Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

wyniki matury 2006 a japonistyka UAM

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Japonistyka    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sqpek

Post Wysłany: Czw Lip 13, 2006 5:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Przereklamowany to mało powiedziane :] Choć i tak pozytywnie zaskoczył mnie względnie mały chaos i dosyć miła "obsługa" podczas rekrutacji. W każdym razie doskonale zdaje sobie sprawę, z tego iż wybrałem nieco słabszą uczelnie, UW nie zakładałem od początku, bo jestem "małomiasteczkowym frustratem, i mam awersje do Warszawy" (cytat-autentyk:)). A tak na serio to Warszawa i UW mnie nieco przerażają, za daleko do domu, za duże miasto, zero jakichkolwiek znajomych i kontaktów- a ja taki prosty chłopak jestem do tego dosyć tchórzliwy.

EDIT: A ja też jestem z Wami! Żeby się każdy dostał gdzie chcę- a nuż się spotkamyJakby coś to dołącze do Was, studentów japonistyki/sinologii w przyszłym roku (a przynajmniej będę się starał:))
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ikari_yui

Post Wysłany: Czw Lip 13, 2006 6:43 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Dziś dostałam maila z UAMu, w którym było napisane, że egzaminy potrwają tylko jeden dzień czyli kandydatów ze stara maturą za wiele nie ma.

dzięki za info ;]
Tak swoją drogą to niezbyt ciekawie dla kandydatów ze starą maturą, bo im was mniej tym mniej dla was miejsc ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Niltinco

Post Wysłany: Czw Lip 13, 2006 7:55 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Przereklamowany to mało powiedziane Choć i tak pozytywnie zaskoczył mnie względnie mały chaos i dosyć miła "obsługa" podczas rekrutacji.

Mały chaos? Miła obsługa? Czyżby starali się nie odstraszyć kandydatów ;P? Jak składałam tam papiery 2 lata temu to nawet nie próbowali sprawiać pozorów, że kandydaci coś ich obchodzą .
Cytat:
A tak na serio to Warszawa i UW mnie nieco przerażają, za daleko do domu, za duże miasto, zero jakichkolwiek znajomych i kontaktów

Domyślam się, że mieszkając 40 km od Krakowa masz mniej więcej taką samą odległość od domu do Warszawy jak i do Poznania ale rozumiem Twoje obawy przed pójściem na UW. Też jakoś nigdy nie chciałam tam składać dokumentów choć mnie odległość, wielkość miasta i brak znajomych nie przerażały .
Cytat:
Tak swoją drogą to niezbyt ciekawie dla kandydatów ze starą maturą, bo im was mniej tym mniej dla was miejsc ;/

No niestety ale to i tak lepsze rozwiązanie niż brak jakichkolwiek podziałów miejsc bo skończyłoby się na tym, że "starzy" w ogóle nie zostali by przyjęci lub ewentualnie 1 lub 2 wybitne jednostki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
sqpek

Post Wysłany: Czw Lip 13, 2006 8:32 pm   Odpowiedz z cytatem
Heh, to mnie przyjęli nawet miło. Może jakaś nowa taktyka- by uśpić naszą czujność. W każdym razie sprawiali naprawdę zaskakujące wrażenie ludzi, którym zależy (co to się porobiło na tym świecie, by na UJ administracja tak działała...;)

Co do odległości Poznania i Warszawy, to masz w sumie rację- w tej kwestii nie powinno mi zależeć, jednak Poznań jest w końcu mniejszy;]
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Pią Lip 14, 2006 1:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Ok jest już lista starych maturzystów. O ile dobrze policzyłam to na japonistyce jest ich 39, a na sinologii 17 (hehe mniejsza konkurencja lepiej dla mnie choć im mniej "starych" tym mniej dla nich miejsc).
Powrót do góry
behemot

Post Wysłany: Pią Lip 14, 2006 10:58 pm   Odpowiedz z cytatem
ach jej, aż martwić się zaczęłam przez te przeczytane posty. tak bardzo chciałam dostać się na koreanistyke, a tu tylu chętnych japonistycznie. ciężko będzie, ciężko...
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 10:23 am   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
tak bardzo chciałam dostać się na koreanistyke, a tu tylu chętnych japonistycznie.

A co ma dostanie się na koreanistykę do ilości kandydatów na japonistykę bo nie bardzo rozumiem '?
Powrót do góry
behemot

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 11:43 am   Odpowiedz z cytatem
chodzi o to, że z reguły gdziekolwiek czytam o japonistyce to wszyscy są podłamani i mówią, że będą składać na koreanistykę
Powrót do góry
Niltinco

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 11:46 am   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
chodzi o to, że z reguły gdziekolwiek czytam o japonistyce to wszyscy są podłamani i mówią, że będą składać na koreanistykę

Ehh coś o tym wiem bo niektórzy na sinologie też tak składają .
Powrót do góry
Hisa

Post Wysłany: Sob Lip 15, 2006 8:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Pozdrawiam wszystkich zdających! Do zobaczenia w Poznaniu.
Staram się nie przerażać liczbami, co ma być to będzie, ale wierzę, że się dostanę :) Szkoda, że komisja nie może czytać w naszych umysłach i czuć tego, co my.
Powrót do góry
behemot

Post Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:28 pm   Odpowiedz z cytatem
jedno mnie dziwi, jeśli chcą wybrać coś innego niż japonistyka to dlaczego nikt nie decyduje się na etnolingwistykę?
Powrót do góry
sqpek

Post Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:38 pm   Odpowiedz z cytatem
decyduja sie na filologie angielską, decyduja sie na filologie angielską :]! (Sinologie to jednak obok japonistyki kierunek priorytetowy dla mnie a nie rezerwa)
Powrót do góry
behemot

Post Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:55 pm   Odpowiedz z cytatem
to dobrze, w zeszłym roku na mongolistyce w uw dostali się głównie młodzi niedoszli japoniści. prawdę mówiąc nie mam nic przeciwko temu, że ktoś wybiera sobie parę kierunków, chodzi tylko o to by wybierać to co sie kocha i to do czego podejdzie się z pasją. moja mama gdy była w moim wieku wybrała kierunek " z rozsądku" i do dzisiaj trzyma się swego zawodu, chociaż go niecierpi, lepiej robić to co uczyni cię szczęśliwym niż mówić sobie "może kiedyś".
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Pon Lip 24, 2006 3:06 pm   Odpowiedz z cytatem
Czy ktoś wie, kiedy będzą wyniki na UAM?
Cytat:
Po otrzymaniu dokumentów Komisarz Komisji Rekrutacyjnej potwierdzi ten fakt w systemie informatycznym. Do każdego kandydata zostanie następnie wysłane listem pismo potwierdzające fakt dopuszczenia do postępowania rekrutacyjnego

Czy dostaliście już jakieś pismo potwierdzające dopuszczenie do rekrutacji? Wysyłałem dokumenty już dość dawno i teoretycznie odebrali je 3 lipca, a jeszcze nic do mnie nie doszło / co prawda, kiedy sprawdzam status podania przez net, wszystko jest ok., ale jakoś nie daje mi to wszystko spokoju...

Post Wysłany: Pon Lip 24, 2006 4:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Akira spokojnie . Takie pismo dostawali tylko starzy maturzyści bo zdawali egzaminy. Skoro na statusie podań jest napisane, że Twoje dokumenty dotarły to wszystko jest ok.
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Pon Lip 24, 2006 4:54 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Takie pismo dostawali tylko starzy maturzyści bo zdawali egzaminy.

Cytat:
Do każdego kandydata zostanie następnie wysłane listem pismo potwierdzające fakt dopuszczenia do postępowania rekrutacyjnego. Dla kandydatów ze starą maturą będzie on również zawierał informację o dacie i godzinie rozmowy kwalifikacyjnej
.

Wychodzi na to, że jednak do każdego. Ale co tam, widocznie zrezygnowali z tego, no bo po co? :)

A nie mówili Wam przypadkiem na rozmowach na kiedy przewidują wyniki? Bo takie koczowanie na stronie IO przy takiej pogodzie to nie za bardzo wychodzi na zdrowie

Post Wysłany: Pon Lip 24, 2006 5:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Wychodzi na to, że jednak do każdego. Ale co tam, widocznie zrezygnowali z tego, no bo po co? :)

Jak widać nowych maturzystów olali i wysłali tylko starym ;P w dodatku z pewnym opóźnieniem bo list z terminem egzaminu doszedł do mnie w dniu egzaminu . Niestety nie mówili nam kiedy będą wyniki, a szkoda bo to czekanie mnie wykańcza. Wiem, ze na pewno na japonistykę się nie dostane bo nie najlepiej poszła mi rozmowa kierunkowa i na miejscu egzaminatorów bym siebie nie przyjęła ;P ale i tak wole sinologie i liczę, że na nią się dostanę .
Powrót do góry
Akira

Post Wysłany: Czw Lip 27, 2006 2:26 pm   Odpowiedz z cytatem
Ok, kto się dostał na sino, przyznawać się!
Pozdrawiam,
Nr 9

Ostatnio zmieniony przez Akira dnia Czw Lip 27, 2006 3:52 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
anulka:)

Post Wysłany: Czw Lip 27, 2006 3:33 pm   Odpowiedz z cytatem
Ja się nie dostałam na japonistykę....
no ale nie załamuję się, ten rok poświęce na naukę by maturę w przyszłym roku zdać lepiej..no i na rozwinięcię skrzydeł jeśli chodzi o zainteresowania Japonią..
pozdrawiam
Powrót do góry
behemot

Post Wysłany: Czw Lip 27, 2006 7:45 pm   Odpowiedz z cytatem
udało mi się jednak dostać na koreanistkę taka mała dygresja
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Japonistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3