| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
sqpek

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 5:33 pm |
|
|
|
Przereklamowany to mało powiedziane :] Choć i tak pozytywnie zaskoczył mnie względnie mały chaos i dosyć miła "obsługa" podczas rekrutacji. W każdym razie doskonale zdaje sobie sprawę, z tego iż wybrałem nieco słabszą uczelnie, UW nie zakładałem od początku, bo jestem "małomiasteczkowym frustratem, i mam awersje do Warszawy" (cytat-autentyk:)). A tak na serio to Warszawa i UW mnie nieco przerażają, za daleko do domu, za duże miasto, zero jakichkolwiek znajomych i kontaktów- a ja taki prosty chłopak jestem do tego dosyć tchórzliwy.
EDIT: A ja też jestem z Wami! Żeby się każdy dostał gdzie chcę- a nuż się spotkamyJakby coś to dołącze do Was, studentów japonistyki/sinologii w przyszłym roku (a przynajmniej będę się starał:)) |
|
| Powrót do góry |
|
|
ikari_yui

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 6:43 pm |
|
|
|
| Cytat: |
| Dziś dostałam maila z UAMu, w którym było napisane, że egzaminy potrwają tylko jeden dzień czyli kandydatów ze stara maturą za wiele nie ma. |
dzięki za info ;]
Tak swoją drogą to niezbyt ciekawie dla kandydatów ze starą maturą, bo im was mniej tym mniej dla was miejsc ;/ |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Czw Lip 13, 2006 8:32 pm |
|
|
|
Heh, to mnie przyjęli nawet miło. Może jakaś nowa taktyka- by uśpić naszą czujność. W każdym razie sprawiali naprawdę zaskakujące wrażenie ludzi, którym zależy (co to się porobiło na tym świecie, by na UJ administracja tak działała...;)
Co do odległości Poznania i Warszawy, to masz w sumie rację- w tej kwestii nie powinno mi zależeć, jednak Poznań jest w końcu mniejszy;] |
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
behemot

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
behemot

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Hisa

|
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 8:38 pm |
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich zdających! Do zobaczenia w Poznaniu.
Staram się nie przerażać liczbami, co ma być to będzie, ale wierzę, że się dostanę :) Szkoda, że komisja nie może czytać w naszych umysłach i czuć tego, co my. |
|
| Powrót do góry |
|
|
behemot

|
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:28 pm |
|
|
|
| jedno mnie dziwi, jeśli chcą wybrać coś innego niż japonistyka to dlaczego nikt nie decyduje się na etnolingwistykę? |
|
| Powrót do góry |
|
|
sqpek

|
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:38 pm |
|
|
|
| decyduja sie na filologie angielską, decyduja sie na filologie angielską :]! (Sinologie to jednak obok japonistyki kierunek priorytetowy dla mnie a nie rezerwa) |
|
| Powrót do góry |
|
|
behemot

|
Wysłany: Sro Lip 19, 2006 9:55 pm |
|
|
|
| to dobrze, w zeszłym roku na mongolistyce w uw dostali się głównie młodzi niedoszli japoniści. prawdę mówiąc nie mam nic przeciwko temu, że ktoś wybiera sobie parę kierunków, chodzi tylko o to by wybierać to co sie kocha i to do czego podejdzie się z pasją. moja mama gdy była w moim wieku wybrała kierunek " z rozsądku" i do dzisiaj trzyma się swego zawodu, chociaż go niecierpi, lepiej robić to co uczyni cię szczęśliwym niż mówić sobie "może kiedyś". |
|
| Powrót do góry |
|
|
Akira

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Niltinco

|