm   Odpowiedz z cytatem
Chyba nigdy nie zrozumiem po co ludzie tworzą coraz to nowe fora o Japonii duplikując tematy zamiast rozwijać już istniejące. No nic to, mam nadzieje, że to nowo powstałe forum będzie prezentowało jakiś poziom.
Tak na marginesie bo nie chciałam się rejestrować. W pierwszym temacie w dziale kultura:
Cytat:
"gei" - co oznacza człowiek i "sha" - oznaczającego sztukę.
Powinno być na odwrót więc niech autor posta to poprawi.
Powrót do góry
Akiko Yoshitomi

Post Wysłany: Pon Lip 16, 2007 3:55 pm   Odpowiedz z cytatem
powiem autorowi, żeby poprawił.

W pewnym sensie masz rację, ale zawsze to miło mieć swoje forum

Co do poziomu... po dwuch dniach istnienia forum ciężko cokolwiek wywnioskować, ale postaram się żeby było dobrze.

アジアン・カンフー・ジェネレーション - ムスタング
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Ciekawe strony Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1