Wyszukiwarka
Strona głównaFAQRegulaminUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj się, by sprawdzić wiadomościProfilZaloguj

Bleach

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Forum Japonia :: Manga & Anime    
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sergioosh

Post Wysłany: Pią Lut 16, 2007 2:38 pm   Odpowiedz z cytatem
A wyszła już Oo' z tego co się orientuje, to jeszcze nie było premiery. A fillery w bleachu pominąłem i prawdę mówiąc byłem trochę zdziwiony jak zobaczyłem te 3 dodatkowe postacie. Żeby się zamieszanie w fabule nie zrobiło...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
ikari_yui

Post Wysłany: Pią Lut 16, 2007 3:38 pm   Odpowiedz z cytatem
Jeśli chodzi Ci o premierę kinową, to ta już miała miejsce. Jeśli o wersję z subami to masz rację, że jeszcze nie wyszła. Ale pewnie poczekamy zanim wyjdzie wersja na która da się nałożyć suby. ;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chou

Post Wysłany: Sob Lut 17, 2007 1:08 am   Odpowiedz z cytatem
No tak, będzie trzeba czekać tak jak z FMA się czekało :/... Na razie złapałam tylko wersję z kina ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Tai

Post Wysłany: Nie Mar 18, 2007 5:50 pm   Odpowiedz z cytatem
No, mój pierwszy post na tym forum w temacie o moim ulubionym anime Mangi niestety nie czytuję, oczy nie pozwalają, no i brak czasu :/
A więc..
Co tu dużo mówić o nie fillerowatej części Bleach, jest po prostu świetna, szczególnie elementy humorystyczne powalają (Np. jak Rukia tłumaczy cokolwiek Ichigo przy użyciu rysunków a potem... SLAP!), lub sama fabuła jest niezła, lecz fillery z Bounto...
Osobiście przy serii z Bounto robiłem przerwy, albo oglądałem 1 odcinek na tydzień. Dobrze, że już przez to przeszedłem Kolega mi mówił, że w porównaniu do fillerów z Naruto, to te z Bleach są świetne, cóż, niedługo do nich dojdę i będę miał porównanie
No i openingi z 106-109 bodajże to całkiem fajny sposób by zareklamować Bleach the movie Osobiście czekam na suby z niecierpliwością.
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Nie Mar 18, 2007 10:10 pm   Odpowiedz z cytatem
W sumie to ja te "ładne" odcinki z Baunto zobaczyłam w 2 dni, tak żeby szybko przez to przejść.... XD....teraz czekam na 119 odcinek... te przerwy są nie do zniesienia....
Powrót do góry
helldozer

Post Wysłany: Pon Mar 19, 2007 4:52 pm   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Kolega mi mówił, że w porównaniu do fillerów z Naruto, to te z Bleach są świetne, cóż, niedługo do nich dojdę i będę miał porównanie

True, true. Fillery z Naruto ssą...
Cytat:
W sumie to ja te "ładne" odcinki z Baunto zobaczyłam w 2 dni, tak żeby szybko przez to przejść.... XD

Też tak chcę! (jak na razie jestem na ep.91 )
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 2:25 am   Odpowiedz z cytatem
Dammit, ja jestem na 79 odcinku i właśnie z Baunto w roli głównej i troche mnie irytuje ich obecność.

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Teloniusz

Post Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 6:08 pm   Odpowiedz z cytatem
Ich obecność będzie cię jeszcze irytowała do 108 odcinka, o ile dobrze pamiętam...

Chou

Post Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 5:30 pm   Odpowiedz z cytatem
...A w tym czasie my możemy cieszyć się odcinkiem nr 120 ... Zaczyna być ciekawie (dla tych co mangi nie czytają )
Powrót do góry
ikari_yui

Post Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 1:06 am   Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Kolega mi mówił, że w porównaniu do fillerów z Naruto, to te z Bleach są świetne, cóż, niedługo do nich dojdę i będę miał porównanie

Polecam je po prostu ominąć jeśli nie chcesz doznać trwałego uszczerbku na psychice. ;]

Aczkolwiek, jest jedna rzecz, którą w naruto zrobiono lepiej niż w bleach'u. Naruto odciął się stanowczo od filerów. Nowa seria zero filerowych odwołań, kontynuacji etc. To, że w beach'u mimo zakończenia filerów nadal pojawiają się te 3 "śmieszne" stworki, tudzież mają miejsce odwołania do walki z bount, tudzież tłumaczenie różnicy pomiędzy bount a arrancarami jest w swój sposób ... irytujące?
Ostatnio myślałam, że %$^&^& gdy Ururu miała się wziąć za rozwalenie jednego z arrancar, a 3 "śmieszne stworki" postanowiły "spróbować swoich szans". Po prostu jak mają miejsca wciskane na siłę odniesienia do fierów to mam wrażenie jakby mi reklamy włączono. "
Ale cóż trzeba przyznać jedno bleach' owi. W przeciwieństwie do Naruto trzyma klimat i nie przedłuża. Walki są takie do jakich się przywykło w arc'u Soul Society.

Cytat:
..A w tym czasie my możemy cieszyć się odcinkiem nr 120 ... Zaczyna być ciekawie (dla tych co mangi nie czytają )

Jak dla mnie zaczęło być ciekawie jak tylko skończyły się filery. Od razu widać było różnicę. Walka Ikkaku była genialna. Reminiscencje były klimatyczne. Do tego Isshin! Ojciec Ishidy. Zanpakutō Rukii wygląda ślicznie. Tylko jednej rzeczy mi brakuje, a raczej jednej osoby - Ishidy. ; / Ponieważ nie czytałam mangi żywię jednak nadzieję, że się doczekam. ;p
Znowu się czeka z niecierpliwością na kolejny odcinek. Warto było przetrwać filery. ;]
Powrót do góry
Chou

Post Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 1:12 pm   Odpowiedz z cytatem
Shinigami Illustrated Picture Book GOLDEN! Zawsze wymiata... szczególnie jak jest Byakuya
Powrót do góry
Phase

Post Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 1:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Byakuya jest moim ulubioną postacią w Bleach. W sumie odrazu jak się pojawił to spodobała mi się ta postać. Zaraz po nim jest Zaraki Kenpachi.

BTW: na allegro znalazłem figurki z Bleach => http://www.allegro.pl/item182256904_figurka_gashapon_z_serii_bleach_nowa_.html ( jest Byakuya i Zaraki )

Okidoki spadam dalej oglądać ( odc. 88 )
Powrót do góry
Teloniusz

Post Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 3:34 pm   Odpowiedz z cytatem
Zaraki Kenpachi jest najlepszy, a następny (i tak pierwszemu do pięt nie dorasta) to Kyouraku Shunsui.

Chou

Post Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 2:31 pm   Odpowiedz z cytatem
Dla mnie to Byakuya i Hitsugaya są najlepsi ... Ten ostatni jest taki słodki
Powrót do góry
sergioosh

Post Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 12:11 am   Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie Zaraki Kenpachi :) Byakuya trochę typowy, wolę tego co się zawsze obija (w słomianym kapeluszu i różowym wdzianku)... Jak mu tam było...
Powrót do góry
ikari_yui

Post Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 12:17 am   Odpowiedz z cytatem
Shunsui Kyōraku ;]
Powrót do góry
Teloniusz

Post Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 12:27 pm   Odpowiedz z cytatem
Właśnie
Zresztą on się nie obijal - zbierał siły i motywację

Chou

Post Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 2:00 pm   Odpowiedz z cytatem
Teloniusz napisał:
Właśnie
Zresztą on się nie obijal - zbierał siły i motywację

hmmm, chyba zastosuję tą wypowiedź, gdy ktoś mnie posądzi o obijanie się...
Powrót do góry
Jowisz

Post Wysłany: Pon Maj 21, 2007 3:02 pm   Odpowiedz z cytatem
Wracając do Orihime,to ja mam nawet dwie koleżonki 15-latki co pod względem budowy wyglądają podobnie.Anime mi się bardzo podoba,choć fakt druga seria jest zdecydowanie słabsza,a jej początki zdecydowanie wnerwiające .Jesli chodzi o postacie to najbardziej lubie chyba Rukie,z generałów dziesiąteczkę ,zas za Orihime nie przepadam,a tak to raczej lubie wszystkich.

Phase

Post Wysłany: Czw Lip 12, 2007 10:37 am   Odpowiedz z cytatem
Heh mnie denerwują wszystkie sceny, w których jest Orihime, dialogi jej są totalnie bezsensu, tak samo jak jej zachowanie które maksymalnie irytuje, jak dla mnie najsłabsza postać w Bleach =]

Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Japonia :: Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4