| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Kage

|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 10:22 am |
|
|
|
poruszmy ten temat, czym jest dla Was sztuka walki?
z jakimi oczekiwaniami przyszliście na pierwszy trening, co czuliście widząc starszych z niebieskimi i brązowymi pasami, widząc sensei?
jak znosiliście ból, niewygody, czy sprostaliście wymaganiom?
dlaczego zostaliście, co Was urzeklo w sztuce walki? co urzeka Was nadal?
czym jest dla Was wasza sztuka walki? _________________ dlaczego jestem
i czym jestem...
dlaczego teraz
a nie wcześniej...
dlaczego żyję
i po co żyję...
przez całe życie
nie odkryjÄ™...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 11:29 am |
|
|
|
| ja przyszlam, bo czulam potrzebę zrobienia czegoś ze sobą. po pierwszym treningu umieralam, ale wytrzymalam i zostalam do dzis. i nigdy nie żalowalam, mimo wszystko. chcę doskonalić się nadal. to jest moja droga. |
|
| Powrót do góry |
|
|
Tarik

Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 90 Skąd: 15NM from EPKT (50° 18' N 19° 10' E)
|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 12:02 pm |
|
|
|
| mhm ja zaczynalem w wieku 8 lat wiec na poczatku to poprostu rodzice zafundowali mi troche sportu i nie podchodzilem do sztuki walki jakos nie do konca na serio, zreszta dla takich dzieci to trening tez nie ma wiele wspolnego ze sztuka walki, ale z biegiem czasu zaczela mnie fascynowac japonia oraz wszelaka bron biala (a wiadomo ze azjaci maja wszelakie jej odmiany) i od tej pory sztuka wlaki stala sie dla mnie czyms wiecej niz monotonnym tereningiem. _________________ "... Sa rzeczy ktore trzeba w zyciu zrobic i robi sie je, ale nigdy o nich nie mowi ..."
|
|
| Powrót do góry |
|
|
mottomo

|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 1:57 pm |
|
|
|
| a czym konkretnie? |
|
| Powrót do góry |
|
|
Kasilas

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kage

|
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 2:51 pm |
|
|
|
kagemusha mnie dusi tu z sąsiedniego stanowiska , więc też napiszę.
kontakt ze sztukami walki [teoria] mam od 9lat na wlasne życzenie. trenuję dopiero od lat trzech karate tradycyjne. to zbyt krótko, by móc mówić, że będę to robić przez cale życie. ale wiem, że to wlaściwa droga. poza tym na tą samą górę prowadzi wiele dróg, a karate może być jedną z nich. początkowo byl zamiar rozpoczęcia treningów karate żeby popracować nad charakterem, a potem inna sztuka walki z grupy sztuk samurajskich, a więc kenjutsu, naginata... ale zostalo karate-do. dlaczego? nie wiem, czy to magia i prostota tej sztuki, czy to dzięki senseiom, kolegom, czy to moje podejście, czy wszystko razem. nie potrafię powiedzieć, trenuję jeszcze za krótko. jeszcze nie potrafię zrozumieć wartości ciosu. _________________ dlaczego jestem
i czym jestem...
dlaczego teraz
a nie wcześniej...
dlaczego żyję
i po co żyję...
przez całe życie
nie odkryjÄ™...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
kagemusha

|
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
dziarra17

|
Wysłany: Czw Cze 08, 2006 9:21 pm |
|
|
|
Dla mnie sztuka walki jest... no... sztuką walki , ale w sensie artystycznym. Jest to doskonałe zgranie ciała i ducha podczas prezentowania / wykonywania danej techniki.
Pierwszy trening był dla mnie katorgą, zastanawiałem sie jak oni mogą to znieść i wytrzymać na macie przez 90 min. Później okazało się, że to był taki trening specjalny, z okazji przyjęcia nowego ucznia .
Siedzę w tym już prawie 2 lata, chciałbym posiedzieć dłużej, ale prawdopodobnie tak nie będzie ( no, w przyszłym roku piszę maturę, i prawdopodobnie będę musiał skończyć z treningami ), ale mam nadzieję, że w przyszłości będę mógł to kontynuować._________________  |
|
| Powrót do góry |
|
|
sergioosh

|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kage

|
Wysłany: Wto Cze 20, 2006 4:29 pm |
|
|
|
| jeśli jest chęć to czas też się znajdzie, wiem to po sobie, też w tym roku przeżyło się maturkę bez rezygnacji z karate. teraz się martwię o to, co zrobię na jakichś studiach... _________________ dlaczego jestem
i czym jestem...
dlaczego teraz
a nie wcześniej...
dlaczego żyję
i po co żyję...
przez całe życie
nie odkryjÄ™...
|
|
| Powrót do góry |
|
|